SEGMEN RAYA | BERSAMA MAMAMYJA

July 30, 2015
SEGEMEN RAYA BERSAMA MAMAYJA | untuk pertama kali selepas raya mimin join segmen. Segemen dari hot mama bloggers. 



Mimin belum ada kesempatan nak buat entry raya lagi. Hehe.. insyaallah akan menyusul entry raya mimin

Cuba teka mana mimin? Haha. Raya kali ni macam takde penurunan berat badan T.T macam sama jee dengan tak puasa. 

Baju raya Mimin beli kain dan buat tempahan. Kain mimin beli dekat nilai3. Nak tema punya pasal. Mimin paksa ibu mimin beli sama pattern dengan Mimin.

Ada baju raya mimin beli. Yang pertama veli dekat Uptown Pandan, Johor. Memandangkan berat badan dah naik. Mimin pun beli laa size M. Balik ruma test. Mengecewakan! Longgar. Dan rezeki ibu dah namanya. Mimin bagi baju raya tu untuk ibu. 

Kali kedua beli baju raya malam raya. Dekat expo raya bpwalk. Kali ni beli size S laa yekk. Sebab haritu beli size M longgar. Balik cuba laa kan. Hmm. Ketat sangat pulokk. 

Kesimpulannya. Susah jadi badan berisi ni. Tak tau size yang tetap untuk dibelinya. Bukan mimin tak test baju tu kat kedai tu. Tapi kedai depa tak sediakan fitting room. Yg incharge pulok lelaki. Takut dia imagne bebukan. 

Haa! Tunggu apa lagi. Apa pulak cerita awak awak semia dengan baju raya? Sebelum segmen tamat. Apa kata anda semua support mamayja ni. Luck of you !

Tarikh Segmen : 30 Julai - 31 Ogos 2015

Syarat-syarat untuk menyertai segmen ini adalah:-

  1. Blogger Malaysia
  2. Buat entry yang bertajuk "SEGMEN RAYA BERSAMA MAMAMYJA"
  3. Tempekkan gambar raya korang sendiri tidak kisahlah raya keberapa janji korang berbaju raya lengkap. Secara berseorangan dan berkeluarga tidak kisahlah.
  4. Ceritakan serba sedikit pasal baju raya korang tu. Mamamyja nak tahu. Hehehehe...
  5. Mengikuti semua syarat yang di tetapkan oleh mamamyja. Jika tidak lengkap salah satu, penyertaan anda akan terbatal serta merta.
  6. Publish entri korang dan tinggalkan url entri di ruangan komen dalam segmen ini sahaja.
  7. Pemenang akan diumumkan pada 5 Ogos 2015 atas sebab-sebab yang tidak dapat dielakkan.
  8. Mamamyja hanya perlukan 3 orang pemenang sahaja.
  9. Lengkapkan syarat di bawah :-
                   Follow Blog Mamamyja (Must DO!)

7 beleter:

aswaleyla said...

lawa nye baju raya dia

kisah earty said...

good luck mimin.. :)

Mama Myja said...

Cantik baju raya mimin, kalau pakai sedondon best kan??
Berat badan?? susah juga nak komen tu. hehehe
Semoga berjaya dan Selamat hari raya !!!

Inani Hazwani said...

selamat bersegmen :)

Nadia Johari said...

Wah baju dia

Nazlee Ismail PCL said...

wah..lawa sedondon cantik . Mimin sikit jer berisi..kan.
salam syawal..
nanti singgah baca cerita baju raya pcl..ok
http://www.nazlee.com/2015/07/segmen-raya-bersama-mamamyja.html?m=1

Fuza Musa said...

Dari segmen yang sama

Good Luck sis

http://fuzamusa.blogspot.com/2015/08/segmen-raya-bersama-mamamyja.html

Powered by Blogger.
Back to Top