SASUKE PREMIUM OUTLET BERSAMA PELAWAK TERKENAL DALAM MISI AMAL

November 27, 2018
Sasuke Premium Outlet merupakan kedai bumiputra yang menjual pakaian terpakai atau preloved kira bundle laa orang melayu biasa sebut. Tidak terhad kepada pakaian musim sejuk semata-mata, pakaian lain macam t-shirt, blazer, kasut, jeans handbag dan  banyak lagi semuanya boleh didapati di Sasuke Premium Outlet ini. Baik lelaki, perempuan atau kanak-kanak pun boleh dapatkan pakaian korang kat sini dalam pelbagai saiz, jenis, design dan warna.

SASUKE PREMIUM OUTLET BERSAMA PELAWAK TERKENAL DALAM MISI AMAL


Berbalik kepada tajuk, bermaksud aku nak cerita lari dari topik barangan bundle yang mereka jual. Tapi aku terpanggil untuk berkongsikan bersama korang berkisar misi amal Sasuke team bersama pelawak terkenal iaitu Tauke dan Man Raja Lawak.


Sebak dihati tengok keluarga Puan Nurul Ain ni. Mana tidaknya. Kedua-dua anaknya Naylasafya (2tahun) dan Naylsafiy (8bulan) mengalami penderitaan penyakit ekzema yang kronik. Agak terkesan juga bila tahu keluarga mereka dipulaukan oleh orang sekeliling akibat penyakit ekzema yang kronik itu. Walhal penyakit ekzema sebenarnya bukanlah penyakit yang berjangkit tetapi merupakan penyakit keturunan. Tiga beranak berkenaan yang menetap di Projek Perumahan Rakyat (PPR), Seksyen 8, Kota Damansara.


Hanya bergantung kepada sumber pendapatan suaminya RM800/sebulan, Shahrul Azmi Aziz (27 tahun) sebagai kelindan lori untuk menyara mereka sekeluarga. Nurul Ain yang juga menghadapi masalah penglihatan berkata, dia tidak menerima sebarang bantuan daripada mana-mana agensi kerajaan dan mengharapkan pendapatan suami sepenuhnya untuk meneruskan kelangsungan hidup. Datin Paduka Eina Azman turut memberikan sumbangan dan serta membantu keluarga yang dialami oleh Puan Nurul Ain.


Team SASUKE PREMIUM BUNDLE bekerjasama dengan pelawak terkenal Malaysia Tauke dan Man Rajalawak tidak terkecuali menghulukan bantuan kepada Puan Nurul Ain dan keluarga. Dalam misi in mereka sama-sama melawat keluarga yang tidak bernasib baik Dan memberikan sumbangan. Diharapkan dengan bantuan daripada Sasuke Team dan orang ramai diharap dapat mengurangkan beban yang dipikul mereka.
Meskipun diduga dengan penyakit ini, namun beliau bersyukur masih mampu meneruskan kehidupan dan masih mengharapkan orang ramai dapat mendoakan serta berkongsi pengalaman bagi memulihkan kembali penyakit kedua anaknya. Hari ni Kita mudahkan urusan mereka, siapa tahu nasib kita pada masa akan datang Allah juga akan permudahkan urusan.


Marilah kita semua sama-sama menghulurkan bantuan buat keluarga Puan Nurul Ain ini. Penghargaan ribuan terima kasih Sasuke Team dan Tauke serta Man Rajalawak yang sudi bekerjasama dalam misi Amal Sasuke Team.  Semoga Allah permurdahkan urusan kita semua. Insyaallah.

-----------------------------------------------------------------------------------
Jom hulurkan Sumbangan :

Nama Bank: Maybank
Account Number : 5620 8561 7913 
Pemegang Accaunt bank : Nurul Ain Bt. Abdullah

Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser & Swissvita Acne Solution Skin Balancing Toner

November 21, 2018
Jerawat merupakan masalah kulit yang popular dari dahulu sehingga sekarang. Semua orang tidak suka dengan jerawat kerana ia memberi masalah besar pada muka khususnya. Muka kusam, tona tak sekata dan berjerawat merupakan salah satu faktor hilangnya keyakinan diri dalam diri seseorang. Tak mustahillah jika ada yang sanggup menghabiskan duit untuk mendapatkan rawatan semata-mata ingin kelihatan cantik.


Sebelum-sebelum ni aku ada bagitahu, jenis kulit muka aku tak begitu teruk, jarang jarang pakcik J ni nak datang. Ehh pakcik J bukan pakcik jijiedontz yaa ! tapi "pakcik" Jerawat. Tapi ada je jerawat akan datang bila-bila masa dia suka hati dia nak datang tanpa diundang. Lagi-lagi dekatbahagian hidung, dahi dan di bawah dagu.

Kadang-kadang bila tengok  muka kawan-kawan yang ada masalah jerawat ni, rasa kesiannya. Iyelah, bila jerawat datang mesti rasa sakit. Cuba bayangkan muka mereka yang banyak jerawat. Mesti macam-macam dah cuba untuk macam-macam cara untuk merawat jerawat kan. Adakah mereka memilih produk yang sesuai ?


