Part 3 | Lost World Of Tambun Activiti

August 7, 2015
Aktiviti yang boleh anda lakukan di dalam Lost World Of Tambun | Rugi bayar mahal mahal tapi tak merasa semua aktiviti kat dalam L.W.O.T ni tau. Seronok sangat sangat. Tapi yang selection tempat je laa yang free. Ada tempat yang berbayar.

  • Lost World Water Park
Haa ! lepas beli tiket mestilah mata nampak air jee kan. kalau bawak anak-anak mesti anak-anak dah mintak bukak baju. Tak sempat nak cari tempat dulu. haha. Macam tuu juga masa Mimin masuk masuk dalam LWOT ni. 

harga tiket masuk lost world of tambun
Kids Explorabay


Paling lama berendam kat sini layan cha dengan ajin. Melayan dia main gelongsor air. Tempat yang selamat untuk kanak-kanak. Ada meja dan kerusi untuk memantau anak-anak sambil malas nak masuk air. hihi.


Tube Raiders

Tempat ni ternyorok dan mimin tak terpergi pun. haishh ! rugi jeee kan. Takpe laa next time pergi. insyaallah

  • Lost World Amusement Park
yess! aktiviti kat sini seronok habis. sampai pening kepala main semua ni. Advanture Express ni seronok habis tau, dapat round satu LWOT. nanti dia akan bawak kita ke satu tempat yang boleh kita berhenti macam kat petting zoo. 

Adventure Express

Lupe's Adventure

Perak Parade

Storm Rider

Giddy Galleon

Dragon Flight

  • Lost World Petting Zoo


  • Lost World Tiger Valley

Tiger Valley
  • Lost World Tin Valley
Yang ni Mimin lalu je. Bukan terlupa nak singgah sini, tapi masa ni hujan renyai renyai. Bawak baby kan. takut demam pulak Ajin tuu.
Dulang Washing

Dulang Tea House

Tin Bearers

  • Lost World Adventure Park
Mimin tak pergi sini, sini pun lalu jugak. Tak silap Mimin yang ni berbayar.Macam wall climbing, berkayak, Swan, Zorb Ball dan lain-lain.


Next entry Mimin cerita pasal Hot spring Lost world of tambun pulak ye, seronok sangat kat hot spring. cuma tak cukup waktu tambah pulak hujan rintik rintik. 

7 beleter:

nasibah khushairy said...

bestnyaa..tak penah sampai lagi sini

Yuliana Wahit said...

bestnya cuti... lama dah tak gi bercuti.. jemput singgah sini..
http://sayeshukepink.blogspot.com/

ezyra daniel said...

kalau balik kampung kat perak selalu jugak lalu depan ni.. tapi tak pernah masuk sebab rasa tiket mahal sangat hahha...

NuSaNa NoSa 91 said...

tak pernah lagi pergi ke lost world of tambun ni.. nampak menarik la plak.. ^_^

✿ Ina Ainaa ✿ said...

Perghhh bestnya.. Even ena stay kat perak, tak pernah lagi mai ke sini... Teringin sangat nak pergi

Pykaa Pdott said...

Memang dah lama tringin nak kesana tao . :)

adk dayah said...

rumah kezen dayah dekat dengan tambun tapi bila pergi rumah dia x pernah lagi singgah..huhu T_T kak min belanja masuk bole?hehee

Powered by Blogger.
Back to Top