Pesta Elektronik tahunan Lazada kembali !

August 24, 2018
Pesta Elektronik tahunan Lazada kembali lagi! Tawaran eksklusif dan diskaun sehingga 90% dari pelbagai produk elektronik bermula pada 27 Ogos hingga 28 Ogos 2018. Lazada Malaysia akan membuat jantung anda lebih cepat menembusi jualan mereka. Jadi korang perlu cepat dan ambil apa yang korang mahu dengan cepat atau orang lain akan caras korang. 


Shake & Win LAZADA


Macam pelik kalau Lazada tidak ada buat contest kan. Haa, kali ini Lazada mengadakan pertandingan goncang dan menang. Korang boleh menang sehingga 4,000 baucar dari 22 hingga 26 Ogos, untuk menjimatkan semasa anda membeli-belah hanya pada Elektronik Fair! Cara-caranya:



  1. Muat turun dan log masuk aplikasi Lazada.
  2. Tetap di laman utama dan SHAKE setiap hari 22 hingga 26 Ogos semasa slot tiga masa!
    [10am hingga 10.15am, 2pm hingga 2.15 petang, 9 malam hingga 9.15 petang].
    Terms & Condition

Tawaran Eksklusif Electronics Fair dari jenama antarabangsa!

Teruja tak? Mestilah terujaakan. Mana tak nya, da la murah. Ada sale pulak lagi. bertambah-tambah murah! Terdapat pelbagai bentuk barangan dari jenama-jenama yang hebat dengan harga yang murah antaranya:


Xiaomi - Asus - Harman - Philips - Logitech - HP - Midea - Panasonic - Acer - Oppo - Apple - A&S - Skyworth - TCL - GoPro - Sharp - Gstore - Wowphone - Senheng - Electrical Shop  - Kengdim - ThinkCom - NBP- Desa Home - Atcetera Solution - Mono Digital 

Kenapa perlu lebih banyak alasan untuk membeli-belah semasa Pesta Elektronik Lazada guys. Meh sini aku terangkan :

  • Korang boleh dapatkan nilai wang anda dengan jualan kilat harian 4 kali sehari, sepanjang 27-29 Ogos!
  • Penjimatan tambahan sehingga 20% dengan lebih daripada 2,500 baucar eksklusif untuk dimenangi!
  • Penghantaran percuma dan ansuran 0% yang ada!
  • Last but not least: Lazada Live TV dan pertandingan media sosial! untuk korang banyak untuk di menangi 

Cari hadiah eksklusif daripada jenama seperti baucar Xiaomi, Asus, Harman, Philips, Logitech, atau baucar HP dan Lazada sehingga RM300:
25hb Ogos di Lazada Instagram.
24 dan 26 Ogos di Lazada Facebook.
28th pada Lazada Live T
----------------------------------------------------

Flower Chimp Penghantaran Bunga ke seluruh negara

August 23, 2018
KUALA LUMPUR, 20 Ogos 2018 - “Ucapkan dengan bunga!” Kepesatan industri e-dagang di peringkat global telah memacu perkhidmatan penghantaran bunga dan membolehkan pengguna mencipta kenangan indah bersama insan tersayang. Bayangkan, betapa mudahnya anda boleh memilih jambangan bunga kegemaran anda dan merancang penghantaran semudah di hujung jari sahaja.


Daripada pilihan jambangan sempena hari lahir hingga ke kiriman bunga sebagai tanda ucapan tahniah, titipan istimewa sempena sambutan Hari Kekasih dan Hari Ibu, Flower Chimp akan memenuhi keperluan bunga-bungaan anda dari harga serendah RM89 sahaja. Melangkah setapak ke hadapan berbanding pesaing mereka, Flower Chimp menawarkan perkhidmatan penghantaran ke seluruh negara yang meliputi lebih daripada 80 daerah di dalam Malaysia, termasuk di Sabah dan Sarawak.
Dengan rangkaian meluas seperti itu, tidak hairanlah perkhidmatan penghantaran bunga dalam talian tersebut menjadi pilihan utama pelanggan yang turut menikmati penjimatan menerusi penghantaran secara percuma ke atas semua tempahan tanpa had perbelanjaan minima. Malah, pelanggan juga boleh menjadualkan penghantaran pada hari yang sama bagi semua tempahan yang dibuat sebelum pukul 1 tengah hari untuk mengejutkan insan tersayang mereka.
“Walaupun kami masih baharu dalam perniagaan penghantaran bunga ini, Flower Chimp telah berkembang hingga menjadi jenama terkemuka dalam industri ini. Dalam tempoh kurang daripada dua tahun, kami telah menjadi pilihan nombor 1 dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian di Malaysia, Indonesia dan Filipina dengan rekod pertumbuhan lima (5) kali ganda berbanding tahun lepas,” kata Maximilian Lotz, Pengasas Flower Chimp.  


