Adakah anda cukup berpengaruh untuk USD 50.000?

September 25, 2012

wahh ! malatopp bunyi nya kan ?
actually hari ni nak cerita mengenai nuffnang mimin
yang kini meningkat sedikit demi sedikit ;)



hihi, tak laa sehebat bloger-bloger lain kan ;)
insyaallah kalau ada idea melimpah ruah. mimin naikkan lagi kualiti blog ni .
ni, nak share sikit nuffnang feeds



The revolution begun 14 days ago. NuffnangX has smashed the top 10 list of the most downloaded app in Malaysia and Singapore. Bloggers from all over the blogosphere are now consolidated within this new app, and that is brilliant! With all the hype going on about NuffnangX and how quickly it is becoming the new social media application, look what the bunch of people behind NuffnangX pulled out of their sleeves? click here for more



SWEET 20th ON 21 SEPTEMBER 2012

September 24, 2012

Assalamualaikum dan salam sejahtera
walaweyhh ! blogger da baru . annoying betul laa 
terkial-kial nak fahamkan semua ni .
ishh. take time nak buat new entry hari ni .

errr -,- emosi kejap :p
BTW, 21 Septeber yang lepas genap laa umur mimin yang 20 tahun
ohhmyygooodddd . rasa da tua nyaaa
hiihi

thanks pada kawan kawan facebook & twitter yang wish mimin
especially my sweet partner ATIRA & AMAL 
buat kejutan satu demi satu kat mimin 
haha 


dapat dua kek ;) maceh kengkawan :D
layan pic jom 


amel ^.^


with tiera ^.^ 



with kakak lisa -,-
*mesti dia bangga kalau baca ,


dapat first present from tiera ;)

malamnya celebrate di Patma kitchen
thanks ibu , makanan nya semua sedap sedap tau
kalau siapa siapa singgah Batu Pahat jom laa singgah Patma kitchen
lagi kalau time lapar-lapar kan ? 





never get surprise from beloved -,- 
but im still love you . thanks wishing me birthday dear ^^


blogskin : first step use blogskin

September 14, 2012

Hai, Assalamualaikum dan salam sejahtera :D

Sementara nak tunggu download video ni siap, 
mimin nak share something untuk sesiapa yang baru di dunia blogskin ni
ye, mimin tau ramai juga yang dah tau step
dah tau step ni boleh laa baca mana-mana entry mimin yang lelame tuu . hee ;)

   come on ! lets Tuto  

     step 1 : 
                log in --> dashboard --> design ---> edit html --> klik yg mimin bulat tu
               ( tak nampak boleh besarkan)


jangan lupa klik save tau :D

step 2 :
           buka new tab dan terus pergi ke blogskin. nak mimin punya blogskin boleh klik sini

step 3 : 
           dah pilih blogskin mana yang menarik hati ? haaa, jangan lupa review dulu.. nanti ada yang tak
           berkenan pula , button preview macam mimin tunjuk ni                             


step 4 :
           dah preview, dah puas hati. boleh laa download coding blogskin yang dipilih tadi ,


tunggu  blogskin di download 


ada keluar macam ni tak ? kalau ada bagus :D

 step 5 :
           pergi dekat template tadi, tekan right click pada mouse. pilih select all. automatik jadi macam kat 
           bawah ni.


          tekan backspace . dan akan jadi macam ni



 step 6 :
            bukak balik notepad blogskin yang dah di download tadi , copy semua macam ni


kemudian paste macam ni


preview & save 
see ;) blog awak dah cantik ! tapi belum siap lagi .
tunggu Tuto mimin yang seterusnya . 
selamat mencuba kawan-kawan 



            
           




# 9 SEPTEMBER 2012

September 11, 2012


Tiada perkataan yang indah boleh diungkapkan 
bila melihat cik abang manis molek mimin sorang nih
haihhh !

macam tak nak kasi dia balik jeee rasa , ehee !
gatai naaa . hihi

loveyoumyprince ;)

BPWALK STREAMYX FIESTA

Ada sesiapa yang belum pasang streamyx di rumah ?
kalau belum boleh laa hai hai cik mimin ye :) cik mimin sedia membantu awak semua untuk
dapatkan langanan streamyx dari cik mimin 
btw . Batu Pahat masih belum menerima jalur lebar Unifi
mungkin mengambil masa lebih kurang setahun atau dua tahun lagi . 
maaf atas kesulitan yang di alami.


 gadis belon ? pun boleh . huhu


walaupun mata dia tak dapat melihat seperti insan biasa, tapi suara dia macam Awie tau !


see ! muka kepenatan . ehh . silap .
muka kekenyangan . haha .