Aku sudah mencuba sendiri 2 product dari All Young iaitu Toner dan Cleansing Cream selama lebih dari 3 minggu bagi memasti product ini betul betul sesuai dengan aku ke tak dan ternyata hasilnya memang puas hati ! 2 product ini khusus untuk mereka yang ada masalah berjerawat. 

Acne Solution Skin Balancing Toner (NP: RM115)

Jadi, aku nak cadangkan kat kau orang yang ada masalah jerawat teruk cuba Swissvita Acne Solution Skin Balancing Toner. Penyelesaian Jerawat Swissvita Skin Balancing Toner adalah satu-satunya dalam satu penyelesaian untuk membersihkan jerawat anda dengan memberi kulit anda cukup penghidratan dan meningkatkan kekotoran. Toner memberikan kulit pembaharuan kulit yang cepat dan lembut, meninggalkan kulit segar dan bebas minyak.


Product Claims

  • 100% Bebas Alkohol. Sesuai untuk menggunakan setiap hari untuk seluruh wajah.
  • Keratin pembaharuan-Membersihkan liang tersumbat, mempercepat penyingkiran sel kulit mati dan meningkatkan regenerasi permukaan kulit untuk memulihkan rupa licin dan sempurna.
  • Mengatur dan memperbaiki - mengawal tekstur kulit kasar dan tidak sekata, meningkatkan liang yang diperbesar, penghalusan kulit yang bertindak panjang.
  • Mengurangkan dan membaiki kecacatan - memperbaiki nada kulit yang tidak sekata semasa menghalang pembentukan pigmen. Mengembalikan kesejahteraan kulit.

Bahan-bahan

  • Ekstrak Lada Caviar - buang sel kulit mati tanpa iritasi
  • Asid Bunga Rapi yang Sempurna - Mengatasi masalah pori-pori membesar
  • Ekstrak Herbal Willow Organik - mengurangkan pengeluaran minyak berlebih dan mengecilkan pori-pori
  • Zink Oxide - melembabkan dan mengencangkan pori-pori
  • Zinc Lactate- meningkatkan kelembaban dari dalam kulit
  • Peniten - kelembaban yang lebih lama
  • Ejen antimikrobial Isopropyl Methyphenol - memberhentikan jerawat tumbuh
  • Ekstrak Daun Zaitun - mengurangkan kulit iritasi

Cara Pemakaian

  • Goncang sebelum digunakan.
  • Tuangkan lebih banyak toner ke dalam kapas. Kemudian jika anda ingin menggunakan tangan anda, tuangkan cukup toner di telapak tangan anda.
  • Sapukan pada semua bahagian wajah dan kulit, bermula dari dalam dan kemudian menunjukkan.
  • Gunakan 2 kali sehari.
  • Elakkan kawasan mata

Acne Soothing Cleansing Creamc - (NP: RM80)


Walaupun pembersih tidak kekal pada kulit yang sangat lama dan mungkin juga langkah yang banyak akan di skip.. Swissvita Acne Solution Soothing Cleanser Cream, yang ni sesuai untuk oily and combination skin, dalam penjagaan wajah semua dah tahu wajib cuci muka tapi bukan sekadar cuci dengan air je, mungkin liang pori kulit kita dah tersumbat teruk sebab tu ia tak dapat bernafas dengan betul dan mengundang kepada masalah-masalah kulit yang lain, jerawat, whiteheads, blackhead dan lain-lain..



Fungsi

  • Membersihkan penyumbatan pori-pori
  • Mengurangi penampakan pori-pori
  • Mengencangkan pori-pori
  • Formula membersihkan minyak
  • Mencegah pertumbuhan kuman
  • Mencegah jerawat baru
  • Memperbaiki kulit kusam

Bahan-Bahan

  • Microcitrus Australasica - membuang sel kulit mati
  • Willow Herb Extract - mengurangi produksi minyak berlebih
  • o-Cymen-5-ol (Isopropyl Methylphenol) - mencegah pertumbuhankuman
  • Arginine - melembabkan secara mendalam

Cara Pemakaian

  • Keluarkan produk kira-kira 1.5 cm ke telapak tangan dan gunakan sedikit air untuk mengelap sehingga berbuih.
  • Urut dengan pergerakan pekeliling di muka.
  • Bilas dengan menggunakan air suam.
  • Untuk hasil maksimum, urut lebih lama untuk bahagian yang bermasalah.
  • AMARAN: Jika berlaku luar biasa, sila berhenti menggunakannya dengan serta-merta.

Review Mimin Adam


Secara keseluruhannya produk ini memang sangat membantu untuk mereka yang bermasalah jerawat. Mimin sebenarnya cuba produk ini dalam masa tempoh sebelum, semasa dan selepas datang bulan bagi memastikan pakcik J tu datang singgah ke muka ni ada ke tidak. Naahh ! ianya berjaya. Tak ada langsung yang menyinggah pun pakcik J. Dan korang boleh lah mencubanya sekiranya okay boleh consistent memakainya. 

---------------------------------------------------

Info Lanjut :

Powered by Blogger.
Back to Top