Part 1 | Misi Turunkan Berat Badan

April 28, 2017
Ehh ehh ! Misi apa pulak ni? Kemain menyepi lama tiba-tiba pulak buat entry Misi turunkan berat badan.. Kah kahkah, Guys ! tahukah anda naik 7kg sudah nampak perubahan fizikal bentuk tubuh anda. Hhahahaha. Cuba bayangkan 48kg (Zaman baru lepas habis belajar) naik 7kg selepas 6 bulan habis belajar. Sebelum ni rasa sikit senang hati sebab naik juga berat badan. Tapi dari tahun ke tahun makin kerap pulak makcik makcik dan pakcik pakcik serta sahabat sahabat tak gemar dengan kebahagiaan ini.
SEMASA 48KG
berat semasa 57KG

MISI TURUNKAN BERAT BADAN

Impian dan cita-cita nak pakai baju kebaya trend raya 2017. Weyhh ! takkan nak nampak macam buah nangka kot! Adududu. Boleh ke nak turunkan berat badan ni.. Sebabnya, minggu lepas dah straight seminggu ganti puasa. Nampak gaya macam tak mendatangkan hasil. Okaylah untuk Misi turunkan berat badan ni, aku rancang nak mulakan dengan:
  • Puasa ganti straight seminggu lagi
Dengan puasa straight ni, aku sebenarnya nak kawal diri dari tidak makan nasi. Sis try guys.. sis try... hahahaha. harap menjadi. Halangan pertama adalah sis tekak orang jawa guys. Macam tak  lengkap kalau tak pekena nasi dalam satu hari. Padahal mat salleh luar tu steady jee tak makan nasi. hahaha.
  • Minum air Green tea semasa bersahur dan berbuka
Hello, ingat senang ke nak minum Green tea. Seorang mimin yang tak consistence ni.. Ingat mudah ke nak hari-hari minum. hahahahahahahaha... Tapi Green tea memang sangat membantu dalam proses diet. Sebab, Green Tea memmbantu dalam proses pembuangan sisa toksik yang berkumpul dalam badan kita.
  • Makan buah-buahan seperti pisang
Ini untuk pelawasan.. Aku kena pastikan setiap hari mesti ada buang air besar. Kalau tak aku rasa tak normal dalam badan ni.

Okay, ini antara langkah awal aku.. untuk permulaan misi turunkan berat badan yang tak menyusahkan diri sendiri. Hahahhahaha. Harap-harap berjaya tak makan nasi banyak. Wish me luck guyssss 
 









PERCUTIAN HEBAT DI BAYOU LAGOON PARK RESORT, MELAKA

March 24, 2017
Hujung minggu yang lepas, aku dengan keluarga semua bercuti. Destinasi bersama keluarga kali ini aku ke Bayou Lagoon Park Resort yang terletak di Jalan Wakaf Utama, Bukit Katil ni lebih kurang 1 jam 30 minit dari Batu Pahat. Haaa, Macam dekat Batu Pahat dengan Melaka. Tapi tak sebenarnya. Kena layan lori-lori yang muatan berat itu belum lagi cerita jalan jem.. Kami gerak pun agak lewat jam 10.30 pagi, ngam-ngam jam 12.00 tengahari sampai di sana, dan disebabkan waktu check-in adalah jam 3.00 petang, maka kami ambil keputusan untuk relaks dan jalan-jalan di tempat-tempat menarik sekitar Bandaraya Melaka yang tidak jauh dari lokasi penginapan. Paling jauh pun 20 minit sahaja ke Pantai Klebang. Cuma kena bertabah dengan traffic-light yang sangat banyak di sana.


