Tutorial : Setting Comment Box

November 21, 2012

Pagi ni mood macam tak berapa nak baik laa
pagi-pagi lagi da bertegang cakap dengan staff kat sini. hmm

tapi, mimin nak share macam mana nak up kan comment awak awak tu
kadang-kadang benda simple tak perasan kan ;)
kenapa tak ada siapa-siapa nak comment entry AKUUUU ?
kenapa tak ada siapa nak follow aku?
kenapa sejak guna BLOGSKIN ni takada yang follow atau comment entry ni?
kenapa dan kenapa ??
pernah terfikir tak ? mesti pernahkan ? 

sebab utama FOLLOWERS tak naik sebabnya ada dua sebab

1. Tiada widget Followers 

layout --> add gadget --> edit html --> follower

2. BlogID silap
boleh tengok step kat sini 

okey, sekarang masalah comment tak naik? adakah sebab disable atau sebaliknya?
mimin stress sangat kalau blogwalking tak  boleh nak follow, atau comment
kalau takde comment, ada chat box takpe jugak.
tiga benda wajib ni boleh tak ada. 
ikut step yang dalam petak merah ;)






ouke. mission complete :D hihi
goodluck!

7 beleter:

muhammad affan said...

oooo...tq2

Farah Andie said...

sometimes ada juga manusia yg x pandai tntg komen2 ni.. hnya nak kumpul follower ja.

*sakit hati juga

Alia Syuhada said...

kdg2 ada yg guna blogskin tpi butan follow n komen dia tak jadi..tekan kt komen tpi xkeluar pn kotak komen..nk follow tpi xjdi..

erny nur aiman said...

Yayy!Dah boleh thanks :)
Tapi masalah juga xda widget follower google tu. Org yg dh follow 300org xboleh plak nk follow.. msalah jugak

Xxxsophiacoolgrey said...

@Farah Andie btl3

Ieta Mat Sa'ad said...

tqvm, info berguna :)

Gadis Celoteh said...

trima kasih!!!!!!

Powered by Blogger.
Back to Top