SSPN-i plus | Plan Simpanan Terbaik

April 25, 2016
Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) memperkenalkan produk terbaru mereka iaitu SKIM SIMPANAN PENDIDIKAN NASIONAL (SSPN-i plus). Aku dan rakan KBBA9 berpeluang menghadiri program Hi Tea PTPTN baru baru ni.

Mula mula macam takut takut jugak nak pergi program PTPTN ni. Ye laa. Aku ni jenis manusia tak konsisten bayar hutang. Haha. Rupa rupanya berkaitan SSPN-i plus dibawakan khas dari PTPTN.


SSPN-i plus ni lebih kurang berkonsepkan insurans atau ASB yang lebih tepatnya sambil menabung sambil mendapat manfaat perlindungan takaful, pelepasan cukai sehingga RM12k. Sekiranya berlaku kepada penyimpan, SSPN-i plus ada cover. SSPN-i plus ada khariat kematian. Istimewa nya sspn-i plus!

Apa itu SSPN-i plus?

SSPN-í plus merupakan satu skim atau instrumen simpanam. Dengan perlindungan takaful yang murah dan komprehensif. 

Keistimewaan SSPN-i plus

  • Patuh syariah
  • Pelepasan cukai sehingga RM12,000
  • Komitmen serendah RM30
  • Dividen kompetitif
  • Tiada pemeriksaan kesihatan
  • Manfaat takaful bagi kematian/liat kekal (kemalangan) sehingga RM1,000,000
  • Khairat kematian termasuk pasangan dan 3 orang anak. 
  • Manfaat takaful bagi 36 penyakit kritikal
  • Elaun kemasukan hospital
  • Perlindungan 24jam di seluruh dunia
  • Layak memohon pembiayaan PTPTN
  • Simpanan dijamin kerajaan

Pakej yang ditawarkan

Serendah RM30 anda dah boleh membuat simpanan bersama SSPN-i plus. Berikut adalah pakej yang SSPN-i plus tawar kan.


Perlindungan takaful hanya melindungi pendeposit. Bagi pakej BERLIAN,  jika maklumat yang diberikan didapati tidak benar, manfaat tidak akan dibayar dan jumlah simpanan beserta dividen akan dipulangkan.


Cara Pembukaan Akaun

Pembukaan akaun SSPN-i plus boleh dinuat di kaunter PTPTN atau dengan MIMIN whatsapp kan ke 017-7749932 pun boleh ^.^

Sediakan maklumat seperti berikut:
• Maykad/ Kad Polis/Kad Tentera pemohon
• Sijil kelahiran/MyKid/Mykad anak
• surat akaun berkanun/sijil anak angkat

Atau nak lagi mudah, korang boleh terus klik gambar kat bawah untuk mendaftar sendiri secara online.

Langkah-langkah Buka Akaun

Empat langkah mudah untuk pembukaan secara online. Tak payah dah nak faced to faced. Tak payah nak whatsapps, tak payah pergi ke kaunter PTPTN.

1. Klik banner kat atas tadi atau klik Sini
2. Klik di pautan pembukaan akaun macam di merahkan dalam gambar
3. Isi maklumat peribadi diri sendiri / anak / pasangan. Jika sudah selesai klik seterusnya. 

4. Pilih pakej yang bersesuaian dengan anda. Jika sudah selesai.. klik seterusnya.

 5. Membuat semakkan semula maklinat akaun pakej dan maklumat peribadi sebelum membuat pembayaran.

 Right tick sekiranya bersetuju

Seterusnya, step pembayaran sekiranya tiada masalah. Okay. Next entry nanti aku akan ceritakan lebih details. Dan tunjukkan cara lebih terperinci untuk mendaftar dan cara membuat pembayar secara online atau tolak gaji.

Dengan simpanan serendah RM50 anda berpeluang memenangi HADIAH LUNAYAN!! Tempoh promosi cabutan tahunan SSPN-i plus 8 Jun 2015 - 31 Mei 2016




Hotline : 03-2080 4455

8 beleter:

Azlinda Azman said...

Memang menarik

Nina Mirza said...

Menarik pakej yang ditawarkan... Rugi sapa yang tak simpan dalam SSPN-iPlus

Mama Kembar 3 said...

Mudah sebab boleh daftar online je

mas saari said...

menarik pakej yang ditawarkan..
bagus amik untuk anak² ni!

Lisa Nurulain said...

Baru tahu ptptn boleh buat mcm simpanan

Nooraini Ali. said...

mimin, wah bagus siap ada cara nak daftar. tahniah, promote pada anak2 sedara ya.

Shiqeen Sattar said...

Awat la baru sekarang tau kan?

yanie yusuf said...

tq for sharing.. bagus ni untuk pendidikan anak-anak masa hadapan..

Powered by Blogger.
Back to Top