Bayou Lagoon Park Resort, Melaka

Sampai-sampai jee kat Bayou Lagoon tu aku tak pandang lain dah. Aku terus ke kaunter untuk membuat daftar masuk. Sesampai je kat sini, bilik kami sudah disediakan. Wah, teruja beb sampai situ. Mana tak nya, dah lama tak bercuti dengan keluarga. Sebab tu kami semua bersemangat betul nak bercuti ke Bayou Lagoon. Memang berbaloi lah bercuti kat sini. Servis yang sangat baik, effektif. Belum cerita lagi bahagian receptionnya. Baju mereka kemas sekali gus melambangkan personaliti yang menarik. Serius, tempat sebegini sesuai untuk keluarga yang ingin keseronokan atau pergi bersama sama rakan. Jika berseorangan, lebih baik cari tempat yang nyaman dan sunyi.


Di Bayou Lagoon Park Resort ini ada dua blok Apartment iaitu Amari Villa dan Tahiti Villa dan mempunyai lebih kurang 566 unit bilik berkonsepkan Studio dan Apartment dengan 2 atau 3 katil. Dan sebab penginapan kami telah di-booking, takdelah awal sangat, 2 hari sebelum bertolak baru confirm booking, sampai sahaja lobby terus check-in dan kami ditempatkan di dua unit bilik apartment di Tahiti Villa.


Bilik yang dilengkapi dengan ciri-ciri moden kontemporari menaikkan lagi rasa puas hati bagi setiap pelanggan yang hadir ke tempat ini. Susunan katil, meja, kerusi televisyen sangat menarik dan selesa. Ruang bilik juga adalah mengikut kategori harga bilik. Sini ada cabinet dapur asas. Aku suka sangat. So senang sikit nak basuh gelas guna sinki tandas. Ada juga peti ais mini, cerek elektrik dan bahan bahan minum. Sangat okay bagi aku.


Semakin tinggi nilai bilik, semakin luas dan selesa bilik yang kita dapat. Jika bajet kurang, boleh ambil yang nilainya murah sikit. Sesuai dengan bajet yang korang ada tu.. Yang paling penting, keesokan harinya aku dengan anak-anak buah aku akan mandi manda sampai puas di kolam bawah. Kalau dah sampai sini, memang tak sabar nak bermain air. Yelah kan sepanjang perjalan budak-budak ni dok sebut nak main air-air-air. Yang seronoknya, di Waterpark ni terdapat 2 water slides utama, untuk budak besar, bapak budak dan datuk nenek budak, ada 2 swimming pool besar, dan satu waterpark untuk budak kanak-kanak kecil dan mak budak yang kena jaga anak baby...hehe! Ada juga dry-park macam roller-coaster tu, bump car, macam fun-fair kan! So memang tak berebut langsung pun walaupun orang memang packed gila waktu macam ni! Memang sesuai kalau nak bawa seisi keluarga lepak sini sebab memang masing-masing puassss...ahhh! Gitu!


Bayou Coffee House adalah café utama yang memang cozy dan selesa. Juga menyediakan makanan dan masakan tempatan dan tempatan untuk sajian buffet sarapan pagi setiap pagi. Kat sini banyak pilihan makan. Jangan sampai nanti korang tak termakan pulak dengan semua pilihan makanan di sini. Jadi bagi sesiapa yang memilih tentang makanan, di sini korang dah tidak perlu risau lagi. Pilihan masakan bagi ala-carte juga disediakan. Jadi kalau ada tempahan juga boleh digunakan. Makanan di sini memang sedap. Kalau nak booking untuk event sangat recommended. Tempatnya yang happening, sesuai juga untuk company buat family day di sini. 


Selain Waterpark, tarikan lain di sini juga ialah Magic Art Museum yang ada macam 3D mural yang kelakar-kelakar tu yang bertemakan Aquarium, Fantasy, Egypt, Funny, Cultural, Adventure, Water Fall & Angkor Temple...sakan eh? Seronok juga menggila di dalam tu. Banyak lukisan 3D yang cantik-cantik untuk kita berposing. Kalau ramai orang, memang sesak sikitlah. Kebetulan masa kami pergi masa tu tak ramai orang sangat. Tenang lah sedikit nak bergambar dan bergelak ketawa. Jadi percutian kali ni lebih bermakna dengan memori memori indah yang saya dapat di sini. Jom book Buyou Lagoon Park Resort online sekarang.

