Tutorial | cara buat chatbox

May 6, 2012
Assalamualaikum & salam sejahtera pada non-muslim. Perkara penting yg mesti ada kat dalam blog mestilah mempunyai CHATBOX sendiri. tak kisah laaa atas ke bawah ke tersimpan ke tu ikut kretiviti korg sendiri ya.

macam mimin yang kaki blogwalking ni. kalau takde chatbox ni memang malasssssssss sangat nak follow lagikan komen.. ye dakk ?

heee, tak susah nak buat chat box ni yang macam mimin, mimin gunakan FIBOX. function nyaa ? banyakk sangat tau. hanya sekali setting nama korg kat fibox tu. korg dah chat tak payah letak nama n url banyak banyak kali

dah pergi kat fibox ? dah sign up ? nak lagi mudah. sign up terus ke facebook tu. lepas tu ikut set ni

1. SETTING
2. CUSTOMIZE
(tukar laa warna tu ikut kesesuaian warna blog korg)
3. OVERVIEW
(setting sikit ikut kelebaran sidebar korg)
4. COPY embed codes tu
5. PASTE di blog 

haaaa ! mudah jee laa. now da boleh gunakan utk bloggers intai blog korg :D






GOOD LUCK

1 beleter:

CikMai said...

fibox terbaik kan :)

Powered by Blogger.
Back to Top