Letak Lagu Youtube Tanpa Video (New Version)

July 29, 2013
ASSALAMUALAIKUM :) SALAM SEJAHTERA
Hari ni mimin nak tunjukkan sikit tutorial berkenaan letak mp3 dalam blog,
siapa ada follow step tutorial mp3 blogskin yang ini
sekarang macam daa tak function sangat. mimin un tengah godeh-godeh lagi untuk adakan balik music yang tiba-tiba menyepi. so, boleh laa folow tutorial yang mimin ambil dari lyssa faizurin.

 
1. Cari lagu yang korang suka kat youtube :
2. Then , ikut step macam kat bawah ni haa .
follow step macam dalam gambar kat atas.

3. Sudahh kan ? Ok , sekarang nak masuk kan dalam blog
4. Dashboard > Design > Add Gadget > Html/JavaScript
5. Paste kod tersebut . Contoh kod jadi macam ni :

<object width="560" height="349"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?version=3&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="560" height="349" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
6. So , kalau tak nak nampak Video tukarkan dan tambah kan jadi macam ni :

<object width="200" height="25"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/8UhFOwsXgQc?fs=1&autoplay=1&amp;hl=en_US&amp;rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="200" height="25" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed></object>
7. Ok . Kalau dah siap . Boleh lah SAVE !

8. Cuba bukak blog korang . menjadi kan ? HEHE .

p/s : lagu dalam ni lagu cinta muka buku


credit: Lyssa Faizureen

0 beleter:

Powered by Blogger.
Back to Top