Letak Header (part 1)

December 27, 2012

Haaa ! da buat header belum ? Kalau dah buat, bagus laaa. 
kalau belum buat boleh tengok sini cara untuk buat header transparent.
Tak nak banyak cerita, jom follow step kat bawah ni

  • Sign in --> dashboard --> layout



  • Click edit header yang mimin tunjukkan dalam kotak merah tu



  • Automatik akan pop-out seperti gambar di bawah ini keluar, pilih laa header yang awak buat tadi.



  • preview dulu, jadi tak? kalau jadi save. Kalau tak jadi, setting balik header awak-awak tu.
  • Kalau tak jadi, boleh tengok tutorial yang ini pulak. (klik)


3 beleter:

Busyra Bt Takiyudin said...

nice tuto, untuk blogger baru.. :)

✿A I N A A✿ said...

nice sharing untuk blogger baru...

jaakechik said...

nice tuto......hehe...btw jaa dah follow sini.. happy blogging..

Powered by Blogger.
Back to Top