Burger Rio kini kembali sempena pelancaran kempen ‘Discover the World’ McDonald’s

June 19, 2018
PETALING JAYA, 14 Jun 2018 – Kempen ‘Discover the World’ oleh McDonald’s Malaysia kini kembali dengan kemunculan semula Burger Rio dan citarasa istimewanya yang menjadi kegemaran ramai. Kemunculan semula Burger Rio daging yang dinanti-nantikan ini mula diperkenalkan semasa sukan Olimpik Rio 2016. Walau bagaimanapun, kemunculannya kali ini lebih hebat dengan adanya pilihan Burger Rio ayam. 




Burger Rio menjanjikan citarasa yang sememangnya mempunyai keenakan tersendiri untuk dinikmati oleh rakyat Malaysia. Burger Rio yang ditawarkan dalam tempoh masa terhad ini merupakan menu pertama daripada beberapa siri menu lain yang akan dilancarkan dengan membawa citarasa unik dari negara-negara terpilih di dunia ke restoran McDonald’s di seluruh negara. Burger Rio merupakan pilihan tepat untuk dinikmati semasa menonton perlawanan bola sepak Piala Dunia, dengan keenakan daging ayam atau lembu, ditambah dengan sayur-sayuran, keju cheddar, sos istimewa Rio dan juga ban istimewa yang ditabur dengan bijan hitam dan putih.
 



Boleh didapati mulai hari ini, set Burger Rio bersama kentang goreng dan pilihan minuman sama ada Coke McFreeze atau Fanta McFreeze boleh dinikmati dengan harga bermula dari RM14.95 untuk satu set hidangan.

Selain itu, berita baik untuk peminat bola sepak yang ingin menonton siaran perlawanan pada lewat malam, McDonald’s sebagai penaja Piala Dunia FIFA 2018 turut menawarkan kentang goreng dengan saiz hidangan yang lebih besar untuk dikongsi bersama – dikenali sebagai World Cup Mega Fries. Sesuai dikongsi bersama rakan-rakan dan keluarga semasa menonton perlawanan bola sepak, World Cup Mega Fries ini pastinya akan membawa keseronokan berganda!

Sajian Hebat McFlurry dan World Cup FAN Bundle


D24 Durian McFlurry juga bakal kembali setelah menerima maklumbalas yang cukup menggalakkan dari rakyat Malaysia sejak ia mula diperkenalkan tahun lalu. Menu ini merupakan kegemaran para pelanggan sama ada mereka yang sememangnya menggemari durian ataupun tidak, dimana ia habis dijual dalam tempoh seminggu selepas diperkenalkan! D24 Durian McFlurry boleh didapati dengan harga RM8.99.

Selain D24 Durian McFlurry, McDonald’s turut memperkenalkan Black Forest McFlurry Party. Pada harga RM10.95, Black Forest McFlurry Party baharu ini akan menjadi menu tetap dan boleh didapati di kaunter hadapan, pandu-lalu, perkhidmatan McDelivery dan di semua kaunter dan kiosk McDonald’s Dessert.
 
 

Selain McFlurry, McDonald’s turut memperkenalkan dua menu perkongsian untuk dinikmati oleh peminat bola sepak semasa menonton perlawanan. World Cup FAN Bundle boleh didapati dalam dua saiz yang terdiri daripada kentang goreng, Ayam Goreng McD dan Chicken McNugget.

FAN Bundle A terdiri daripada 5 ketul Ayam Goreng McD, 9 ketul Chicken McNuggets dan satu Mega Fries yang boleh didapati dengan harga RM35.00. FAN Bundle B pula terdiri daripada 9 ketul Ayam Goreng McD, 20 ketul Chicken McNuggets dan 2 Mega Fries yang boleh didapati dengan harga RM59.95. Kedua-dua FAN Bundle ini boleh dinikmati sama ada di restoran, dibungkus untuk dinikmati di rumah ataupun menerusi perkhidmatan McDelivery.
 
 
 

Ketua Pegawai Pemasaran McDonald’s Malaysia, Melati Abdul Hai berkata, kempen ‘Discover the World’ dan Piala Dunia FIFA yang berlangsung serentak ini pastinya memberi keseronokan berganda kepada para peminat McDonald’s dengan tawaran menu yang enak dan pelbagai.

“Kami yakin senarai menu yang ditawarkan semasa kempen ‘Discover the World’ ini bakal memberi kepuasan kepada semua pelanggan kami, sebagaimana tahun-tahun sebelum ini. Selain dari menyediakan makanan yang enak, McDonald’s juga amat komited untuk menyediakan persekitaran moden dan kondusif bagi membolehkan rakan-rakan dan keluarga berkumpul untuk meraikan dan mencipta kenangan indah bersama”, kata Melati.

