First Step Use blogskin (new dashboard)

February 26, 2013
Hai, Assalamualaikum dan salam sejahtera :D
request for dearest cute miut Sulaiha :)
nanti kasi link blog awak kat akak aehh . hihi


step 1 : 
log in --> dashboard --> template klik yg mimin bulat tu
( tak nampak boleh besarkan)



step 2:
da klik template ? kalau dahh scroll ke bawah sampai jumpa macam yg mimin tunjukk kat bawah ni.

klik yang mimin bulatkan tuu
       

step 3:
ke blogskin. nak mimin punya blogskin boleh klik sini

step 4 :
dah pilih blogskin mana yang menarik hati ? haaa, jangan lupa review dulu.. nanti ada yang tak
berkenan pula , button preview macam mimin tunjuk ni                       



step 5 :
dah preview, dah puas hati. boleh laa download coding blogskin yang dipilih tadi ,

tunggu blogskin di download  
ada keluar macam ni tak ? kalau ada bagus :D

tekan right klik mouse --> select all --> copy

step 6 :
pergi dekat template tadi, tekan right click pada mouse. pilih select all. automatik jadi macam kat
bawah ni.

        klik paste bila dalam bulatan tu dah biru.


preview & save

see ;) blog awak dah cantik ! tapi belum siap lagi .

tunggu Tuto mimin yang seterusnya .

selamat mencuba kawan-kawan

3 beleter:

✿A I N A A✿ said...

hebatlah reti conduct blogskin ni... ena tak reti dengan blog2skin ni... cam payah je

MiMiNadam said...

boleh conduct sbb perah guna blogskin. hihi

♪ Awek Single ✌ said...

kak acane nak replace gamba tu ngn gamba kite ?

Powered by Blogger.
Back to Top