Kempen abaikan Alvin Tan

November 13, 2015

Kempen abaikan Alvin Tan

Assalamualaikum w.b.t. salam sejahtera. Alvin Tan yang mula jadi viral di laman sosial apabila dia memepersendakan AZZAN. Ketika itu semua yang bergelar Muslim pastinya akan membara bila dia perlakukan begitu. Dia tak diam macam tu saja. Tak tau sebab apa? Dia nak promsikan buku keluarannya. Maka ! korang tak payah laa terperanjat bila dia mempersendakan ISLAM berkali-kali.

mempersendakan Islam
Gambar ini telah viral sejak semalam lagi. kita sebagai Muslim, perlu bertindak bijak sikit dengan orang bodoh macam dia ni. Cuba perhatikan sebab apa dia macam ni:


1) Nak cari perhatian je.Sekarang dia kat luar negara, lagilah sedap dia smash.

2) Apa yang perlu dibuat adalah, pertamanya report saja page/personal account tu sebagai violate FB terms. Kalau dah 1000 orang buat report, confirm kena block.

3) Korang TAK PERLU respon pun kutukan dia. Buat tak tahu je. Share atau screenshot pun TAK PAYAH. Buat makin viral dan makin dia famous je. Makin dilayan, makin seronok la dia provok.


Mungkin ini berhasil sekiranya umat Islam membuat tindakkan bijak dengan tidak perlu LIKE tidak perlu SHARE status malah tidak perlu KOMEN status Alvin Tan ni. 

4 beleter:

leya yeolly said...

ye betul, panas memang panas. bila dilayan tiada faedah. elok jangan dilayan. Allah kan ada. :)

Abam Kie said...

semoga Allah menurunkan bala kepada kafir laknat ini..

Belog Nabihah said...

macam bengong Alvin Tan nie .

zuhdi sanusi said...

layan orng gila nnti kita pun sama gila.,

Powered by Blogger.
Back to Top