6 KEBAIKAN UTAMA MINYAK KELAPA DARA AVCO D'AURA TERHADAP KESIHATAN DAN KECANTIKAN

September 15, 2020
Hai, harap korang sihat dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Pemulihan (PKPP). Baru-baru ni aku baru tahu fungsi sebenar minyak kelapa dara. Terdapat peningkatan kajian-kajian yang membuktikan bahawa Minyak Kelapa Dara boleh memberi kelebihan dan manfaat baik kepada kesihatan serta kecantikan luaran dan dalaman seseorang. Ia juga boleh merawat masalah keguguran rambut. Seperti yang diketahui, rambut umpama atau mahkota lebih-lebih untuk golongan wanita. Apabila berlakunya masalah keguguran rambut ini, mungkin boleh menyebabkan seseorang rasa kurang yakin. Nasib baiklah ada D'aura yang sudah keluarkan minyak kelapa dara (AVCO).


 D'AURA ITU APA? 

D'Aura Group Sdn Bhd. ditubuhkan pada tahun 2010. Pada tahun 2012 mereka telah menghasilkan minyak kelapa dara (MKD) sebagai syifa'. Sejak diperkenalkan, MKD berjaya mendapat perhatian pengguna hasil daripada keterangan pengguna lain. Lebih memberangsangkan MKD dimiliki sepenuhnya oleh usahawan peribumi Muslim. Dihasilkan oleh GMP untuk memastikan kualiti produk memenuhi standard antarabangsa. Minyak Kelapa Dara sesuai digunakan oleh semua lapisan masyarakat dari bayi hingga warga tua.

 APA ITU D'AURA AVCO ? 

Aromatik minyak kelapa dara atau lebih senang dikenali sebagai Aromatic Virgin Coconut Oil (AVCO) produk yang dikeluarkan dari syarikat D'Aura. AVCO adalah Aromatic Virgin Coconut Oil yang diformulasi untuk meningkatkan bauan aromatik tanpa menjejaskan keaslian minyak kelapa dara. Kaya dengan kandungan antioksidan dan vitamin E untuk dijadikan rutin penjagaan yang amat sesuai untuk kulit dan rambut.


D’Aura Aromatic Virgin Coconut Oil (D’Aura AVCO) diperbuat daripada minyak kelapa dara 100% asli tanpa bahan kimia yang merbahaya seperti SLS, plumbum dan paraben. Diadun dengan haruman semulajadi, terbukti sangat baik digunakan sebagai penanggal solekan (“Oil based make-up remover”) sambil menyerlahkan keserian kulit wajah anda dari dalam. 

D’Aura AVCO adalah minyak yang dihasilkan dari buah kelapa segar melalui prosess “cold-press” tanpa sebarang campuran bahan luaran seperti bahan kimia atau pencair. Ia adalah 99% minyak kelapa dara asli dan ±1% wangian esktrak tumbuhan semulajadi. Tiada bahan terlarang

 6 KEBAIKAN UTAMA MINYAK KELAPA DARA AVCO D'AURA 

Sebenarnya banyak khasiat minyak kelapa dara dan jika diamalkan secara harian dapat meningkatkan tahap kesihatan dan seterusnya menjamin kualiti hidup kita. Berikut disenaraikan 6 kebaikan Aromatic Virgin Coconut Oil (AVCO) yang mungkin ramai tak tahu.


  1. Penanggal solekan berasasakan minyak (“Oil based make-up remover) semulajadi tanpa sebarang bahan kimia
  2. Melembap dan melembutkan kulit muka, bibir dan badan
  3. Melembab, menyuburkan serta menjadikan rambut senang diurus
  4. Agen anti-penuaan untuk memperbaiki tekstur kulit
  5. Menganjalkan dan mengurangkan kendur dan kedutan pada kulit
  6. Mengawal rembesan sebum minyak di muka dan mengurangakan kemunculan komedo penyebab pori-pori tersumbat

 CARA PENGGUNAAN AVCO D'AURA 

1. Hanya sapukan D’Aura AVCO pada wajah setiap hari sebelum tidur - rasai kulit anda kurang berminyak di siang hari serta kemunculan komedo semakin berkurangan. Perlu diamalkan sekerap mungkin.

2. Pelembab kulit muka, badan, bibir dan rambut - Sapukan pada permukaan kulit muka, bibir atau rambut. Setelah itu, biarkan ia meresap hingga kering dengan sendirinya (haruman akan terbangkit naik selepas 10 saat).

3. Penanggal solekan /make-up remover - Untuk menggunakan AVCO sebagai penanggal solekan (make-up remover), hanya pam D’Aura AVCO pada kapas muka, dan lapkan pada kawasan solekan. Boleh dibiarkan tanpa bilas atau cuci muka dengan pembersih muka seperti biasa.

NOTE :
1. D’Aura AVCO sesuai digunakan oleh seisi keluarga untuk merawat serta mencantikkan kulit muka dan badan serta penjagaan rambut.
2. D’Aura AVCO tidak boleh dimakan atau ditelan. Hanya untuk penggunaan luaran sahaja.

 TEKSEKSTUR AVCO D'AURA 

Ia sangat selesa tanpa meninggalkan kesan melekit atau “greasy” kerana minyak kelapa dara merupakan antara minyak yang paling cepat meresap ke dalam kulit. Sifat unik minyak kelapa dara yang cepat menyerap membolehkan khasiatnya meresap jauh kedalam kulit. Dan paling best, ianya tak perlu bilas pun!