Jom Bercuti bersama Traveloka

Percutian kali ini aku menggunakan service Traveloka. Korang pernah pakai Traveloka tak? Kalau korang bercuti tak ada perancangan yang rapi, jangan tanya kenapa kalau korang terlebih budget pulak ye. Musim sekolah ni, banyak sangat promosi-promosi yang wujud. Tips pertama bercuti adalah SURVEY ! Memandangkan aku nak tenangkan fikiran dengan keluaga aku kat hotel, semestinya aku cari hotel yang selesa, bersih, cantik dan yang paling penting semua kemudahan ada. Tak sangka! memang tepat pada masa, traveloka tengah buat promosi hujung tahun , dan omaigod !! memang banyak diskaun untuk hotel-hotel yang keseluruhannya hampir 100 hotel yang terdapat di Malaysia.. Bagi korang yang tak tahu, sila register sekarang juga di https://www.traveloka.com/en-my ,rugi tau lepaskan peluang ni ..



So sekarang, korang masih ada masa lagi untuk bercuti dengan keluarga bersama Traveloka. Nak cari hotel takda masalah lagi, nak tiket penerbangan murah takda masalah lagi. Korang type je Traveloka dekat google serch tuu.. Semua ada di Traveloka! Tak perlu nak terhendap-hendap cari kat tempat lain. Ada masa lain, aku akan share cara aku menggunakan service Traveloka ini.

Selamat Bercuti uolls !




Selamat Hari Wanita 2017

March 8, 2017
Hari Wanita Sedunia yang jatuh pada 8 Mac setiap tahun, ini adalah hari yang besar disambut untuk memperingati kejayaan wanita dalam bidang ekonomi, politik dan sosial. Selamat hari wanita buat wanita diluar sana.

SEJARAH HARI WANITA

Menurut sejarah, pada tahun 1917 dua juta tentera Rusia terbunuh dalam perang yang mengakibatkan wanita Rusia mengambil jalan-jalan pada hari Ahad terakhir pada bulan Februari dipanggil "Bread and Peace". Pemimpin politik menentang bantahan itu, tetapi tindakan tetap dilakukan untuk Czar (raja) di Rusia apabila ia turun takhta dan kerajaan sementara mengiktiraf hak wanita untuk mengambil bahagian dalam pilihan raya.

Hari bersejarah jatuh pada 23 Februari pada kalendar Julian yang digunakan di Rusia atau 8 Mac, mengikut kalendar Gregorian atau kalendar SM. Hari Wanita Dunia sebelum ini telah hilang, tetapi dengan kebangkitan feminisme pada 1960-an, perayaan ini disambut lagi sehingga akhirnya pada tahun 1975, Bangsa-Bangsa Bersatu mula menaja Hari Wanita Sedunia sebagai perayaan Antarabangsa dikhaskan untuk semua wanita di dunia.
 
Sambutan ini juga untuk memperingati peristiwa-peristiwa dalam api Triangle Shirtwaist Kilang di New York pada tahun 1911 yang mengorbankan 140 wanita kehilangan nyawa mereka.

FOOD HUNTER | Klasik Kafe D'Sentral

March 3, 2017
Kalau kat Batu Pahat ni, aku memang suka sikit explore kedai-kedai makan kat sini. Mana yang aku datang banyak kali, kedai makan tu lah aku rasa kena dengan selera tekak ni dan nak korang pun sendiri datang kat kedai ni. hahaha

Klasik Kafe D'Sentral

 

Kedai makan ni terletak berhampiran kedai Al-Ikhsan, Sederet dengan Al Ikhsan,. Lepas tu, kalau korang pergi makan kat sini, dah kenyang bolehlah pergi jalan-jalan kat Old Street tu. Sebab, kat Old Street   semua makanan atau minuman semuanya mahal-mahal. Almaklumlah kafe Hipsturrr katanya. Pilihlah tempat yang tak kena GST. hahaha..


