Resepi | Roti Telur Cheese

April 7, 2016
Fulamak ! Hari ni try resepi dekat facebook. Sedap. Tapi amaran keras. Jangan buat banyak banyak. Takut tak habis. Nama pun cheese kan. Mesti lah cepat muak


Tak susah pun nak buat ni. Kos buat roti telur cheese pun tak mahal. Kalau orang jual. Bazir rm5 korang je untuk 1 potong dari 3 potongan roti.

Roti Gardernia : RM2.40
Cheddar Cheese : RM8.90
Sosej : RM2.90
Telur: RM0.60

Ni mimin buat panduan buat student student yang nak share share beli dengan housemate. Okay. Kat bawah ni cara penyediaanya. 

Langkah pertama: 2 keping roti gardenia. potong roti tersebut menjadi 3 bahagian atau 2 bahagian atau 4 bahagian. Ikut cara tersendiri.

Langkah kedua: 2 keping cheddar cheese. potong 3 bahagian. Macam mimin potong 3 roti tu. Kalau nak lagi leleh cheese ikut korang laa nak letak berapa cheese. 

Langkah ketiga: Sosej - rebus dan hiris nipis

Langkah seterusnya: 
2 biji telor - campurkan dengan lada sulah
Lapiskan roti-cheese-sosej-cheese-roti
Celupkan dalam bancuhan telor+lada sulah
Masak atas kuali atau non stick pan hingga garing dan cheese meleleh..

Lepastu boleh laa amik gambar tanda berjaya. Hahaha. Pastu makan masuk mulut masa panas panas. Sedap ! Selamat mencuba ^.^

5 beleter:

Encik SR said...

huhuhu sedapnya lahaiii

PeRdU cINta said...

Wah mewah ni...mewah dengan keenakkan...

syira yaya said...

Nice receipe. Boleh try nanti :)

cinta said...

Wah best. Tq. Nnti nk cuba.
nk hilangkn rasa bersalah mkn hi calories food boleh serve dgn salad. Hehe.

ninie said...

Pasti sedap resepi ni!!!

๐Ÿ˜š๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Powered by Blogger.
Back to Top