Berikutan prestasi memberangsangkan mereka dalam perkhidmatan penghantaran bunga secara dalam talian, Flower Chimp berjaya menambat pelaburan berjumlah RM 6 juta daripada sekumpulan pelabur termasuklah Asia Venture Group (AVG), sebuah syarikat persendirian yang telah menilai potensi besar Flower Chimp menerusi model perniagaan dan strategi pemasaran mereka yang unik. Syarikat yang sama turut membuat pelaburan dengan syarikat lain seperti iMoney, Happy Fresh dan iPrice. “Kami mensasarkan untuk mengembangkan rangkaian kami di Singapura menjelang pertengahan bulan Ogos 2018 dan di negara Asia Tenggara yang lain termasuklah Vietnam, Thailand dan Hong Kong pada tahun 2019,” tambah Lotz. 



Lotz dan rakan kongsi/Ketua Pegawai Operasi, Niklas Frassa yang mendalami sendiri perniagaan bunga-bungaan berhasrat untuk menggunakan pelaburan yang diterima untuk mengukuhkan operasi mereka di Indonesia dan Filipina, di samping meningkatkan infrastruktur teknikal untuk memanfaatkan pelanggan kami dengan ciri-ciri pintar termasuklah sistem penjejakan secara langsung bagi setiap pesanan. “Dalam masa yang sama, kami menjalankan kajian ke atas pasaran semasa secara berterusan dalam mencari idea untuk produk dan promosi baharu untuk pelanggan kami yang kembali untuk mencari sesuatu yang bersesuaian dengan keperluan mereka,” kata Frassa. 


Kata Frassa lagi, “Dengan kuasa pemasaran dalam talian dan media sosial, kami mahu mengukuhkan penjenamaan kami dan menjadi pilihan pertama dalam kalangan pelanggan yang semakin lama semakin bijak mengendalikan perkata berkaitan teknologi. Kami yakin, dalam tempoh dua belas (12) bulan akan datang, dari Suku Keempat (Q4) 2018 hingga ke Suku Keempat (Q4)  2019, Flower Chimp akan berkembang sehingga tiga (3) kali ganda menerusi sumbangan daripada empat pasaran utama iaitu Malaysia, Singapura, Indonesia dan Filipina”. 

----------------------------------
Flower Chimp di Malaysia
Laman Sesawang: https://www.flowerchimp.com/
Facebook: https://www.facebook.com/FlowerChimpMY/
Instagram: @flowerchimp

REAL FRESH SKIN DETOXER | WELCOMING GIFT ALTHEA ANGELS

August 20, 2018
Hai ! Jangan buat-buat terlepas macam mana aku boleh jadi Althea Angel yaa, hahahaha. Masalah SST bakal muncul semula membuatkan entry kesinambungan tergendala seketika. Kalau nak ikutkan GST lagi mudahkan, Siapa setuju aku GST lagi mudah? hahaha. ehh ! lari topik pulak


SKIN DETOXER BY ALTHEA 


Sebenarnya, kalau dapat bungkusan pink ni sangat suka! hahahaha. Sangat excited untuk unboxing althea surprise box ni. Kali ini, apa yang menariknya dalam box ini ialah 
  • Welcome Letter
  • White Mirror
  • Premium Althea Tote Bag
  • Pink Althea Mini Bag 
  • Birthday Box Miniature Paper Box 
  • Discount Code 
  • Real Fresh Skin Detoxer
Sempena ulang tahun Althea yang ke 3 tahun, terdapat contest mudah yang boleh join dan hadiah sangat menarik iaitu penajaan percuma ke Korea! Cara-cara nak join pun sangatlah mudah.. Penyertaan sehingga 31 Ogos 2018 sahaja. Cepat sertai peraduan mudah ini segera dengan cara dapatkan maniature birthday box Althea dan upload di IG yang menarik tau ! 

Happy birthday 3th Althea

CARA MUDAH PENYERTAAN CONTEST ALTHEA!




  1. Shop - Buat pembelian pada Althea dan menjadi salah satu peminat bertuah Althea yang akan  menerima edisi terhad Kotak Hari Lahir serta Buku Miniatur Ulang Tahun! 
  2. Creative - Bentukkan kotak kecil mengikut arahan. 
  3. Snap - Ambil gambar kreatif yang memaparkan miniatur Buku Ulang Tahun Akhir anda. 
  4. Hantar - Muat naik ke Instagram dan kapsyen yang memberitahu kami mengapa anda ingin kami terbang ke Korea! Pastikan anda menggunakan tanda @AltheaKorea # AltheaTurns3 #AltheaKorea untuk masuk.