Inilah view yang kedai makan Klasik Kafe D'Sentral. Gambar atas ni dibawakan khas dari blog Saudagar Purba . Selamat ulang tahun kelahiran buat Mamet Rashid. Sambutan hari lahir Mamet ni buat kat kedai makan Klasik Kafe D'Sentral ni. Sebab utama aku pilih tempat ni, makanan dia sedap dan murah. Lepas tu tenang tenang je kedainya. Takde hingar bingar bunyi bising.





Sempatlah berswafoto ramai-ramai kat kedai makan Klasik Kafe D'Sentral, Batu Pahat. Dan terserlahlah muka aku yang besar gedabak kat situ..

-----------------------------------------------------------------------

Kafe Klasik D'Sentral

Alamat:
No.32, Jalan Rotan Batu,
Taman Sri Jaya, 83000 Batu Pahat Johor
Masa:
5.00 petang - 12.00 malam
Hubungi :
+6011 1303 5598

Perkhidmatan Makeup Di Batu Pahat Dari Yatt Sahdan

March 1, 2017
Makeup atau kata melayunya solekan. Solekkan ni sebenarnya ianya juga seni. Seni melukis dan mewarna Semestinya kena pandai main warna selari dengan menggunakan teknik yang betul. Dengan solekan atau makeup ini juga dapa memberikan keyakinan seseorang bertambah. Haaa gittewww... Tapi makeup ni tak kekal. Makeup ni bukannya buat pembedahan surgery. Janganlah samakan maksud pulak.

Makeup atau Solekan

Makeup atau solekkan bertujuan untuk memberikan rupa paras seseorang itu lebih menonjol kecantikkan rupa seseorang. Cubalah korang yang tak pernah nak makeup tu, bila dah kena sentuhan tu korang sendiri pun tah sedar ke tak sedar sebenarnya korang ni cantik luar biasa. Sebabnya rupa paras nampak ada perubahan itulah uniknya sentuhan teknik melukis dan mewarna ketika menaikkan bentuk hidung yang kurang mancung. Menaikkan tulang pipi agar nampak lebih muda tak pun nampak kurus mukanya tu dan juga dapat menyembunyikan kekurangan yang ada di wajah seseorang.


Perkhidmatan Makeup Di Batu Pahat Dari Yatt Sahdan

Okaylah, aku mengaku aku tak pandai langsung bab bab ni.. Nak cakap lebih pun aku tak pandai. Biasa aku pakai cream foundation dari Sendayu Tinggi lepas tu tepek powder lepas tu calit laa lips sikit. Kalau rajin pakai laaa eyeliner ke mascara ke . Hahaha

Lain pulak cerita Yatt Sahdan ni haa, dia antara favorite aku. Walaupun dia masih baru dalam dunia Make Up Artis ni, tapi aku tengok hasil tangan dia sangat memuaskan hati ! Murah pun murah. Kat Batu Pahat ni mana nak cari make up yang berbaloi dengan harga dan hasilnya. Orang-orang Batu Pahat mana-mana yang masih mencari make up artis untuk pre wedding, tunang, nikah ataupun apa apa event boleh roger dengan Yatt Sahdan ni. Boleh lah ushar Facebook ataupun Instagram dia. 

Tanya aku apa pun tak dapat. Sebab aku buta berus. Hahahha. So, mana mana nak look doll ke nak makeup light light ke apa ke boleh dah roger Yatt Sahdan ni.

---------------------------------------------------

Untuk maklumat lanjut berkaitan tempahan boleh terus hubungi beliau:

Yatt Sahdan
WhatsApps: +60 11 - 3398 6269
Facebook : Yatt Sahdan

Instagram : @yatt_sahdan


Review | Milagro Coffee Kopi Patawali Malaysia

February 12, 2017
Kopi adalah minuman yang dicampurkan dengan air panas yang disedia daripada benih panggang, biasanya dipanggil biji kopi, bagi tumbuhan kopi. Disebabkan kandungan kafeinnya, kopi mempunyai kesan perangsang pada manusia. Hari ini, kopi adalah satu daripada minuman paling disukai itu di seluruh dunia. Sejarah kopi bermula diminum dalam abad kesembilan, apabila ia telah ditemui di tanah tinggi Etiopia. Dari situ, ia merebak ke Mesir dan Yemen, dan pada abad ke-15, telah sampai Armenia, Farsi, Turki, dan di utara Afrika. Dari dunia Islam, penyebaran kopi ke Itali, dan seluruh Eropah, dan ke Amerika.

