OST Sha dan Shah | Hati hati by Amira Othman

January 4, 2016
Sha dan Shah | Siaran yang menggantikan cerita Tersuka Tanpa Sengaja. Ceritanya lebih best dari tersuka tanpa sengaja. Lebih santai. Nampak sweetnya tuu neutral berbanding cerita TTS tu. Ni pendapat min lah. 

Hati-hati dari Amira Af10 sebagai lagu tema sha dan shah ! Okay, memang min adore lagu ni 


Ada dua jalan cerita
duka atau bahagia
Mahu pilih yang mana
Hati masih bertanya
Lekas aku mahu jawapnya

Jaga kau hati hati Takut ia dicuri
Kelak nanti kau kan patah hati
mungkin akan terjadi
Tapi masih tak pasti
Harapan kau mengerti

Lihat pada indah Bulan bintang
Namun hilang bila tiba siang
Dan kerna itu
Ku rasa bimbang Untukmu cintaku

Angin membuaikan rasa rindu
Tapi tak seperti yang selalu
Dan kali ini ku biar berlalu
Rasaku jadikan hati hati

Dalam cerita ada rahsia
Rahsia engkau aku dan dia
Masih aku tertanya apa pengakhirannya
Lekas aku mahu jawapnya

jaga kau hati hati Takut ia dicuri
Kelak nanti kau kan patah hati
mungkin akan terjadi
Tapi masih tak pasti
Harapan kau mengerti

Lihat pada indah Bulan bintang
Namun hilang bila tiba siang
Dan kerna itu
Ku rasa bimbang Untukmu cintaku

Angin membuaikan rasa rindu
Tapi tak seperti yang selalu
Dan kali ini ku biar berlalu
Rasaku jadikan hati hati

Wahai merpati dua sejola
Jangan kau terlupa
Ikutkan hati engkau kan begini
Ikutkan rasa kau hilang rasa

Lihat pada indah Bulan bintang
Namun hilang bila tiba siang
Dan kerna itu
Ku rasa bimbang Untukmu cintaku

Angin membuaikan rasa rindu
Tapi tak seperti yang selalu
Dan kali ini ku biar berlalu
Rasaku jadikan hati hati




-
-
-

Alhamdulillah, hampir setahun lebih mira dalam industri ini akhirnya keluar juga single ke2 yang berjudul “Hati Hati “ sudah pun dikeluarkan dan boleh didengari oleh semua peminat mira. Mira berharap sangat lagu ini akan terus mendapat sambutan dan diterima baik dari semua yang mendengarnya. Pada Mira selain genre lagu ni rancak, lagu ini juga mempunyai keunikan tersendiri. Lagipun lagu ini ciptaan sepenuhnya oleh komposer muda Faizul Sany, Hael Azhael dan Mike Chan. Harapan mira lagu akan terus menjadi siulan dibibir semua pendengar.

Keistimewaan lagu ni pada Mira, Okay first of all semua ini pada mulanya bukan genre kesukaan mira sebab mira lebih kepada lagu slow ballad, tapi sebab lagu pertama Mira kurang menonjol, Jadi Mira fikir untuk keluar dengan sesuatu yg baru.

Alhamdulillah melodi lagu ni juga sangat indah. Walau pun ia sesuatu yg baru, tapi genre classic mordern dari Faizul Sany, Hael Azhael dan Mike Chan ini buat Mira jatuh cinta dan teruja nak menyanyikan lagu ini sampi Mira rasa mungkin ni genre yang sesuai dengan Mira serta buat Mira rasa happy untuk terus menyanyi. Lagu ini memang sesuatu lain dari yang lain. InsyaAllah Mira pasti lagu ini akan memikat ramai pendengar, jadi kena dengar la ye!!!! Jelas Amira Othman.

Walaupun agak sibuk dengan tugasan harian, Mira sempat lagi membuat pertemuan bersama kelab pemina pada bulan lepas di Restoran Nando’s NU Sentral. Mira sangat teruja dan gembira bila dapat bertemu dengan sebahagian dari kelab peminat mira, walaupun tak ramai tapi itu sudah cukup buat mira terharu kerana mereka sudi meluangkan masa bersama mira hari itu.

Akhir kata dari mira terima kasih mira ucapkan kepada semua yang selalu ada dengan mira terutamanya family, kawan kawan serta peminat yang tak pernah jemu-jemu untuk memberi sokongan kepada mira. Semoga lagu “Hati Hati” akan mempermudahkan lagi urusan mira dalam bidang ini dan terus request lagu “Hati Hati” di semua radio serta boleh tonton lirik video lagu “Hati Hati” di YouTube.


Kepada peminat yang ingin mengikuti perkembangan Amiraa Othman boleh melayari laman :
Instagram : @amiraaothman
Twitter : @amiraaothman_

4 beleter:

Farhana Zukri said...

pernah baca novel Sha & Shah, best jugak. tak sangka dah diadaptasi ke drama :)

Mrs. A said...

Tadi tengok citer ni.
Oklah best.
Hurm... Habislah mesti setiap malam nak tengok.
Oh! Itu lagu Mira ngeh! ngeh! ngeh baru tahu nih!

Mama Myja said...

sedap lagu nih. mamamyja suka juga

LM said...

LM ada nove tu lama dh beli dulu. Mmg best cerita tu dan skrg mmg duk tgk tgu tiap episod

Powered by Blogger.
Back to Top