Para pelanggan dijamin dapat merasai kemeriahan demam Piala Dunia di restoran-restoran kami, memandangkan kesemua 64 perlawanan akan disiarkan secara langsung mulai 14 Jun hingga 15 Julai 2018. Aktiviti menarik lain yang turut diadakan di restoran kami sempena kemeriahan Piala Dunia FIFA ini termasuklah pemberian hidangan percuma kentang goreng bersaiz kecil setiap kali gol pertama dijaringkan untuk setiap perlawanan. Selain itu, pelanggan juga boleh menebus minuman Coke bersaiz sederhana menerusi aplikasi McDonald’s.

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen ‘Discover the World’ McDonald’s Malaysia, layari http://www.mcdonalds.com.my/.



Sensasi Korea Tambahan Baru Pizza Domino’s Paling Hangat

June 13, 2018
SELANGOR, 13 Jun 2018 - Jatuh cinta sekali lagi dengan rasa Ssamjeang manis dan pedas yang terutama dicipta oleh Domino's Pizza. Hangat Pizza Ssamjeang yang popular, Domino memperkenalkan penambahan terbarunya, pizza Ssamjeang Prawn yang baru, varian keempat yang ditambah.  


Menampilkan kenyal, udang segar yang diperap dengan herba Itali & rempah ditambah pula dengan rumpai laut berkhasiat yang kaya dengan rasa umami, tomato ceri segar, lada hijau, taburkan dengan bijan panggang di atas sos Ssamjeang yang dibangunkan khas, Ssamjeang Pizza penuh dengan rasa yang seimbang dan teksturnya.

Bercakap mengenai perisa baru itu, Shamsul Amree, Pengurus Besar Kanan, Operasi, Domino's Pizza Malaysia dan Singapura berkata, "Kami menerima kasih sayang dan sokongan dari para pelanggan dan peminat Korea ketika pertama kali melancarkan Ssamjeang Tuna, Chicken and Beef. Sambutannya amat menggembirakan dan memenuhi permintaan yang semakin meningkat dari pizza Ssamjeang, kami telah mengambilnya lagi dan mencipta Ssamjeang Prawn. Kami percaya penambahan baru ini meningkatkan profil rasa saus Ssamjeang terutama dengan kombinasi pelbagai rasa dan tekstur yang lazat dalam pizza tunggal. "



"Kami kagum dengan tindak balas positif daripada pelanggan kami dan kami harap rasa baru ini akan diterima dengan baik. Bulan puasa dan tempoh Raya adalah peluang terbaik untuk berkumpul bersama keluarga dan rakan sambil menikmati pizza kegemaran anda. Kami menawarkan tawaran hebat untuk tempoh perayaan dan kami berharap para pelanggan kami akan mengambil kesempatan untuk menikmati item terbaru ini di menu kami semasa ia berlangsung! "

Benar-benar diilhamkan oleh rakyat Malaysia suka makanan Korea, Domino's Ssamjeang Pizzas direka khas untuk menyampaikan gabungan sempurna rasa manis, pedas dan pedas. Serbaguna dan beraroma, sos Ssamjeang juga boleh didapati dengan Ayam-haseyo Chicken Wings, Chiken wings dimasak dengan sempurna dengan salutan luar sos Ssamjeang yang sangat ketagihan.



Semasa tempoh perayaan Ramadan dan Raya, para pelanggan boleh menikmati Ssamjeang Prawn dengan dua tawaran kombo iaitu Ssamjeang Buddy Combo dan Ssamjeang Super Combo. Harga pada harga RM 37.65 (GST zero-rated price), Ssamjeang Buddy Combo termasuk satu pizza Ssamjeang Regular, satu Ayam-Haseyo, satu Bawang Twisty Bawang dan dua kaleng minuman ringan; manakala Ssamjeang Super Combo, dengan harga RM 56.51 (GST zero-rated price) terdiri daripada dua Pizza Biasa, satu Ayam-Haseyo, satu Cheesy Mozzarella / Cheddar Stix dan sebotol 1.5L minuman ringan.

Semua Ssamjeang Prawn baru boleh didapati di semua kedai-kedai Domino Pizza untuk masa yang terhad sahaja, dari 4 Jun hingga 1 Julai 2018, manakala stok terakhir.
 
Lawati kedai Domino, pesanan secara online di http://www.dominos.com.my/, atau hubungi 1300-888-333 untuk membuat pesanan. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai 
Domino’s Pizza Malaysia’s Ssamjeang serta promosi lain yang berterusan, lawati kami di http://www.dominos.com.my/.  

