Rahsia P.Ramli buat jenaka Alif Min Nun tendang Wau

April 15, 2014
salam semua..


Sebelum itu, sedekahkan Al-fatihah kepada Almarhum P.Ramlee agar dia ditempatkan dalam kalangan orang-orang yang beriman, Amin

New baby born

April 10, 2014
Hai ! Assalamualaikum


Pertama kali mimin nak ucapkan tahniah pada kak long mimin yang baru lahirkan baby pada sabtu yang lalu. Pertama kali sekali lagi, hehe sebab lahirnya kaum adam yang sulong dalam family mimin. Hal ini kerana, (macam ayat dalam buku pulak, hehe) Mimin mempunyai 6 orang adik beradik dan keseluruhannya perempuan. 


Dapat menewaskan arwah ayah mimin yang tak ada kawan tengok bola. hehe. Alhamdulillah, lahirnya baby boy ni. Dapatlah menggantikan arwah ayah mimin yang baru 6 bulan meninggalkan dunia ini.


Btw ! nama baby boy ni unik sangat. sebab nama baby ni Dasuki Wazien Islam Bin Mohd Rafizi. Klik laa gambar bagi tumbesaran gambar tersebut. Dasuki Wazien Islam bermaksud cahayaku yang teguh pendapat atau fikiran islam. FUHHHH ! berat nama ni. Semoga jadi anak yang soleh dan dapat makcik dia membuli dengan jayanya! kehkehkeh...

p/s: kata orang tak baik baby baru lahir gambarnya di muat turun di mana-mana. so, tunggu dan lihat perkembangan wazien ye. hehe

PANAS!! Laporan Polis Pelajar UiTM DAKWA DIRABA Prof Izzi Hj Ali (Selamat beramal)!!

April 7, 2014

Info dan Berita ini dibawakan oleh InfoDalamTalian.Blogspot.Com


          Semalam, Harian Metro mengeluarkan berita mengenai kelakuan tidak senenoh seorang pensyarah IPT Awam.
                 Namun, baru hari ini kecoh media sosial apabila tersebarnya satu salinan Laporan Polis yang dibuat oleh pelajar wanita di UiTM Arau, Perlis itu yang mendakwa dirinya dir*ba oleh pensyarah yang juga seorang pakar motivasi terkenal.
Nurul Shuhada binti Shahadan, dalam laporannya mendakwa pensyarah Matematiknya, Prof Izzi Hj. Ali telah melakukan perbuatan tidak senonoh itu di dalam pejabatnya. Baca laporan penuh dibawah:


Pada 28/3/2014 jam lebih kurang 2.30 petang saya telah pergi ke pejabat Prof Izzi (MD Izuddin Bin Hj Ali) komplek Star No F204 dalam UiTM Arau Perlis untuk mengulangkaji pelajaran matematik. Semasa didalam pejabatnya, terdapat saya dan (2) rakan saya nama:Nur Erina Fazlin dan Nur Syafina. Kemudian Prof Izzi telah datang kearah saya dan duduk bersila disebelah saya. Selepas itu, saya telah bertanyakan kepada prof izzi berkenaan dengan subjeknya. Tiba-tiba Prof Izzi telah meraba saya bermula dibahagian kaki sehingga kebahagian d*da saya tanpa kerelaan saya. dalam masa yang sama juga prof izzi telah mer*mas buah d*da saya dengan beberapa kali. dalam kejadian ini saya berasa takut untuk menghalang prof izzi melakukan perkara yang tidak senonoh terhadap saya kerana saya bimbang kertas peperiksaan akan saya ambil pada hari ahad 30/03/2014 gagal. Sebelum ini prof izzi pernah berkelakuan seperti itu di dalam kelasnya semasa sesi pembelajaran berlangsung. Hampir setiap kali saya menghadiri kelasnya prof Izzi berkelakuan tidak senonoh seperti mengambil kesempatan terhadap saya dengan menggeselkan kakinya ke kaki saya. Saya juga dapat tahu perkara ini telah berlaku kepada kawan-kawan saya yang lain. Perkara ini telah dimaklumkan kepada pihak atas UiTM Arau Perlis. Tujuan saya buat repot adalah kerana tidak puas hati dengan tindakan prof Izzi memandangkan kejadian ini menjatuhkan maruah saya dan bimbang takut terjadi apa-apa ke atas diri saya dikemudian hari. Datang balai buat laporan.
           Sekiranya dakwaan Nurul Shuhada itu benar, kejadian ini pasti amat memalukan buat seorang pakar motivasi dan siasatan perlu dijalankan segera. Namun, sekiranya ini hanya fitnah semata-mata, Prof Izzi juga perlu tampil menjawab dakwaan itu untuk membersihkan namanya.

Status Shuhada di dalam Whatsapp beliau.

Sebelum ini, Prof Izzi amat terkenal apabila memberikan motivasi dalam slot di Radio Hot FM. Ramai yang mengenali beliau dengan tagline 'renung-renungkan dan selamat beramal'...


Respon pengguna Twitter bercampur aduk


Kredit:tengoktvonline.blogspot.com
Sumber: InfoBerita93
Powered by Blogger.
Back to Top