Cara Ping Entry Serentak Ke Group Blogger Di Facebook

August 13, 2015
Cara mudah Share post ke semua group dalam Facebook |  Mungkin cara ni dah lama, tapi Mimin nak share laa juga. Mana laa tau berguna untuk kawan-kawan yang masih belum tahu. betul tak? 

Apa itu PING post?

Ping post tu berkongsepkan share entry post serentak ke laman laman sosial yang dikehendaki. Macam yang Mimin nak share ni ping entry ke facebook group. Mustahil laa facebook korang takde group facebook. Yang nak tambah group blogger boleh klik sini. Sebenarnya tu baru sikit, ada banyak lagi sebenarnya.. Rajin-rajin laa cari .

Jom follow step ni:

  • Kemudian copy url link entri yang nak di share. Link entry boleh dapatkan seperti ini

  • Dah copy, paste ke ruangan seperti dalam gambar yang Mimin kotakkan no 1. 
  • Klik button send yang mimin kotakkan di no 2

  • Kemudian,di bahagian “Recipients” tu, letaklah senarai-senarai group yang korang dah join. Kat “Message” tu pula,korang letaklah apa-apa description untuk menarik minat pembaca-pembaca untuk melihat entry post anda.
  • Selepas itu, tekan Send dekat bawah sekali . Dan kesemua group di Facebook tadi telah mendapat tahu tentang entry anda. 




Automatik, sudah di sent. dah tak payah penat penat nak klik satu satu group blog
selamat mencuba !

11 beleter:

Kay said...

PING untuk apa ?

MiMiNadam said...

Ping ni, cara termudah nak promote blog, atau nak bagitau pada bloggers mengenai entry terbaru kita :D

Kay said...

ohh ,,,

kekeke ,,,thanks

dEdEQ dE wIshEs said...

TUTO YG BESHHHH :)

jaakechik said...

tutorial yg bagus...keep it up...

cci said...

mmg memudahkan..

Lina md. munir said...

Oh tips yang sangat bagus ni. Saya pun baru tahu. Terima kasih ya Cik Mimin kerana berkongsi tips mudah ni.

sayidah napisah said...

good sharing kak mimin :D

kak gojes said...

nak try la

ComelComot said...

tq awak finally ia memudahkan sy untuk share. btw camne nak join gang abg ben blogger group ni

kisah earty said...

singgah sini

Powered by Blogger.
Back to Top