blogskin : first step use blogskin

September 14, 2012

Hai, Assalamualaikum dan salam sejahtera :D

Sementara nak tunggu download video ni siap, 
mimin nak share something untuk sesiapa yang baru di dunia blogskin ni
ye, mimin tau ramai juga yang dah tau step
dah tau step ni boleh laa baca mana-mana entry mimin yang lelame tuu . hee ;)

   come on ! lets Tuto  

     step 1 : 
                log in --> dashboard --> design ---> edit html --> klik yg mimin bulat tu
               ( tak nampak boleh besarkan)


jangan lupa klik save tau :D

step 2 :
           buka new tab dan terus pergi ke blogskin. nak mimin punya blogskin boleh klik sini

step 3 : 
           dah pilih blogskin mana yang menarik hati ? haaa, jangan lupa review dulu.. nanti ada yang tak
           berkenan pula , button preview macam mimin tunjuk ni                             


step 4 :
           dah preview, dah puas hati. boleh laa download coding blogskin yang dipilih tadi ,


tunggu  blogskin di download 


ada keluar macam ni tak ? kalau ada bagus :D

 step 5 :
           pergi dekat template tadi, tekan right click pada mouse. pilih select all. automatik jadi macam kat 
           bawah ni.


          tekan backspace . dan akan jadi macam ni



 step 6 :
            bukak balik notepad blogskin yang dah di download tadi , copy semua macam ni


kemudian paste macam ni


preview & save 
see ;) blog awak dah cantik ! tapi belum siap lagi .
tunggu Tuto mimin yang seterusnya . 
selamat mencuba kawan-kawan 



            
           




3 beleter:

nazihah yuyun said...

Yuyun dah try buat tapi tak jadi..macam mane yer?

|ʎʞuıdssıɯ| said...

kak mimin. kalau nak tukar lagu dalam skin nak amik dari youtube ke? btw yana guna skin akak kot. yana edit sikit" je bleh?

ღ nur ikΔღ said...

kak mimin..camne nak tukar lagu tinkerbell tu?

Powered by Blogger.
Back to Top