Tutorial | MP3 for blogskin Super Awesome

December 20, 2012
Siapa ada guna blogskin Super Awesome ni?

Haaa, tak tau nak tukar lagu macam manakan. Sorry, baru kesempatan nak buat tutorial. request dari ramai kawan kawan yang pakai blogskin Super Awesome.

ok laa, follow step bawah dan seterusnya yee.

1. Korang pergi ke link INI. Then korang click pade Generator.
2. Then dia akan keluar seperti gambar di bawah ini.

 



3. Yang dekat bahagian Category : tu, kan dia General. tukar dengan Colors. Then pilihlah warne yang korang suke untuk bgcolor, loadingcolor, buttoncolor and slidercolor. 

4. Then lepas dah pilih untuk color tu, korang tukar kan balik bahagian Category : tu kepadaGeneral semula. nampak autoplay tu dia letak 0, kan? tukar kepada 1. Jangan letak 0, tapi 1.

5. Okayy, nampak tulisan mp3 tak? Kan ade code tu kan? Code tu korang kene gantikan dengan code lagu korang sendiri. Nak cari code lagu, cari dekat SINI. Nanti akan keluar macam gambar kat bawah neh :
Click for enlarging.


6. Then, korang type lagu yang korang nak letak kat MP3 tu dekat bahagian Search tekan Enter. Then akan keluar macam neh :



7. Then click lah pade link lagu yang dipilih tadi. Then nanti akan keluar seperti gambar di bawah ini :


8. Then korang nampak yang dalam kotak merah tu? kat dalam tu ada code nya. kena pandai-pandai cari tau.

9. Da dengar lagu yang di pilih tadi? kalau dah copy link tersebut.

10. Untuk pengguna blogskin Super Awesome. Cari code kat bawah ni, dan tukarkan dan pastekan code yang di copy pada step 9.
<embed src="http://www.sheepproductions.com/billy/billy.swf?autoplay=true&f0=http://media.irondj.net/mix/file/19059/SNSD_-_Tinkerbell.mp3&t0=Tinkerbell&total=1" quality="high" wmode="transparent" width="200" height="10" name="billy" align="middle" type="application/x-shockwave-flash" />
SELAMAT MENCUBA! TAK MENJADI BAGITAHU MIMIN YA





19 beleter:

✿A I N A A✿ said...

dlu suka letak lagu kat blog.. now dah tak letak dah.. btw, tengs this tutorial..

|ʎʞuıdssıɯ| said...

yayy. thanks ^_~
muahx sikit :*

|ʎʞuıdssıɯ| said...

at last, dah boleh. even takde direct link, saya try jugak. thanks tau3.
*happy sangat"

FadzlinEin said...

kak mimin, macam mana nak tukar gambar ek?

dilanorihsan said...

tak jadi . sedihnyeee

Nina said...

Link irondj tu takde lah

saya comel said...

mimin , da try la , tpi , ta dpt , sy guna kod blog super awesome tu gk , tpi , cuma gnti link irondj.net ny je , tp , dy asyik buffering je tu . mnta tlg skit ! >,<

MiMiNadam said...

@saya comel mimin tak dapat nak pergi blog awak, awak kasi link blog awak atau email, sy kasi cooding untuk mp3 tu

Miss YuLi & mR nAz said...

..thanks for the info..:D

ummi ismahani said...

Tak boleh . Sedihnya . Macam mana nie ? Tolonggg !

Farah Jass said...

Tak boleh lah . Sedihhh nye ..

adhwa khairunnisa said...

akk mimin kalau yg x gune blogskin jenis lain mcm mane lak ?

are tyra chubby said...

Cik Mimin, tyra dh copy html lagu tuh , tpi nak paste dekat mana?? step 9 ?? step 9 , tpi pste katne??

are tyra chubby said...

Nak paste dekat mane ? bagi detail penuh boleh x ?? thankssss! :)

farra waheida said...

tak boley pun cik mimin . irondj tuh takde

sipandapendek said...

kaq mimin , sy gune bl0gskin . but then , tak tau cmne nak gune nye . memg nye bl0gskin tu b0leh edit tak dy punye credit tuh ? n nak masukkan lagu tuh , yg last skali nak uat ape eyh ?

ainin sofiya said...

kak mimin, saya guna blogskin super awesome ni. dh try tapi tak boleh. macam mana ya?

Jihah Azman said...

Kak mimim, saya guna Candie Blossom punya mcm mne nak letak mp3 guna blogskin tu? dan mcm mne nak tukar title nyee? terima kasihh

Jihah Azman said...

Cik mimin, saya guna super awesome dan saya dah try tuto ni tak tak menjadi. kenapa ye?

Powered by Blogger.
Back to Top