Travel | Percutian Budget Perhentian Kecil [Day First - Part2]

August 14, 2016
kincir angin, pulau perhentian

Windmill, Pulau Perhentian, Tempat yang wajib korang kena pergi sebab bila korang dah sampai puncak atas sana, korang akan nampak view paling cantik paling menarik paling tak terkata nak gambarkan macam mana. Memang mendamaikan bila dah kat atas. Lupa semua penat masa nak panjat puncak ni. Entry kali ni, aku lebihkan gambar ye, Biar gambar berbicara.

HARI PERTAMA | PART 2


Inilah ghuper blogger lepas kena arus deras beralun si ombak. Haha. Nasib tak jatuh kat laut sana. Kalau tak, tak pasal pasal snorkeling awal .

Perhentian Kecil
Perasaan teruja ni boleh buat nak repeat balik ke Pulau Perhentian bila tengok gambar ni. 
Ehh, lepas sampai ni. Perhentian Kravers bawak ke tempat penginapan kami di Shari-la Resort. Lebih
kurang dalam pukul 12 tengah hari tak silap. Tapi sayang, bilik belum ada kosong. Eid suruh kami tukar pakaian dekat bilik diorang. Sebab nak kejar masa nak panjat windmill sana tu. 

Pulau Perhentian
credit: Mera Hussain
pulau perhentian
Jalan menuju ke windmill
Perhentian kecil
laluan ke windmill
Perhentian Kecil
Long Beach, Pulau Perhentian
Korang akan lalu Long Beach. Serious cantik dekat sini. Sini function malam malam. Kalau korang bertuah, Korang dapat tengok Fire Show. Show yang lain tu, korang buat-buat tak nampak je lah. Ke korang nak join sekali ? Hahaha. Gasak korang lah.. Malas aku fikir...

Budget Perhentian kecil
Budget Pulau Perhentian
Budget Pulau Perhentian

Budget Pulau Perhentian

Ni semasa kami panjat pulau ni. Nampak je Jalannya mendatar. Padahal payah nak naik atas. Berapa kali stop pun tak tau dah. Walaupun tak mencabar pajat Taman Negara tempoh hari.

Bila korang nampak windmill atau bahasa mudahnya kincir angin ni, Ini bermaksud destinasi tinggal 5 minit ke hadapan. Dan dalam 1 saat tiba kat sana, penat tadi pun hilang. Haha.. Sebab apa ? Jom layan gambar lagi.

budget pulau perhentian
budget pulau perhentian
budget pulau perhentian
budget pulau perhentian

budget pulau perhentian
budak gemok kat bawah sebelah kiri tu, lebih fokus live update kat instagram



Okay, boleh tengok entry mera hussian kalau nak tau view dekat bawah sana tu. sebab aku tak turun masa ni. Aku stay kat atas je.

5 beleter:

Ardilla Noorezan said...

Bestnyaaaaaa

Siti Yang Menaip said...

lama daaaa plan nak pegi ni tapi geng xdak lagi.. cantiknyaaaa view and gambar2 yang dikongsikan pun lawa2.. thumbs up. rasa lagi membuak2 nak pegi.. hehe..

Eny Abdullah said...

waahh jeles lah tengok orang gi bercuti niii.. kekny dh lama tak bercutiiiii

Pha Is said...

cantiknya permandangan... nice share..

qaseh dalia said...

Bestnyaaaa , muda2 ni travel la sepuasnya , enjoy your life

Powered by Blogger.
Back to Top