Adik Bersama Kem Tahfiz

November 27, 2012


Kali ini mimin nak cerita bila adik mimin ni dihantar ke kem Tahfiz.
punya laa excited mamet bila dengar ibu nak hantar kem ni. 
preparation of course laa mimin yang kena siapkan.
dari dalam sampai keluar mimin sediakan.

lepas maghrib satu family daftarkan dia ke sekolah tahfiz tersebut.
wahh ! boleh kee mamet takde kami semua dan
boleh kee kami takde mamet?
tidur malam confirm laaa mimin susah nak tidur. budak yang banyak karenah
bila nak tidur tambah lagi bantal peluk mimin. huhu
rumah seperti habuk lalu, kosong rasanya takde mamet. haha

esok harinya. mulakan hari seperti hari hari biasa
ibu pulak ? haa ! mesti laa dia yang terasa. tengah cuti sekolahkan,
dia nak hilangkan terasa mamet takde rumah, 
ibu keluar pergi rumah kawan-kawan dia tuu.

petangnya, waktu balik... baru laa terasa dia takde
so, mimin dgn bapa mimin buat idea yang tak masuk akal
haha ! skodeng secara jarak jauh. siap bawak teropong lagi tuuu
tapi, misi gagal! langsung tak nampa kelibat dia riadah punn.

sampai je rumah, ibu beritahu, ustaz beritahu perkembangan mamet di kem tahfiz tuu
then, ayah pun amik keputusan yang agak berani
bila dia nak solat jemaah kat masjid tersebut kononnya nak tengok dari jauh
nak jadikan cerita, diorang dapat berkomunikasi
ada laa drama seminit kat masjid tu :')

hari kedua mamet kat dalam kem tahfiz tu,
keputusan secara tiba-tiba bapak nak pergi solat mghrib di situ lagi
huii, kali ni beritanya dia nak pergi kat tempat mimin praktikal
tempat praktikal mimin dgn kem tahfiz memang tak jauh . jalan kaki pun boleh sampai
tapi agak bahaya utk umur dia berjalan ke tempat mimin tu

kali ni mimin tak boleh nak kuatkan diri lahi :')
mimin kena pergi jumpa dia esok lunch .

beza rasanya adik mimin dua orang belajar tahfiz kat Solo,Indonesia
dengan adik mimin pergi kem tahfiz ni. hihi
bagi siapa family mimin yang baca entry ni, faham laaa maksudnya.

RINDU ADIK-ADIK MIMIN





5 beleter:

Paly said...

hehe..kene skodeng plak..
tp takpe, lonely kejap jer ibu mimin tu,lame2 ok kot :)

MiMiNadam said...

@Paly mimin pun rindy diaa laaa paly, nak tengok diaa laa esok. huhu

Xxxsophiacoolgrey said...

comel

✿A I N A A✿ said...

mesti sedihkan dan sunyikan??? i know ur feeling even ena tak ada adik.. bila ada suka gaduh manja, bila dia tak ada sepi je rasa..

Farah Andie said...

semoga adik mimin mendapat ilmu untuk dirinya dan keluarga nanti :D

kerinduan itu akan hilang sikit demi sedikit . jgn sedih2 :)

Powered by Blogger.
Back to Top