PROMOSIKAN PRODUK JUALAN DENGAN INFLUENCER DI PLATFORM ConfirmPlusChop

September 30, 2020

Hai korang, jarang-jarang aku semangat update blog dengan kerap. Tak silap au last aku bersemangat tahun 2015. hehehe. Bukan apa, kali aku asyik terpanggil untuk program affiliate. Aku yakin, kat luar sana ramai betul yang ajak korang untuk join kempen mereka kan. Termasuklah ConfirmPlusChop.

 Apa Itu Confirm Plus Chop? 

Platform Confirmpluschop.com adalah inisiatif baru oleh SushiVid. SushiVid adalah sebuah syarikat influencer marketing yang telah beroperasi selama 5 tahun dan berpusat di Malaysia. Mereka dapat menawarkan anda kaedah alternatif untuk berkolaborasi dengan influencer. Hanya bayar apabila ada sale!



Klik DI SINI untuk mengetahui Apa Sebenarnya Pemasaran Kos Per Jual Influencer.
Klik DI SINI untuk membaca artikel kami mengenai Pengenalan Pemasaran Influencer CPC.

 JENIS PEMASARAN INFLUENCER 

1. Cost-Per-Post
2. Cost-Per-Share
3. Affiliate 
4. Cost-Per-Sale

5 cara untuk menjana wang sebagai influencer

 LANGKAH PERTAMA - Sign up
  • Perkara wajib yang korang perlu buat sebelum join CPC adalah : Sign-up - Login ke SushiVid sebagai Creator.
  • Followers yang ramai - sekurang-kurangnya memiliki followers minimum 3,000 di IG/FB/Twiter
  • Klik New Campaigns
  • Klik Sell. Lihat screenshot di bawah:

Seterusnya Pergi ke ConfirmPlusChop.com

 

LANGKAH 1 - EDIT PROFILE

Kita boleh edit profile. Korang jangan risau, katanya ia merupakan proses yang sangat seronok dan boleh sesuaikan bahasa yang kita gunakan, gambar profile, gambar cover (size terbuka), huraikan page e-commerce dengan lebih terperinci dan ia akan lebih membantu. Untuk memulakan proses ini - pergi ke My e-comm page. Lihat screenshot di bawah:

LANGKAH 1(A) - Klik pada My eCom Page - Di Sudut Kanan halaman


LANGKAH 1(B) - Klik pada Edit Pencil di Sudut Atas Kanan




LANGKAH 1(C) - Edit imej profile image, tambah huraian dan sebagainya.




LANGKAH 2 - ISI DENGAN PRODUK
 
Setelah selesai dengan penyesuaian halaman e-com, jom shopping untuk sampel! korang boleh mencari produk dan meminta sampel. Berita terbaik! Hanya perlu mengisi alamat penghantaran sekali sahaja!
 
Kita boleh survey harga runcit, dan berapa banyak potongan yang akan followers perolehi, dan untuk setiap unit yang dijual, berapa banyak yang akan anda boleh hasilkan. Sebaik sahaja melihat sampel produk yang disukai, kita boleh memasukkan produk tersebut dan meminta sampel. Harap maklum bahawa setiap orang hanya dapat meminta hingga 3 sampel dalam satu masa.

LANGKAH 3 - MULAKAN PROMOSI
 
Mereka tidak meminta kita menjual secara terpaksa. Kita boleh melihat penjelasan terperinci tentang bagaimana orang biasa seperti CEO mereka dengan 1,500 pengikut dapat menjual 9 produk dengan 5 foto di IG DI SINI .

Kita boleh menggunakan pautan atau hanya berkongsi pautan halaman e-dagang setiap kali kita ada barang.

LANGKAH 4 - HANTAR URL



Beritahu mereka apabila kita dah buat content untuk pelanggan, dengan cara ini mereka dapat mengesan klik dan likes. Ingatlah apa yang tidak dapat kita jejak, kita tidak dapat memperbaiki.

BAGAIMANA CPC BERFUNGSI?

CPC akan membantu brand untuk menjual produk dengan review yang jujur dan ikhlas menggunakan pemasaran influencer



---------------------------------------------------
info lajut
TWITTER | FACEBOOK | INSTAGRAM | WEBSITE

6 beleter:

Sue Izza said...

untung sekarang macam-macam cara boleh cari duit...

Azni said...

Wahh .. k azni x pernah masuk sushivid. Nnt sis try lah pulak yg ni

Mommy's Diary of Life said...

nak kena cuba lah jugak.. boleh jana duit.. tq mimin

Qaseh Dalia said...

Tq for sharing sistur

Nadia Johari said...

Macam pernh dgr dan baca.. Menarim juga ye

mas saari said...

Macam² cara nak jana pendapatan online sekarang, menarik!

Powered by Blogger.
Back to Top