REAL FRESH SKIN DETOXER

Korang mungkin pernah terdengar tentang kerjasama produk terbaru Althea dengan program TV terkemuka Korea: Get It Beauty! Kini, ini adalah kejutan istimewa yang Althea maksudkan untuk memberitahu korang! Althea x Get It Collaboration produk Kecantikan disebut Real Fresh Skin Detoxer dan ia datang dalam dua varian:

1. ROSE: Refining



Rose-infused facial mask sesuai dengan rutin waktu pagi anda untuk melepaskan kotoran yang terkumpul semalaman untuk mendedahkan kulit berseri yang sihat.  Mengandungi 100% May Rose Lobster, yang dipetik tangan sekali setahun dalam bulan Mei dari Grasse, Perancis Selatan, dan melicinkan kulit anda seperti kelopak mawar. 

Bahan-bahan pembersih yang berasal dari ekstrak Kelapa, perlahan-lahan meleleh di kulit anda tanpa kerengsaan dan mencuci dari pek dengan buih-buih petal ringan.  Pek semulajadi yang mengandungi kelopak asli memaksimumkan pemakanan supaya kulit dengan mudah boleh mendapatkan kesan pek topeng penuh hanya dalam masa 10 saat.

2. GREEN TEA: Purifying


Ia membantu menenangkan dan menyegarkan kulit yang letih selepas hari yang panjang di luar rumah. Mengumpul daun baby green tea yang pertama dilahirkan dari Ladang Hijau Jeju yang murni. Bahan semulajadi 100% ini melegakan dan memurnikan kulit sensitif.

Bahan-bahan pembersih yang berasal dari ekstrak Kelapa, perlahan-lahan meleleh di kulit anda tanpa kerengsaan dan mencuci dari pek dengan gelembung daun lembut. Pek semulajadi yang mengandungi daun sebenar memaksimumkan pemakanan supaya kulit dapat dengan mudah mendapatkan kesan pek topeng penuh dalam masa 10 saat.

TIPS DAN CARA PENGGUNAAN

Rawat seperti pek topeng lembut untuk kulit anda. Ia sangat mudah! Bagaimana untuk menggunakannya?
  • Tanggalkan sebarang solekan dan biarkan kulit anda kering. 
  • Sapukan lapisan yang sedap dari Detoxer Kulit Segar Segar ke wajah anda dan biarkan ia selama 10 saat. 
  • Basahkan tapak tangan anda dan urutkan wajah anda dengan perlahan. Air dari tapak tangan anda akan bercampur dengan produk dan menyebabkannya menjadi gelembung sedikit seperti pembersih wajah. 
  • Bilas dengan air sebelum menghabiskan seluruh rutin penjagaan kulit anda.
TIPS: Merekodkan tarikh pembukaan Memastikan produk paling segar dengan merakam tarikh pembukaan dan menyelesaikan produk sebelum tamat tempohnya.

------------------------------------------------------------------------

HOMESTAY MENARIK MELAKA | The Hex @ Terrace Homestay Melaka

August 13, 2018
Tengah cari homestay kat Melaka letteww. Pilihan tepat! Aku tengah nak ceritakan homestay terbaru di Melaka. Walaupun masih dalam pembinaan, tapi homestay yang pertama dah siap ni sangat selesa dan murah sangat. 


Dua minggu lepas, aku ada review 3 Homestay yang menarik. Antaranya The Hut Serkam, Villa Serai dan The Hex ni. Homestay The Hex @ Terrace Homestay Melaka ni terletak di Durian Tunggal. Jadi, sesiapa yang tengah mencari homestay murah Durian Tunggal di sini lah tempatnya. Bukan sebuah je tau homestay nya.


Kami datang belum sepenuhnya siap, masih dalam pembinaan. Kalau korang datang mesti Homestay The Hex Durian Tunggal ni dah lawa. Tah tah dah viral homestay melaka tu. Sebab apa aku cakap macam tu? sebab homestay ni berkonsepkan simple dan moden


The Hex @ Terrace Homestay Melaka

1. Dilengkapi 3 Bilik. (2 bilik queen dan 1 bilik Single)


bilik depan - kipas dan berpenghawa dingin

bilik depan - lampur tidur juga disediakan

bilik depan - tuala disediakan

Bilik tengah - lampu tidur dan tuala juga disediakan

Bilik Tengah - Bilik berpenghawa dingin dan juga ada kipas
Bilik Bujang -Kelengkapan solat disediakan di sini


