Tutorial | Word Verification

Tips | Word Verification |  Sebenarnya ini entry lama mimin, mimin repost semula kasi MSG ajinomoto sikit tambah garam sikit. hehe.  KOMEN atau Comment. Bergantung pada penulisan anda, menarik atau taak itu persoalannya. Tapi Mimin akui, susah nak tarik minat orang baca entry kita ni.

First of all, Mimin nak berkenaan dengan FONT penulisan di entry post kita. Cik kak, cik abang, readers entry kita tak semestinya golongan muda ya, jadi tulisan kena kasi clear. Jangan kecik sangat tulisannya. Adjust tulisan kasi font standard. Senang cita yang boleh di baca dalam 1 saat. Kalau tulisan BERANGKAI kalau boleh elakkan daripada tulisan macam ni. Jangan heran lah kalau orang baca tajuk entry anda dan pergi begitu saja dari blog anda.
Seterusnya, WORD VERIFICATION. yang ni bagi otai otai blogger memang tak jadi nak komen kat blog awak semua laa, Sebab apa? sebab takde masa nak klik klik dan masukkan keyword word verification tu. Entry dah superb dah kemas dah lawak dah ada pengisian. Sekali ada word verification daaa. Terbantut pembaca blog awak nak bagi pendapat, kritikan ataupun komen. ohh ! sekarang ada satu lagi bendasing. "Saya bukan robot" bende tah yang bukan robotnya. tak tauu lerr.

Cara nak buang Word Verification

1. Dashboard > Setting > Commment
2. Scroll ke bawah . Cari Show Word Verification.. Tick "No"
3. Jangan lupa SAVE Settings tau (;

16sept2015

0 Comments