Letak link dalam entry

December 23, 2012
Hari ni, mimin nak tunjukkan cara masukkan link. mimin belum ada masa lagi nak follow balik. nanti kalau da free, mimin follow awak-awak balik. untuk newbies yang belum tahu lagi. macam mana boleh letak link macam ni ==> AMALISA


Ikut step ini :

1.korang taip entri tu macam biase
2.then korang "highlight" kan ayat yang nak link kan tu

3.Lepas highlight tulisan tu , tekan "LINK" yg macam yg dipetakkan kat gambar bawah ni..

4.Then akan keluar macam gambar kat bawah ni


5. isi link url kat ruang tu

jangan lupa tekan ok , nanti tak jadi pulak .


selamat mencuba !

4 beleter:

ery haziq said...

thanks , akak :) for ur tuto . btw , nice blog . follow saye , tau ^^

semaniscoklat.blogspot said...

ape2 pon thanks untuk semua tuto yg kakak ajar

✿A I N A A✿ said...

hehehe khas untuk newbie ni... good!..

Nurul Ain Atikah said...

bagus buat tuto macam ni.

Nak sponsor takk?

http://www.aingraphic.my/2012/12/pencarian-sponsor-untuk-ga-akan-datang.html

Jom la join Giveaway Ain ye.

http://www.aingraphic.my/2012/12/gempak-giveaway-by-farah-puteri-ain.html

Powered by Blogger.
Back to Top