KASUT PALLAS JAZZ JADI PILIHAN MAMET DI TAHUN TERAKHIR ZAMAN PERSEKOLAHANNYA

Assalamualaikum semua ^.^ 2020 bakal melabuh tirainya. Tak sangka kita betul-betul struggle untuk tamatkan. Dan dalam pada masa yang sama, tahun 2021 merupakan tahun akhir persekolahan buat Mamet. Sekejap je dah dah besar. Kata lainnya, aku dah tua. ahhaha. Ehh! persiapan persekolahan korang macam mana ? Ada buat persiapan ke atau pakai je tahun-tahun sebelumnya? Untuk tahun terakhir dan memandangkan tahun lepas tak berapa sekolah banyak barang yang masih boleh diguna pakai. Aku cuma sediakan kasut sekolah je untuk Mamet sekolah. Walaupun tak dapat gambaran sebenar Covid-19 ni habis bila, sekurang-kurangnya dia boleh bawak pergi jawab peperiksaan SPM.
 

KENAPA KASUT SEKOLAH HITAM PALLAS JAZZ (7328) ?

 

Bagi korang yang tak tahu, Pallas ni bukan kasut pakai buang yaa. Kasut ni tahan lama. Dari zaman sekolah, setiap tahun mesti Pallas. Zaman aku dulu, siap rasa paling trend sebab pakai kasut Pallas tau. Boleh dikatakan majoriti pakai kasut Pallas. hehe. Tapi tak tahu lah zaman sekarang. Dah aku yang pilih, jadi Pallas Jazz lah jadi pilihan Mamet.  Mamet pun cakap selesa bila mencuba kasut Pallas tu. 
 

CIRI KEKEMASAN KASUT SEKOLAH PALLAS JAZZ

 
1. Rubber Insole : Arch Support dapat melegakan ketegangan pada otot kaki dan sangat selesa.


2. Rubber Outsole : untuk cengkaman yang lebih baik

3. Getah lantunan yang lebih baik dan lebih selesa

4. Reka bentuk Jazz yang khas dan unik


5. Lekuk kasut yang empuk


6. Bahagian atas kanvas tahan lama untuk pemakaian tahan lama serta lapisan kanvas untuk ruang udara dan keselesaan tambahan


CARA BELI KASUT PALLAS SECARA DALAM TALIAN (ONLINE)

 
Faham sangat zaman-zaman sekarang takut nak keluar. Dari hari ke hari kes semakin naik. Tapi kasut sekolah belum cari lagi. Ehh! aku pun beli online tau. Masa beli tuu kes kat Batu Pahat tengah mencanak naik. Jadi terpaksalah cari penyelesaian beli secara online. Mari aku bagi tips cara pembelian kasut sekolah secara atas talian je tak payah keluar cari kasut sekolah.
 

 
 
 1. Ukur Kaki 
Letakkan kedua kaki selurus mungkin dengan tumit dan sisi kaki menyentuh tepi kertas. Kemudian lakar di sekitar kaki menggunakan pensil.
 
2. Tandakan X
Kenalpasti hujung hari kaki terpanjang di kedua-dua jari kaki. Lepastu tandakan X
 
3. Titik pengukur
Letakkan titik pengukut permulaan pembaris di tepi bawah kerta macam gambar kat atas
 
4. Lukis garisan lurus
Lukis garis tegak lurus dari titik X ke titik pengukuran pembaris untuk mengenal pasti panjang kaki
 
5. Lebihkan kiraan 1 cm
Tambah sekurang-kurnagnya 1cm atas kepanjangan kaki yang diukur untuk memilih saiz kasut yang lebih sesuai dan selesa


Mana Nak Beli Kasut Sekolah Pallas 


Kalau dah berkenan wajib la beli paling kurang sepasang untuk anak. Jom beli kasut sekolah Pallas secara online? Korang boleh beli seara online di www.wow2wee.com . Boleh juga ke AEON, Tesco, Mydin Supermarket berhampiran

0 Comments