Letak Header (part2)

December 27, 2012

Hari ni, mimin penuh buat tutorial.
mood apa pun mimin tak tau, assignment letak tepi jap. hihik.
Siapa tak jadi cara yang pertama tadi? tekan ! kalau tak jadi,
nii mimin nak tunjukkan cara yang lain untuk pasang header. mana laa tau,
template yang awak gunakan berbeza dari yang seperti biasa.

  • Seperti biasa, sign in --> dashboard . tapi kali ini klik pada template.
    tak tahu nak klik mana ? klik pic kat bawah untuk tumbesaran.



  • Seterusnya, Klik Edit HTML ---> Proceed
  • Cari <title> . Untuk memudahkan tekan f3 kat keyboard. Tak pun tekan serentak F+3. Automatik akan ter'highlight' word yang awak cari tadi.
  • Ada nampak tak kat atas <title> , ada ayat macam yang mimin merahkan kat gambar bawah ni?



  • Kalau ada highlight kan link pic http://      .png    tukarkan pada link header awak.
  • Link header boleh dapatkan kat sini. Upload header awak, dan amik direct link tersebut paste dekat link yang awak highlightkan tadi,
  • Preview dan save !  
  • Tak jadi jugak, tanya mimin ye :D


Powered by Blogger.
Back to Top