KAIO STUDIO TIDAK LAGI BERGERAK SOLO

KAIO STUDIO | Entry yang lepas Mimin ada cerita berkenaan Hari Keluarga Kelab Blogger Ben Ashaari. Gambar dan video rasmi Harj Keluarga KBBA yang awesome hasil dari KAIO STUDIO di bawah naungan ANWAR ABDULLAH. Lulusan Management & Science University (MSU), Malaysia dalam jurusan hospitaliti dan pelancongan. Anwar Abdullah atau nama penuh Khairul Anwar Abdullah, lebih dikenali dengan nama Kaio di kalangan rakan-rakannya. 

Anwar abdullah
Pengasas Kaio Studio

Mula karier sebagai pemandu pelancong berlesen dari Kementerian Pelancongan Malaysia pada tahun 2008. Di mana Kaio berpengalaman menguruskan rombongan dari serata negara seluruh dunia seperti Iran, Jepun, Vietnam, China, Thailand, Australia, Poland dan Arab. Kaio juga pernah pernah ke kaca TV, majalah dan akhbar sebagai pemandu pelancong muda yang berjaya dan cemerlang. 


Kaio juga merupakan blogger yang bermula pada tahun 2009 secara suka-suka dan mula aktif pada tahun 2011. Kaio mudah dikenali kerana banyak melibatkan diri kerjasama bersama Harian Islam, Oh Media!, I luv tour dan Hai Blogger dan baru-baru ini Kelab Blogger Ben Ashaari


Minat dalam bidang photography dan videography telah membuatkan Kaio terjun ke dalam bidang kreatif ini bermula tahun 2012 dengan jenama Kaio Studio.Pada permulaan Kaio Studio banyak mendapat permintaan shoot video dan photo secara suka-suka seperti muzik video, filem pendek dan juga majlis-majlis perkahwinan.


Dan kini pada tahun 2015 Kaio Studio mula berkembang dengan melebarkan sayap ke serata Malaysia dan juga ke luar negara sepeti Paris dan Cairo, Mesir untuk menjalankan tugasan videography di sana bersama selebriti dan pereka fesyen terkemuka Malaysia seperti Ezuwan Ismail dan Melinda Looi.


Selain dari negara eropah dan timur tengah, Anwar Abdullah juga turut melakukan kerja-kerja photography dan videography di negara asia tenggara seperti jurugambar untuk syarikat Felda Global Venture yang ke Chiang Mai untuk lawatan teknikal ke sana. Selain dari itu Anwar Abdullah juga pernah menghasilkan video korporat untuk tokoh perniagaan berjaya Malaysia iaitu Datuk Maznah Hamid yang dikenali sebagai ‘Iron Lady’

Bukan hanya industri fesyen dan korporat, Anwar Abdullah yang juga meminati industri pelancongan dan berpeluang membuat liputan video dan gambar ketika ketika pelancaran “Discover Thainess 2015” di Bangkok baru-baru ini bersama Majalah Asia Horizon yang dijemput khas oleh Tourism Authority of Thailand. 

Selain dari itu, Kaio Studio juga telah terlibat dengan acara-acara pertunjukan fesyen, dan persembahan artis-artis tersohor tanah air seperti Dato Siti Nurhaliza. 

Dato siti
Kaio Studio dan Dato' Siti

Diam tak diam, pencapaian Kaio Studio seperti berikut: 
1. Cover Magazine Photoshoot with Anuar Zain in Paris (video by Kaio Studio)
2. Mothers Day Miracle Night with Dato Siti Nurhaliza
3. Lumiere Fashion Show, MiTC Melaka
5. Jubah Eisa by Ezuwan Ismail feat. Ungku Ismail Aziz Videoshoot in Cairo, Egypt.
6. Ceres Jewels Bollywood Gala Night
7. Pure Lens by Mawar Rashid.
8. Official videogreapher for IMBAS by Zawara Fashion Show 2015
9. Islamic Fashion Festival Kembara Nazneen 2012, Perlis.
10. Korporat video ICON OFFSHORE Sdn Bhd

Dan banyak lagi hasil kerja Kaio Studio ini

(Anuar Zain in Paris https://youtu.be/NfEJLZ1Z4Ik )
(Lumiere Fashion Show VIP https://youtu.be/LxMAQct-Nkk )
(Eisa by Ezuwan Ismail ft Ungku Ismail Aziz in Cairo, Egypt https://youtu.be/4_Nj70fp1o8)

Baru-baru ini Anwar Abdullah, pengasas Kaio Studio telah memenangi pertandingan Most Glam Fashion Videographer by Glam Magazine Malaysia dan melayakan Kaio Studio untuk tugasan video-video bersama Majalah Glam seperti behind the scene photoshoot dan lain-lain.

Sejajar dengan pencapaian memberangsangkan Kaio tidak lagi boleh bergerak solo selamanya. Kaio telah mula merangka dan menyerap photographer dan videographer sebagai ahli pasukan Kaio Studio. 

Melihat kepada kebolehan bakat pelbagai yang dimiliki, pengasas Kaio Studio ini telah menarik minat Saiful Nang Academy of Photography untuk menjemput beliau mencurahkan ilmu videography di dalam kelas yang dianjurkan SNAP.

Selain daripada itu Kaio Studio kini giat melatih perintis-perintis baru photographer dan videographer melalui kelas-kelas yang dianjurkan dengan kerjasama Clora Studio serta rakan videographer Nasrullah Napi baru-baru ini.

Tidak rugi untuk menggunakan perkhidmatan KAIO STUDIO. Hubungi mereka untuk maklumat lanjut

Website www.kaiostudio.comInstagram www.instagram.com/kaiostudioYoutube www.youtube.com/kaiostudiotvTwitter www.twitter.com/kaiostudioFacebook www.facebook.com/kaiocreativestudio

Kalau nak follow Anwar Abdullah dan kaio secara personal
Boleh follow yg bawah
Blog www.kaio.myInstagram www.instagram.com/kaio_my

Mimin puas hati dengan hasil dari Kaio Studio ni, Tak rugi kalau banyak kali gunakan perkhidmatan KAIO STUDIO. KAIO STUDIO juga menerima tempahan untuk fotografi wedding ye. 

14 Comments

 1. Kaio memang terboekkkk!!!! Suka hasil kerja dye. Huhu

  ReplyDelete
 2. ya..KAIO Studio memang terbaik !

  ReplyDelete
 3. Akak tengok hasil video family day KBBA..puas hati..

  ReplyDelete
 4. salam, BW here :)
  gambar dia nmpk lawa, terbaik sentuhan drp anak tempatan

  ReplyDelete
 5. menarik ..akan datang membaca agar lebih faham ya

  ReplyDelete
 6. Salam.. Saya singgah blogwalking yeee.... =D

  ReplyDelete
 7. Salam.. Saya singgah blogwalking yeee.... =D

  ReplyDelete
 8. Salam Min..Kak lya singgah BW sini dari BW UZU.. Jemput singgah www.akifimtiyaz.com

  ReplyDelete
 9. wahhh makin besar sayap dikembang oleh Kaio. Tahniah and Semoga makin maju pada masa akan datang :D

  Blogwalking dari Blog Kak Uzu (EmasPutih) :D

  Alja no 28 (www.cahayapermata.my)

  ReplyDelete