Patawali

Pokok Patawali atau juga dikenali sebagai Akar Seruntun, Brotowali, Batang Wali mempunyai nama botani Tinospora crispa (Miers). Pokok ini merupakan pokok menjalir dan terdapat pada pagar-pagar lama dan runtuhan rumah tinggal. Ia mempunyai rasa yang pahit, dan dipercayai dapat memahitkan darah, dengan itu mengurangkan gigitan nyamuk. Oleh itu, ia digunakan dalam perubatan tradisional.



Kegunaan patawali adalah untuk perubatan. Batangnya yang berkerutu adalah bahagian utama yang mengandungi khasiat. Batang Patawali digunakan untuk merawat sakit perut, demam, tekanan darah tinggi, kencing manis dan juga penyakit kelamin dikenali sebagai gonorea. Tumbuhan ini mujarab bagi mengatasi masalah cacing dikalangan kanak-kanak dengan cara merebus batangnya, ditapis dan diminum segelas sehari. Air rebusan juga boleh digunakan untuk membersihkan darah, dan mujarab untuk membunuh kuman dan menyembuhkan luka.

Milagro Coffee Patawali

Milagro Coffee ini pula merupakan campuran 7 dalam 1 diadunkan dengan Arabica Robusta serta beberapa herba Halia, Garam Bukit dan juga Tinospora Crispa. Campuran kandungan herba ini membantu mencegah beberapa penyakit dan membantu menguatkan sistem imunisasi.


Kelebihan & Khasiat Coffe Milagro


Milagro coffee dengan campuran herba dan ekstrak patawali membantu mencegah dan mengawal kecing manis, darah tinggi, sakit sendi, Anti kanser, keradangan,demam malaria dan lain-lain lagi. Selain dari itu Milagro coffee mengandungi khasiat serta tinggi antioksidan, menguatkan saraf dan sistem pertahanan tubuh serta mengembalikan tenaga dengan segera.

Review Coffee Milagro Patawali

Kerja aku sekarang kat tempat baru ni, masa bekerja 10 jam agak lama. Memang lemau masa kerja lama macam ni. Memang wajib pekena kopi. Nangtok weiii ngadap PC buat kerja. Dengar kata, Milagro Coffee Kopi Ekstrak Herba Patawali serta membantu memberikan kesegaran tambahan pula banyak kelebihan dan manfaat.

------------------------------------------------------------------
Jom dapatkan Milagro Coffee Kopi Patawali ni! Mmmmm.... Sedap ekk... Kekal sihat dengan Milagro Coffee Patawali. Untuk lebih lanjut hubungi

011-27130797
011-27130797
Website: Milagro Coffee
Facebook: Milagro Malaysia
Instagram: Milagro_Coffee

Filem Pendek TNB sempena Chinese New Year 2017

January 31, 2017
Selamat Tahun Baru Cina semua. Belum terlambatkan nak wish. hihihi... Tahun 2017 adalah Tahun Ayam Api, yang dimulai dari tanggal 28 Januari 2017 (Tahun Baru Imlek China atau Festival Musim Semi China) dan berlangsung sampai dengan tanggal 15 Februari 2018. Elemen Api (Yin) menjadi unsur dominan di tahun ini yang menunjukkan kehangatan serta ketenangan batin di dalam menjalin hubungan antar pribadi dan keluarga.

