Isu Semasa | Akibat aplikasi zaman kini

July 28, 2015
Isu Semasa | Akibat aplikasi zaman kini |  Assalamualaikum dan selat hari raya. Tak lambat sangat katln nak wish hari raya. Hahaha. Fuhh! First entry selepas raya dan selepas siap assignment berlambak. Mimin perasan lepas raya minggu lepas banyak isu timbul. Comtohnya seperti artikal keratan akhbar yang mengatakan kecewa wajah tak sama. Apakah punca utama berlaku sedemikian rupa?

Hahahah ! Tak nafikan sekarang takpayah guna photoshop pun boleh mengedit gambar yang mengambil masa 5 saat sahaja. Aplikasi yang paling win dulu 360. Kehkehkeh. Nasib baik muka Mimin pakai 360 dgn x pakai 360 sama je tak berubah. 

Sebut pasal isu ni, teringat kisah kawan Mimin. Masa mula mula wujud wechat search nearby. Kawan mimin berkenalan dengan seorang perempuan ni. Lepas tu one find day, diaorang pakat nak dating. Sekali depan depan indah khabar dari rupa. Balik je dating, kawan mimin tu berdekah. Sebab mula kat gambar dengan realiti tak sama.

Tapi Alhamdulillah. Nasib baik kawan Mimon ni tak pentingkan rupa. Mereka sudah pun bertunang dan bulan 9 bakal diijab kabulkan. Barakallah kawan


3 beleter:

Haffizul Iskandar said...

Sekarang ni macam-macam application ada. Dari kurus leh nampak gemuk, dari gemuk leh nampak kurus. Tengok gambar memang cantik, tapi bila tengok real, ish. lain macam rupa dia. Sebenarnya ada baik dan buruknya juga media sosial ni kan? hehehe

lia ummiirfan said...

jangan terlebih edit sudah,, hihi..

tenku butang said...

adoi.. idak le sampai bergaduh kotttt.. sabo jelah.. nampak sangat bercinta kerana rupa.. hahahaha

Powered by Blogger.
Back to Top