Wordpress atau Blogspot ?

June 6, 2013
Assalamualaikum. 
Hai all reader .

Setelah sekian lama blog ni menyepi, disebabkan ketandusan idea, ditambah internet slow, diselitkan holiday tak sudah-sudah dan juga menerima tempahan edit wordpress.


Inilah logo wordpress. hihi. gedik gedik amik pic ni dari encik google kita nih, apa pendapat awak mengenai wordpress atau blogspot ? Kalau mahir dua-dua site ni lebih baik guna blogspot atau wordpress ?


Nak dijadikan cerita, ada aunty ni suruh editkan website online dia, barangan dan keperluan Haji dan umrah, Boleh dapatkan harga borong dari sini Dar Al Falah. Alaaa, petik jee nama Mimin, nanti dia kasi harga durian runtuh punya. hihi. 

Ehh, sempat promote sekejap. Ohh yee, sambung balik cerita tadi, gaya dari percakapan aunty tersebut ingatkan blogspot laa yang mimin kene edit. Mimin pun masa tu ye kan je laa. sebab blogspot edit ni petik jari mimin boleh editkan (pppffffttttt) Lagipun, masa tu mimin tak ada sumber internet langsung.

Bila ada jee internet, laju pulak line masa tu.. Mimin dah pelik, sebab Login bukan guna email. Time tu jakun laaa tak tau . Sifar pengetahuan mengenai wordpress ni. Dah stuck, adik beradik, pakcik makcik lagi tak tau pasal benda-benda macam ni. So, Mimin berlajar perlahan-perlahan bergurukan encik google. 

Mimin akui, memang susah bergurukan encik google ni, sebab, edit di blogspot dengan edit di Wordpress. Sangat berbeza. SANGAT! haha. memang stress sangat dah nak fahamkan semua. Sampai laaa putus asa, Mimin minta tolong pada kawan Mimin, Kazen. Siap call ni nak minta tolong. Tapi malang, dia tersangatlah busy. Mimin belek belek kawan blog Mimin, Mimin tanya kak Aida. kot kot dia tau guna Wordpress. begitu juga jawapan yang menghampakan.

Alhamdulillah, Mimin teringat kawan blog mimin yang aktif di blogger, Paly . Dia laa sifu secara tidak langsung mengenai wordpress ni. Kalau tak ada campur tangan dia. Thanks Paly :D kalau tak ada  Paly Mungkin stuck macam Mimin main candy crush agaknya :3

So, Alhamdulillah. Mimin masih belajar dan masih dalam dunia perkenalan dengan encik Wordpress ni. hihi. Mana laa tau, ada rezeki boleh menerima tempahan professional edit wordpress ke ? ye dakk ? hihi .


3 beleter:

Liza Razak said...

saya pandai guna blogger je..wordpress memang apa pun x reti..hehe :)

NULEAD said...

Assalamualaikum.. Saya baru belajar buat blog.. Dah 25 entry.. Tapi satu komen atau follower pun blm ada.. Huhuhu.. Bole saudari tengok apa yg x kena pada blog saya x? Terima kasih :)

LaLa mhdnor said...

wordpress macam susah je.

Powered by Blogger.
Back to Top