Solat Sunat Istikharah

January 17, 2017
Kenapa hati ragu-ragu sedangkan keputusan telah dibuat. Pernah tidak terfikir untuk lakukan solat sunat istikharah untuk memastikan keputusan itu adalah sewajarnya atau sebaliknya. Bak kata orang lain yang tak ada dalam situasi korang.. Fikir masak-masak. Jangan main buat keputusan. Nanti kau jugak nak menghadap akan datang. haa giteww

Solat Sunat Istikharah

Umat Islam disuruh mengerjakan solat sunat Istikharah bagi menyelesaikan jalan buntu atau untuk membuat suatu pilihan atau keputusan dalam segala urusan kehidupan. Terdapat beberapa hadis Rasulullah SAW yang menggalakkan solat Istikharah.


Selamat Pengantin Baru Yatt Sahdan

January 15, 2017
Tak sangka, dulu main pondok-pondok bawah meja. Gosip-gosip mak jemah. Dah sah jadi milik orang dah dia. Banyak jugak benda yang baik buruk kita lalu sama sama. Mana tak tidak, sepupu sepapat.


FoodReview | Kambing Grill sedap Subang Bestari

Sedap dan murah. Mana ada menu kambing ni murah.. Kalau zaman sekarang ni kalau ada acara majlis besar-besar barulah dapat merasa makan kambing.. Kalau pergi ke kedai makan memang takdelah harganya murah-murah. Tapi, ada satu tempat di Subang Bestari. Kambing grill dia padu. Sekarang viral dahh kambing grill dia. Mesti trusted Kambing Grill kalau dah viral.. ye tak?

FoodReview | Tauhu Bakar Best Ayer Hitam

January 14, 2017
Ayer Hitam terkenal dengan pusat dagangan tembikar, anak patung, karpet serta barang-barang perkahwinan. Kalau singgah Ayer Hitam, janganlah lepaskan peluang untuk cuba rasa tauhu bakar best Ayer Hitam. Sedap sangat !!


Travel | [Day 2] Pakej Snoorkeling Terbaik Pulau Perhentian - Perhentian Kravers

Lama betul nak sambung cerita pasal Pulau Perhentian ni. Hahaha. Nak masuk setahun dah pergi. Walaupun dah nak setahun, tetapi ! masih segar dalam ingatan weyhhh ! seronok tau snorkeling sambil tengok coral sambil tengok ikan sambil tengok ikan Yu 

Abang Matt Snoorkeling 


Eid semalam lagi dah ingatkan awal-awal suruh bangun awal-awal untuk slot snorkeling. Makanya, seawal pukul 8.00 pagi dah kena standby. Hari kedua ni kitorang dibawa ke 5 buah tempat snorkeling paling best kat Pulau Perhentian ni. Untuk trip snorkeling ni kitorang ambil pakej dengan Perhentian Kravers. Lama jugak la si Mera ni deal dengan si Mudy ni. Yang pasti 2 bulan sebelum tarikh pergi kiteorang pergi Mera dah booking dengn si Mudy ni sebab kalau lambat booking mesti full! 

Abang Matt ni legend dengan ikan-ikan dekat Pulau perhentian ni. So, korang tanyalah dengan ikan-ikan ni kenal Abang Matt ke tak. hahahaha.. Tapi memang syokk habis snorkeling dengan Abang Matt ni weyh. Siap bawak pergi tunnel weyh, Aku kene gigh laa tahan nafas around 3 minit dalam tuu. tanpa amik nafas dan hembus nafas. hahaha

 Fish Point


Haa, Fish Point mestilah banyak ikan kat kawasan ni. Semua jenis ada, ikan belang-belang ada ikan hitam ada macam macam lah ada. Tapi, aku ni sejenis takut ikan rupanya. Mana taknya awal-awal dah kene gigit dengan ikan. Ikan pun x suka aku. hahahaha..

Kat sini, kalau korang ada standby makanan. Korang dapat laa main dengan ikan. Sebab ikan-ikan ni lapar teruk agaknya. Serbu macam ikan-ikan bilis.. huhu

Turtle Point



Point kedua ni, memang port lepak turtle kat sini. Tapi masa kiterorang sampai, ramai betul masa ni. Tersaing  dengan boat lain. Masa ni aku takde keberanian nak masuk ke dasar. Untunglah Hanis, Kak Nera, dengan Kak AG dapat masuk dasar awal-awal ni guide dari Abang Matt.. Tengok guide Snorkeling lain takde pulak masuk ke dasar ni..