 
 

The Settlement Hotel Melaka & Menyajikan Selera Kampung Untuk Menu Buffet Ramadan

June 11, 2018
Kali terakhir aku jejakkan kaki kat Melaka pun aku dah lupa bila. Tapi aku tak sangka dekat Melaka yang hiruk pikuk dengan kesibukan Bandaraya Bersejarah ini, terselit tempat yang menarik, selesa dan tenang. Itulah yang aku dapat gambarkan di The Settlement Hotel Melaka yang berkonsepkan Klasik tradisional.


The Settlement Hotel Melaka 

Kali ini, aku berpeluang untuk merasai sendiri keindahan dan keselesaan The Settlement Hotel. Dapat jugalah aku tenangkan fikiran walaupun hanya 2 Hari 1 Malam di sana. Hotel ini terletak di Jalan Ujung Pasir, tempat yang strategik berada di Bandaraya Melaka. Berkonsepkan tradisional dan sejarah Palembang sudah pasti ia membuatkan para pengungjung merasai sendiri keunikannya ketika menginap di hotel yang memenangi anugerah Servis Hotel Empat Bintang Terbaik (Bandar) untuk tahun 2016/2017.


 Perjalan dari Batu Pahat ke The Settlement Hotel mengambil masa 1 jam setengah. Haa, takde lah jauh sangatkan. Tambah pula naik bas sebab malas nak memandu jauh time puasa-puasa ni. hehe. Setibanya diperkarangan Hotel, kami diberikan bilik. Teka apa kami dapat? Buka-buka pintu bilik kami dapat teaddy bear tau ! teruja habis.



Private Malay-Style Villas


mini bar dengan complimentary tea/coffee

TV, Pengering rambut juga disediakan
Bilik air yang selesa

Settlement Pool





Di The Settlement Hotel Melaka, menyediakan sebanyak 49 buah bilik jenis Luxury, 45 dari itu di panggil The Residences manakala lagi 4 buah bilik adalah jenis Private Malay-Style Villas. Berpeluang untuk melihat bilik jenis Villa. Sungguh nyaman, Itu yang ada dalam benak kepala fikiran ketika itu. Lupa terus masalah sementara yang menyelebungi kepala. hehe. Lepas ni aku akan jejakkan kaki di sini dengan ahli keluargaku yang lain.

BUFFET RAMADHAN MENYAJIKAN SELERA KAMPUNG

Di bulan ramadhan selera kampunglah menjadikan selera aku terbuka. Bukan tak makan wastern time puasa, makan. Tapi, kalau boleh pilih memang aku akan pilih sajian selera kampung. Biasalah tekak dah terbiasa dari kecil dengan sajian makanan kampung. 

Tempat makan di tingkat bawah sekali. Antara hidangan yang dihidangkan disini ialah Kurma Ayam,  Sambal Sotong, Udang Masak Hijau Putik Pisang, Ikan Bakar Portugis, Laksa dan banyak lagi.

Sebelum tu, ada beberapa gambar aku perlu credit kepada empunya tuan badan Emas Putih dan Bebelan CikMin


Mana yang tengah diet, boleh makan wrap daging ya.

pemandangan ruang makan

Fav! Bendi goreng

Kuih Bom Melaka


kuih muih

Ikan Bakar Portugis



Sup ekor !
Banyak banyak menu tadi, aku masih terbayang-bayang masakkan gulai udang dia. Melaka tak sah kalau tak pedas. Memang ngam betul dengan selera aku. Ada Char kuew tiaw katanya. Tapi perut terlampau penuh pulak. Siap ada ice cream Teh tarik tau. Macam susah betul nak bangun dari kerusi lepas berbuka masa tu. 

Ada berbaki beberapa hari lagi ni untuk berbuka puasa di The Settlement Hotel. Janagn lepaskan peluang ni tau, Sebab harga RM59 (Dewasa), Senior Citizen dan Kanak-kanak pula 50% dari harga dewasa. Tapi kalau kau baca entry ini luar dari bulan ramadhan. Boleh hubungi mereka ini tak kisah lah untuk penginapan mahupun makanan dan services dia. 
-------------------------------------------------------
Alamat : No.63, Jalan Ujong Pasir, World UNESCO Heritage City Melaka, 75050 Melaka
Email : enquiry@thesettlementhotel.com
Email : reservation@thesettlementhotel.com
Tel : 06-2921133
Facebook : The Settlement Hotel
Instagram : The Settlement Hotel 



Powered by Blogger.
Back to Top