ALHAMDULLILAH

May 21, 2012
ASSALAMUALAIKUM & salam sejahtera.

topic ni masih hangat, terutamanya pada student politeknik di MALAYSIA nihh. alhamdullilah. apa yang diazam kan tidak tercapai. tapi, masih ada ruang untuk aku ucapkan syukur alhamdulillah. bila result kali ni meningkat dari sebelumnya ^.^


Segmen Doodle Part 1

May 16, 2012



cantik bukan ;)

nama : cikmimin
warna : baju merah
seluar itam

sama je macam pic sampel :)

ada sape minat tak?

bodek sikt ;)

tag : wana dan farra

HOPE MIMIN 50 TERAWAL


Segmen : Doodle Nama Saya

May 7, 2012
ASSALAMUALAIKUM & Salam sejahtera. first time join segmen APIT. doodle dia pun bule tahan cantiknya :D tapi apit nak 50 org terpantas. masih layak kee ? tapi takpe laaa

cuba nasib :)


NAMA : cikmimin
WARNA : #FDEEF4

tag : zawana
    : hilmee






Tutorial | cara buat chatbox

May 6, 2012
Assalamualaikum & salam sejahtera pada non-muslim. Perkara penting yg mesti ada kat dalam blog mestilah mempunyai CHATBOX sendiri. tak kisah laaa atas ke bawah ke tersimpan ke tu ikut kretiviti korg sendiri ya.

macam mimin yang kaki blogwalking ni. kalau takde chatbox ni memang malasssssssss sangat nak follow lagikan komen.. ye dakk ?

heee, tak susah nak buat chat box ni yang macam mimin, mimin gunakan FIBOX. function nyaa ? banyakk sangat tau. hanya sekali setting nama korg kat fibox tu. korg dah chat tak payah letak nama n url banyak banyak kali

dah pergi kat fibox ? dah sign up ? nak lagi mudah. sign up terus ke facebook tu. lepas tu ikut set ni

1. SETTING
2. CUSTOMIZE
(tukar laa warna tu ikut kesesuaian warna blog korg)
3. OVERVIEW
(setting sikit ikut kelebaran sidebar korg)
4. COPY embed codes tu
5. PASTE di blog 

haaaa ! mudah jee laa. now da boleh gunakan utk bloggers intai blog korg :D






GOOD LUCK

1st Special Giveaway By Iza Zaty | Budak Purple

May 5, 2012
haaaa ! sape yang belum join angkat tangan ? hehe. mimin just promote kan GA adik IZA kite nih. terlangsung jadi sponser dia kan ?

hadiah menarik jugak, bukan mimin sorg je jd sposer dia. ada ramai lagi yang sponsor GA Iza ni. rugi laaa kalau tak join GA Iza ni :D

kalau nak join, klik kat banner tu ya :D


Powered by Blogger.
Back to Top