Shark Point


Shark Point ni aku rasa aku rugi sikit. Kalau Ikan kecik pun aku takut.. Lagi lah ikan ni. Hahahahhaa ! So, kat sini aku tak berani nak turun. Gelombang air dia sangat kuat. Aku stay kat boat je. Hahaha.. Ada yang tak turun jugak, dari team lain. disebabkan ombak dia kuat kat sini. yang tak turun masuk air kompom mabuk. Tapi nasib baik aku bukak mabuk laut. hahahaa

Light House


Okay, point sinilah aku nak berlagak sikit.. kahkahkah.. Aku berjaya tahan nafas untuk nikmati pemandangan didasar laut sambil lalu bawah tunnel ni.. Best sangat. Pengalaman tak dapat dilupakan..


tuu dia, aku tutup hidung punya tak nak kasi air masuk kat lubang hidung yang besar ni. hahahha, tak berapa ingat pulak berapa ketinggian dasar ni.. 


Hahahaha! time ni diorang macam aksi terjun dari light house tu. Hahahah. berdekah betul tengok kak niera acah berani nak terjut tapi takut. hahaha. kalau aku pun takut. hahahahaha.. medaii medaaiii


Romantic Beach 


Point terakhir kami, romantik beach. Kat point ni banyak gamat. Hahaha. kelakar giler, acah acah nak snorkeling. sekali cetek daaaaa air diaa.. Kenapa nama dia romantik beach ? hahaha sebab port matt saleh dating sini malam malam.

Inilah antara service yang pihak Perhentian Kravers Sediakan.. Sangat terbaik ! Pakej snorkeling ni aku rase boleh tahan murah Mudy bagi sebabnya pakej ni termasuk sekali dengan penginapan, 5point snorkeling dan jugak makan minum kat sana. Siap ade BBQ ok. Penginapan pun selesa. Kitorang tido kat Sharila Resort lagi. Total semua RM350. Siap berdengkur kau penat namaaateyyyy. kahh!

Terima Kasih dekat abang Matt yang melayan kiteorang sepanjang kat laut tuu.. Malam tu kitorang dijamu dengan BBQ. Memang kenyang lah cerita dia. Dah penat seharian bersnorkeling, niat nak pergi long beach malam tu pun dibatalkan. Tunggulah next time kitorang repeat insyaaAllah. Hehehe. 

Dan esoknya balik !! Tak puas makcik ni nak berholidayyyyyyy. guysss! repeatt pleaseeee

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

PERHENTIAN KRAVERS

Whatsapps : +6014-542 7543
                   https://www.facebook.com/perhentian.kravers


Food Review | Santana Santai Cafe, Batu Pahat

January 13, 2017

Dekat Batu Pahat ni tempat makan lahh paling menarik setakat ni. Selain Nasi Baryani Shah, Lezzo, Comic Cafe, Asam Pedas Kak Limah ada lagi yang menarik tau, kat situ nak makan western style ada, Chinese Style ada, Kampung Style pun ada. Makanan pun sedap dan murah!


Santana Santai Cafe, Batu Pahat

Santana Santai Cafe terletak di Taman Bistari, Tongkang Pechah (Sebelah Klinik Kesihatan Tongkang Pechah). Makanan pulak macam dah beritahu tadi. dari makanan tempatan (jenis tekak kampung macam aku), Chinese Style (Cantonese Mee, Hokkien Mee, Chinese Fried Rice etc), Thai Style (Tom Sun Thai), Western Style (Chicken Chop Crispy bersama Homemade Black Pepper Sauce, Mushroom Soup bersama Garlic Bread, Fries Tin Baldi dll), Sampingan (Crispy Tahu Tempe bersama Sambal Petis & kacang tanah, Roti Bakar Superp Rangup, Roti Wholemeal Steam yang dikukus lembut dan banyak lagi). Teaser sikit menu Santana Santai Cafe ni. Semoga terliur. haha

