Lirik Lagu Be Mine – Tasha Manshahar

February 27, 2012





Lirik Lagu Be Mine – Tasha Manshahar
Bermula di Facebook
You IM I dulu taktahu malu
I malas nak layan
So I buat taktahu
You terus cuba dan mencuba
Sehingga I jatuh cinta
Gatalnya diri you
Membuat I terjatuh
Bila kita dah start mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang
Sikit sikit je I merajuk
You selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
I cuma test you saja
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you
Dalam pada I gembira
Sometimes I feel so sad juga
Cause you dah berpunya
But I always want you to be mine forever
Please be mine forever


AIMAN HAKIM RIDZA

February 12, 2012
Aiman Hakim Ridza nama kian naik ketika ini. Namanya naik saat cerita petang-petang drama versiri vanilla coklat. Yang memgang watak sebagai hero dalam drama tersebut.


Biodata Aiman Hakim Ridza

Aiman artis yang lahir daripada program mentor Musim ke 5. Masa tu Salma jadi juara Mentor musim tersebut.

Izara Aishah pula dari Dewi Remaja 2011. Izara Aishah pula naib juara untuk bintang dewi remaja kalah dengan Neelofa.

Nama Penuh : Aiman Hakim bin Ridza Abdoh
Tarikh Lahir : 17 Januari 1989
Tempat Lahir : Johor Bahru
Umur : 27 Tahun

Sejak dari lahir Aiman tinggal di johor sehinggalah tahun 1990. Kemudian, dia berpindah ke Pulau Pinang hingga 1994. Bermula tahun 1994 dia menetap di Shah Alam dan Subang Jaya.

Aiman juga merupakan seorang yang aktif bermain bola sepak. Aiman pernah menjadi kapten pasukan dan mewakili Selangor dalam Kejohanan Bola Sepak Sekolah Rendah Malaysia pada tahun 2001 ketika usianya 12 tahun.

Pada tahun 2004 dan 2005, Aiman banyak bermain bagi mewakili Malaysia dalam Youth World Cup Under 17 (FIFA) di Tokyo. Banyak lagi pertandingan-pertandingan bola sepak bawah 17 tahun diwakilinya untuk mengharumkan nama Malaysia seperti di Bangkok, Jakarta, Hong Kong dan lain-lain.

Kiranya Aiman ni bukan sahaja hebat dalam bidang nyanyian, malah turut hebat dalam dunia bola sepak!!







tutorial | sidebar yang menarik

February 11, 2012
Salam dan salam sejahtera ^.^ hari ni macam rajin nak ajar newbee buat sidebar. Yang dah tau boleh pergi ke entry mimin yang baru.

sidebar yang macam mana tu ??

mesti ada yang nak buat kebanyakkannnya takk jadikan? Cuba ikut step ni. Kalau tak menjadi. Bagi tau mimin ye..

Step 1
DASHBOARD > DESIGN>EDIT HTML>tick kotak EXPAND WIDGET TEMPLATES

Step 2
Cari code ini ( ctrl+F)
.sidebar .widget{
Step 3
Copy code dibawah ini dan letak selepas .sidebar .widget{ 

text-align: center;
background:#fff;
border:4px solid #FCDFFF;
margin:0 -5px 1.5em -5px;
padding:0px 7px 10px 7px
}


Kalau korang tak jumpa code .sidebar .widget{ korang copy code yang kat bawah ni dan letak kan di

DASHBOARD > DESIGN>TEMPLATE DESIGNER >ADVANCED> ADD CSS 

.sidebar .widget{
text-align: center;
background:#fff;
border:4px solid #FCDFFF;
margin:0 -5px 1.5em -5px;
padding:0px 7px 10px 7px
}

Step 4
Untuk ubah jenis border, rukarkan solid yg mcm mimin bold kan gantikan dengan 9 jenis border kat bawah ni

border:4px solid #FCDFFF;

mimin dah senaraikan 9 jenis border yang korang boleh guna.. Korang try and error je laa ok..

solid
double
groove
dotted
dashed
inset
outset
ridge
hidden

untuk tukar warna korang boleh refer kat sini..


SELAMAT MENCUBA (;


credit to :dil




Powered by Blogger.
Back to Top