Aidilfitri 2012

September 4, 2012

Assalamualaikum,
Cerita hampir sebulan dikumpulkan hari ini. Beraya sakan laa katanya. hihi. 
 Tapi tak semeriah  mana pun nak dibandingkan dengan raya-raya yang lepas. Orang lain malam raya dah terpusu-pusu balik kampung halaman, mimin pula pagi raya baru pulang kampung halaman. Tapi, yang sedihnya. keluarga mimin yang kat Ampang balik kampung petang raya. ishkkishhkk :') tapi takpe lah. diaorang beraya di sana dulu.
Aktiviti pagi raya, bershoot-shoot gambar raya. (itupun tak banyak)
Sementara tunggu sedara-mara yang lain balik. Tujuan menunggu tu ada tahlil di pusara arwah atuk. Ini lah rutin harian 1 Shawal. Kemudian kunjung rumah sedara-mara yang terhampir.
Dah besar, mana laa dapat duit raya bebanyak lagi yee idakk ?hehe. Tetiba rasa nak kembali zaman kanak-kanak. hihi.

Malam raya baru laa jumpa mak ;)  rinduu sangat !
tapi hanya terluah dalam hati. Tak mampu nak luah kan secara terbuka. Takut-takut ada yang terluka :')
tapi malam tu tak dapat tidur bawak ketiak mak. kena tidur bawah ketiak ibu . hihi
pun boleh laa. hihihi . 








2 Syawal | ziarah pusara arwah atuk dan nenek, Hj. Hasbullah dan Hjh. Siti Zainab
arghh ! miss them forever. rindu rindu rindu. Setelah bacakan Yassin dan bersihkan pusara mereka,
baru la jumpa mak ! yeay ! jumpa mak , eheee. 
ehh, mak ajak pergi beraya di Yong Peng . huh . jangan ceritalah jem nya macam mana . 
tidur sampai sakit-sakit punggung pun belum lepas dari jem tu. hee . beraya kat kereta laa nampaknya ;)




3 Syawal | Tahun ni, raya sampai raya ketiga je depa pun mau pulang ke rumah memasing. 
Tapi ada seorang tu je laa, buat cuti sendiri . hihi . takpe takpe . Surat Mc da beli. Nanti beritahu rahsia tau tau kat saya. hihi. Hari raya ketiga ni ada open house kat rumah Cik Izut. Superb Awesome jamuan yang di jamu kan . Perut pun jeles laaa (buncit) . hehe . Malam tu, sedara-sedara datang rumah beraya. Alaahai. meriah sungguh. Ini namanya Pra-Open house.haha. Menu utama asam pedas Azihani. nak rasa jumlah datang rumah ;)





Syawal kali ni mimin rasa special sikit, 
sebab mimin dapat beraya dengan kawan-kawan a.k.a best friends mimin yang sangat awesome ! 
Dapat beraya bersama balik, setelah hampir lima tahun tak jumpa ;) 
yang paling seronok dapat beraya dengan diaorang ni . hihi .
 Seha, jangan laa letakkan muka aku dalam berita muka first seha, errrr ! pandu la dengan berhemah, ingatlah orang tersayang .klik sini 
Pesanan ikhlas dari penaja. Btw, thanks seha bawakkan beraya rumah Arwah Syamil :')

















3 beleter:

piko ija said...

alang-alang syawal masih ade...
selamat ari raye...hehe

Aku Penghibur said...

selamat hari raya <3

Khairun Solehah said...

selamat ari raya =).. Btw,comelnya cover hp.. Penguin,sukanya <3

Powered by Blogger.
Back to Top