Penutup Syawal | Part 2

July 25, 2017
Berakhirlah sudah Syawal yang dinanti, kini sudah masuk bulan Zulkaedah. Alhamdulillah. Macam mana raya korang? Ehhhh takkan biasa-biasa je.. raya kan sebulan.. takkan takde citer. Raya kali ni, walaupun tak semeriah masa zaman-zaman hingus meleleh. Tak dapat raya dengan kawan sekolah. Tak dapat jumpa dan beraya dengan mera hussain, Anyss, Anis dengan Pejah.. Tapi kali ni macam special sikit, dapat raya dengan gegirl ai Tiara, Eyra dengan Ummu. Lama tak jumpa gemok ai sekalian.
 

Throwback Raya

Tangga wajib posing. Sorry dik, aku rasa gambar ni aku lawa. kahkahkah
Disebabkan aku ni katanya busy memanjang (padahal internet limited. Kohkohkoh) Maka aku buat sedikit kornologi Raya Miminadam .. fuhh kemain kronologi. Kau mampu ada kronologi tak ? hahahaa. Kronologi yang menambahkan berat badan dengan jayanya. Pssttt.. Puasa ritu turun 3 kg je -,,- bagi laa ai tips babe please…. hahahaaha

Beraya Di Melaka

Beraya ke Melaka laah kita. Btw, kalau jumpa sedara mara kat Melaka ni kat pasar malam. For sure tak tegur. Sebab aku jarang sangat balik Melaka. Lagi-lagilah arwah apak dah takde. Lagilah harapan nak berkenalan. Nenek kat Melaka pun ai pun sorry nek. Cucumu kurang mengenalimu. 
 
Baby Yaya
Sebelum pergi Melaka, pergi rumah terbuka mektam kat Batu Putih .So, makan kasi gemok sebelum nak jalan jauh sikit. hihihi
 
inilah Neneknya . hehehe.
 
Anak-anak makteh yang banyak hal nya.
Yang si ajin ni tak nak masuk rumah moyang dia. Taktahu laa perangai dia masa ni kenapa taknak taknak betul masuk rumah nenek. Aku pun, macam tak tahu nak buat apa kat dalam. Jadi, aku temankan laa ajin kat luar. (hahaha, padahal kontrol taknak makan dah) Yang si Dhia pulak, perasan princess je tuu. Tapi takapalah.. Memang princess ateh mimin..

Open House Sedara-mara

Sorry kawan-kawan, bukan tak hajak, memang open house untuk sedara mara je.. Sama ada kawan bapa ke kawan ibu ke kawan mamet ke lagikan kawan aku,.. Memang tak ada. Buat open house sedara mara ni raya ke empat. Esoknya aku kerja. hahaha. penat jugak..
 
FekaFeka je.. Yatt Sahdan ke Wahidah ke Nurul kee. Tak ada
So, lepasni aku hashtag team raya bujang tepu kazen sebaya semua dah kawin. Haaaa, panjang pulak hashtagnya. hahahaha.. hakak redhoo guyss..

Muka-muka penutup open house sedara mara

Wedding BellaXSyah  

Ini tarikh 1717 memang ramai sangat orang buat kerja kawin. fuhh fuhh. So, aku decide pergi wedding Bella. Selamat pengantin baru Bella. Semoga kekal hingga kejanah. So, dapatkah lepaskan rindu dengan dua orang mok mok kesayangan aku ni..

gigirl mok mok ai

Tahniah BellaSyah
susah payah Misha nak amik gambar dengan ai. hikhik
Lepas habis wedding Bella, kiteorang terus shoot pi rumah Deyla. Thanks Deyla invite secara terbuka. hhuhu. Macam reunion PMM pulak aku rasa.

Dari kiri, Tika, Shila, Mattop, Deyla, Tiara, aku, dengan Eyra

Raya Port Dickson   

Cikpian buat open house kat Port Dickson, buat hal tau Jumaat masih kerja lepas tu balik terus shoot dengan mamet ke sana. Tapi, aku dengan mamet sampai kat TNB apartment lebih kurang pukul 12 pagi. Siangnya kiterorang balun mandi lahh puas puas. hehe. Untuk open house tu, sorry takde gambar. haahha

Ateh malas mandi pool..

acuu paling gigih buat istana pasir. zoom sikit miqa buat apa tuuuu

istana cinta katanya

my fellow sistur and babiess

Reunion Geng 67 (Reunion SM Semerah)

Ni pun sama dengan pergi PD, Jumaat tu aku kerja. Shoot dari Batu Pahat Pukul 7.00 Sampai ke KL tu dalam pukul 10 malam. Ohh yaa, Reunion diorang ni buat kat Beranda Kasih, Hulu Langat. Owner dia Datin Zila ni kawan ibu. So, dapatlah rasa sendiri tengok depan mata Berandar kasih ni. Lawa kawasan dia. No wonder lah ramai buat pengambaran/shooting kat sana. Memang lawa. buat wedding theme Garden pun lawa. buat malam majlis apa-apa memang sesuailah. Meman recommended

Berandar Kasih
Theme Bollywood kau ! Banner by Dalizgrafix
Ibu dan Datin Zila, Owner Branda Kasih
Lawa morning view ni
Event dekat Beranda Kasih, Bermalam di homestay area Lepoh, Hulu Langat. Walaupun homestay dia atau chalet dia biasa  biasa je. tapi morning view dia memang ohsem. Jadi, ini reunion bukan terhenti di sini. Tapi ada lagi reunion buat kat MnM Homestay Sabtu ni.. Next week aku story pulak geng geng diorang ni rajin naw buat reunion.

#RealPerfume


OOTD denga #realperfumeraya
Sebelum tu, sis nak promote sikit.. Sis ada jual #RealPerfume. Wangi dan tahan lama setanding dengan perfume mahal-mahal. Harga jangan risau..  Mampu milik. so, nak beli atau nak jadi dealer boleh whatsapp sis 017-7749932 ..  Habis dah raya.. Bye


10 beleter:

IQ = Izyan Balqis said...

meriah habis rayanya.

Adam said...

Wah raya sakan nampak. Tengok gambar pun meriah. Raya lepas pun saya ke melaka. Pun ada orang kawin.

Aduh, sempat buat promosi lagi.

Adam said...

Sebelum saya baca entry ni tadi, saya baca profil sis mimin. Ygang lebih lama saya tengok kat profile tu gambar tuan punya blog.

Kenapa saya tengok gambar tu? Sebab gambar tu dah ada kat situ?

sha said...

singgah blogwalking sini ^_^

Norliza Nordin said...

raya sakan tu hihihi

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Belum terlambat lagi rasanya nak ucap salam aidilfitri

✿Cik Cappuccino Latte ✿ said...

Belum terlambat lagi rasanya nak ucap salam aidilfitri

qaseh dalia said...

Yeah abis dah raya :p dah2 makan rendang tu (dengki)

Siti Yang Menaip said...

hehe memang sampai ke hujung syawal kemeriaahan terasa ^^

Nurul Syahirah said...

Nurul singgah sini :D

http://www.syahirahvaliant.com/

Powered by Blogger.
Back to Top