Tasty Churros

Tastic Fish & Chips

Nasi Goreng Chicken Chop


Sambutan Hari Lahir Di Santana Santai Cafe, Batu Pahat

Baru-baru ni aku ada hadir majlis hari jadi, buatnya di Santana Santai Cafe ni lah. Siap ada kemunculan Ultraman Zero Miracle lagi kau... Haaa, puas hati kalau orang-orang Batu Pahat ni nak buat surprise birthday party boleh buat kat sini. View dia pun cantik jugak. Asyik Leezo jeee cuba try buat kat Santana Santai Cafe ni. Lepas tu request Ultraman dekat SuperHero dr 'Brotherhood of Heroes. Haaa, benda boleh bincangkan..

Happy Birthday Dina !


Goodies
menu yang dihidangkan, boleh request dengan owner nak makan apa
birthday girl dengan otomen

Nak jugak gambar dengan otomen 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Santana Santai Cafe, Batu Pahat

Lokasi: 13, Jalan Bistari Utama, Batu Pahat. (Sebelah Klinik Kesihatan Tongkang Pechah)
Hubungi : +607-415 1514 (OFFICE) | +6012-706 9828 (WHATSAPP)
Waktu Berniaga: 08:00 pagi - 11:00 malam
Facebookhttps://www.facebook.com/santanasantaicafe/
Instagram: https://www.instagram.com/santanasantaicafe/

Jom "Ber" #GooseySelfie dan Menang RM10K

January 12, 2017
RM10,000 siapa tak nak... Kalau rasa nak jadi salah sorang pemenang contest #GooseySelfie ni. Baik cepat-cepat join contest ni. tak silap tinggal beberapa hari je lagi nak tutup dah contest ni. Tapi apa kaitannya contest selfie dengan shopping mall yang bakal dibuka tidak lama lagi ni?


MyTown Shopping Mall

Beriyalah orang Kampung Pandan. Sebelum ni lepak IKEA Cheras, Tak lama lagi bakal buka Shopping Mall baru. Siap bersambung lagi dengan bangunan IKEA Cheras. Makin patah kaki laa korang yang singgah IKEA Cheras tuu. Jangan sesat pulak kat dalam tu. huhu. MyTOWN Shopping Centre lah nama dia.. Pusat membeli belah ini dijangka akan dirasmikan tidak lama lagi.

Contest #GooseySelfie anjuran MyTown Shopping Mall


Masih sempat lagi kalau nak join contest ni. Tak nak ke menang RM10K. hihi. Aku dah join dah. Cara nak join takde lah susah mana..

Cara - cara untuk join :

1. Pergi ke website : www.gooseyselfie.com.my
2. Klik "Join Now"
3. Sekarang, tekan "Start"4. Pastikan login ke Facebook anda sendiri
5. Lepas tu nanti dia akan tanya soalan, then korang jawab dan tekan "Confirm"
6. Kemudian upload gambar yang sedia ada atau snap yang terbaru dengan menggunakan kamera phone atau webcam anda dan sila tambah elemen ‘goose’ pada gambar tersebut.
7. Dah siap ? Klik "Submit" !
8. Dan share ke Facebook korang dengan menggunakan #GOOSEYSELFIE

okay, settle mudahkan ? Dan setiap minggu, 10 pemenang akan dipilih dan akan post di Facebook Fanpage iaitu di  www.facebook.com/mytownshoppingcentre .


Mimin join sebagai GooseyDonna

Cuba korang pulak buat.. apa nama Goosey korang.. Sebab bukan kita yang create nama sendiri. Dia akan automatik keluar nickname Goosey. Huhu. Best tak? Sambil selfie lepas tu edit boleh menang hadiah. Jomlah ajak kawan kawan korang join sama pertandingan selfie #GOOSEYSELFIE yang dianjurkan oleh MyTOWN Shopping Centre. Good Luck kalau dah join..


Powered by Blogger.
Back to Top