Isian sebotol AVCO ialah 50ml dengan kemasan botol yang boleh dipam, juga mempunyai penutup luar. Didatangkan dengan 2 haruman iaitu Floral Fresh & Morning Dew.
  • Floral Fresh ialah wangian berasaskan flora atau bunga.
  • Morning Dew ialah wangian berasaskan bauan kesegaran alam semulajadi

-----------------------------------------------------
Info lanjut

JIMAT BERGANDA BILA MEMBELI BELAH DI PG MALL

September 2, 2020
Hai ! macammana sambutan Hari Kemerdekaan Malaysia kali ke-63 tahun ini? Bagi aku sangat luar biasa dari kebiasaannya. Tahun sebelum-sebelum ni kita akan sambut kemeriahan dengan jualan-jualan ekspo serta di pelbagai pelosok shopping mall. Lain pula tahun ini. Aku masuk sana masuk sini platform shopping online. Akhirnya aku terjebak sekali lagi untuk membeli belah di PGMALL !

PG MALL ITU APA?

Ditubuhkan pada tahun 2017, PG Mall merupakan salah satu cabang perniagaan atas talian (E-Commerce) yang menyediakan platform terbaik No.1 di Malaysia yang menggunakan ConsuMerchant Concept. Tambahan lagi, berdasarkan laporan yang dinyatakan oleh iprince insight, PG Mall merupakan salah satu dari TOP 3 laman web marketplace yang paling banyak dikunjungi di Malaysia.
Pelbagai barang yang dijual di platfrom PG Mall ini dari barangan keperluan harian, barangan dapur, elektronik dan banyak lagi. Senarai barangan yang dijual di sini tiada penghujungnya dan terlalu banyak. PG Mall boleh diakses melalui laman web http://pgmall.my ataupun melalui aplikasi telefon pintar yang boleh dimuat turun melalui App Store atau Google Play.

TAWARAN HEBAT 9.9 DI PG MALL

Bersempena dengan jualan 9.9 yang bakal tiba, jangan lepaskan peluang untuk berbelanja dengan menggunakan kupon diskaun 9% terhad kepada RM 99. Kupon yang ditawarkan sedia untuk didapatkan buat pembelian RM50 dan ke atas.
Lebih menarik, barangan yang ditawarkan menerusi Flash Sales sedia untuk didapatkan dengan harga serendah RM0.99 sahaja. Perghh ! betul-betul murah.. Bukan itu sahaja, PG Mall turut menawarkan caj
terhad kepada -RM4 untuk setiap perbelanjaan melebihi RM19.
Rasa bosan dengan pilihan pakaian di almari? Biasalah perempuan. Takpernah cukup pakaian dekat almari tu. hahaha Jangan risau! Di PG Mall ada untuk penuhkan almari pakaian kat bilik tu! Dapatkan tawaran fesyen luar biasa sehingga ๐Ÿ•๐ŸŽ% ๐Ž๐…๐… & ๐…๐‘๐„๐„ ๐’๐‡๐ˆ๐๐๐ˆ๐๐†. Cepat!! Sebab Digital Fashion Week sedang berlangsung bermula 28/08/2020 hingga 13/09/2020.

DISKAUN 80% DENGAN WOW STORE !

Oh ya, semua store yang berdaftar dengan PG Mall juga sedang menawarkan diskaun sehingga 80%. Wow banyaknya diskaun. Dengan minima pembelian RM30, dapat menikmati penghantaran percuma pada setiap hari. Dah la dapat free shipping, ada juga pulangan wang atau cashback sehingga 3.5%. Untungnya dapat cashback.
Antara store yang terlibat beserta promo code PG Mall 9.9:
- Beaute.Cosmo https://pgmall.my/Beaute.Cosmo| coupon code : BEAUTEFREE
- Softlove Malaysia https://pgmall.my/Softlove-Malaysia-1 | coupon code : SOFTFREE
- HI STYLE MALAYSIA https://pgmall.my/HI-STYLE-OFFICIAL-STORE-1| coupon code : STYLEFREE
- Teng Mobile https://pgmall.my/TENG-MOBILE-1 | coupon code : TENGFREE
- WangZheng Care https://pgmall.my/WangZheng-CARE-1| coupon code : WZHENGFREE
- BigSpoon Kitchenware https://pgmall.my/BigSpoon-Kitchenware| coupon code : SPOONFREE
- Mamami Health Food https://pgmall.my/Mamami-Health-Food-1| coupon code : MAMAFREE
- Perma Glass https://pgmall.my/Perma-Glass | coupon code : PERMAFREE
- Altron Mall https://pgmall.my/ALTRON-MALL-1| coupon code : ATRNFREE
- Butik Bos Official Store https://pgmall.my/Butik-Bos-Official-Store | coupon code : BUTIKFREE
- VV Mall https://pgmall.my/VV-MALL-1| coupon code : VVMALLFREE
- WJS https://pgmall.my/WJS | coupon code : WJSFREE
- Jazz & Co https://pgmall.my/Jazz-amp;-Co-1 | coupon code : JAZZCOFREE
Apa tunggu lagi? Siap sedia senarai barangan yang mahu didapatkan dan berbelanja dengan diskaun berganda menggunakan kupon daripada PGMall sempena Merdeka Sales dan jualan 9.9 yang bakal tiba.

--------------------------------------------------------
Info Lanjut

Website: https://pgmall.my/?Source=Blogger&BloggerID=505
Facebook: www.facebook.com/PGMallMalaysia
Instagram: www.instagram.com/pgmall.my/

#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #FreeShipping #99sale #PGMallSALEbration #digitalfashionweek #Fashionweek
Powered by Blogger.
Back to Top