Ratu Sehari Atiqah dan Faiz

September 4, 2012

Salam Merdeka 2012

Makin ramai pula rakan yang hampir sebaya da bersuami, 
rakan blogger femes kite ni pun da berkeluarga,
siapa lagi kalau Irine Nadia Marcello . Eh, tahun ni mak terima 2 menantu dalam bulan yang berbeza
takpe mak, mimin lambat lagi . hihi (kalau boleh nak cepat. apakan daya)
belum abis belajar, belum ada kerjaya, belum ada kedudukan ekonomi stabil.
so, kena stay cool. ye takk Mohamad Arif Akmal ? hehe

meyhh meyhh tengok beberapa gambar yang mimin sempat ambil.



















Aidilfitri 2012


Assalamualaikum,
Cerita hampir sebulan dikumpulkan hari ini. Beraya sakan laa katanya. hihi. 
 Tapi tak semeriah  mana pun nak dibandingkan dengan raya-raya yang lepas. Orang lain malam raya dah terpusu-pusu balik kampung halaman, mimin pula pagi raya baru pulang kampung halaman. Tapi, yang sedihnya. keluarga mimin yang kat Ampang balik kampung petang raya. ishkkishhkk :') tapi takpe lah. diaorang beraya di sana dulu.
Aktiviti pagi raya, bershoot-shoot gambar raya. (itupun tak banyak)
Sementara tunggu sedara-mara yang lain balik. Tujuan menunggu tu ada tahlil di pusara arwah atuk. Ini lah rutin harian 1 Shawal. Kemudian kunjung rumah sedara-mara yang terhampir.
Dah besar, mana laa dapat duit raya bebanyak lagi yee idakk ?hehe. Tetiba rasa nak kembali zaman kanak-kanak. hihi.

Malam raya baru laa jumpa mak ;)  rinduu sangat !
tapi hanya terluah dalam hati. Tak mampu nak luah kan secara terbuka. Takut-takut ada yang terluka :')
tapi malam tu tak dapat tidur bawak ketiak mak. kena tidur bawah ketiak ibu . hihi
pun boleh laa. hihihi . 








2 Syawal | ziarah pusara arwah atuk dan nenek, Hj. Hasbullah dan Hjh. Siti Zainab
arghh ! miss them forever. rindu rindu rindu. Setelah bacakan Yassin dan bersihkan pusara mereka,
baru la jumpa mak ! yeay ! jumpa mak , eheee. 
ehh, mak ajak pergi beraya di Yong Peng . huh . jangan ceritalah jem nya macam mana . 
tidur sampai sakit-sakit punggung pun belum lepas dari jem tu. hee . beraya kat kereta laa nampaknya ;)




3 Syawal | Tahun ni, raya sampai raya ketiga je depa pun mau pulang ke rumah memasing. 
Tapi ada seorang tu je laa, buat cuti sendiri . hihi . takpe takpe . Surat Mc da beli. Nanti beritahu rahsia tau tau kat saya. hihi. Hari raya ketiga ni ada open house kat rumah Cik Izut. Superb Awesome jamuan yang di jamu kan . Perut pun jeles laaa (buncit) . hehe . Malam tu, sedara-sedara datang rumah beraya. Alaahai. meriah sungguh. Ini namanya Pra-Open house.haha. Menu utama asam pedas Azihani. nak rasa jumlah datang rumah ;)





Syawal kali ni mimin rasa special sikit, 
sebab mimin dapat beraya dengan kawan-kawan a.k.a best friends mimin yang sangat awesome ! 
Dapat beraya bersama balik, setelah hampir lima tahun tak jumpa ;) 
yang paling seronok dapat beraya dengan diaorang ni . hihi .
 Seha, jangan laa letakkan muka aku dalam berita muka first seha, errrr ! pandu la dengan berhemah, ingatlah orang tersayang .klik sini 
Pesanan ikhlas dari penaja. Btw, thanks seha bawakkan beraya rumah Arwah Syamil :')

















Powered by Blogger.
Back to Top