Bilik bujang - Kelengkapan tersedia
2. Kemudahan | Tandas, mesin basuh dan peti ais



3. Dapur lengkap dengan pekakas


4. Ruang santai





5. Dalam pembinaan | Mini Garden, Pool, BBQ

Aku suka konsep homestay ini, tak jauh dari bandar dan tak juga dekat pedalaman. Tenang-tenang je tempatnya. Susun atur homestay The Hex ini aku memang tertarik betul. Macam aku mention kat atas. Homestay ni cuma ada 3 bilik je. Tapi luas setiap bilik ini. Jadi kalau tengah merancang datang dengan keluarga ramai ke ada kenduri sedarasekitar Melaka ke, atau nak buat lepak hujung minggu dengan kawan-kawan ke boleh lah request extra bed. so sebilik boleh muat 3-4 orang! 
 
 
Kalau kau baca entry aku ni dalam bulan Ogos 2018 Homestay The Hex tengah offer RM 100.00 untu semalam  sebagai harga berkenalan dengan korang. pheeww ! baikk ahh. Pergilah booking sekarang sebelum harga kembali kepada asal! 

 
Info Lanjut :

Alamat : alamat batu 8 jalan bonda che wah gangsa 76000 durian tunggal melaka
Google Maps :https://goo.gl/maps/8eAfDZY46Q22
Hubungi: www.wasap.my/60192205834

I'M ALTHEA ANGELS

August 7, 2018
Ini adalah salah satu post lama tertangguh ! Tengah move out office. Sangat sibuk sekarang. Ehemm ! secara rasmi seketul Mimin Adam menjadi Althea Angel. Yippie! Terima kasih Althea kerana having me. Korang akan dapat melihat produk terpilih dari Althea yang akan ditinjau oleh aku dalam masa terdekat ni.


Apa itu ALTHEA KOREA  ?

Althea Korea menawarkan kosmetik Korea yang berpatutan dan penjagaan kulit lurus dari Korea! Apa yang saya suka tentang mereka, penghantaran adalah percuma! Penghantaran antarabangsa ditambah mereka menghantar pesanan anda terus ke depan pintu kita.

Hari itu, Althea memanggil blogger, influancer dan youtuber untu menjadi sebahagian Komuniti Athea Angel mereka. Mulanya aku teragak-agak nak jadi Althea Angel ni, banyak kat luar sana influencer yang lagi power. Layak ke? hahahhaha. Tapi, tersubmit nama jugaklah. Cuba nasib katanya. haaaa


Yippee sekali lagi! aku dapat e-mel yang dialu-alukan dari Althea selepas aku submit permohonan tersebut. Terujanyaa ! terima kasih Althea Team. Entry seterusnya nanti aku akan ceritakan apa yang aku dapat selepas jadi Altthea Angel. haaa.  aku dapat surprise box welcoming.






THE HUT, SERKAM - KAMPUNG STYLE CHALET

August 1, 2018
Hujung minggu lepas, aku ambil peluang untuk escape dari dunia yang sibuk. Merehatkan kepala dari fikirkan kerja di pejabat dan assignment yang masih tak siap. kah ! Ternyata apa yang aku gambarkan adalah memang benar. Bukan sekadar indah khabar je tau. Tapi kenyataan. Kau boleh rasai sendiri dengan menginap 1 malam disini pun jadilah weyh. Ada beberapa aku nak credit kan pada Kak Min, kak Yanty dan FF


THE HUT, SERKAM MELAKA


THE HUT menawarkan tempat penginapan yang unik dikelilingi perkampungan Melau disamping udara yang nyaman dan penuh nilai-nilai tradisi. Ia dibina dengan menggunakan semula kayu-kayu lama bersama atap nipah yang menyerlahkan lagi unsur-unsur perkampungan Melayu. 

KONSEP THE HUT




Terletak 25km ke Selatan Bandar Melaka dan 5 km ke utara Bandar Merlimau sangat sesuai dijadikan destinasi percutian keluarga dan tempat mengadakan majlis-majlis keraian. The Hut mengetengahkan konsep 'kampung' menawarkan kepada kita tempat penginapan yang bersih, tenang dan nyaman. Sesuai sangat untuk dijadikan tempat menghilangkan tekanan dan berehat disamping keluarga atau rakan-rakan.

KADAR BILIK DI THE HUT, SERKAM

Kat sini ada 5 buah bilik, 2 bilik dengan 1 queen dan 3 bilik dengan 2 katil single. Aku dapat bilik 1 queen. Memang sangat selesa untuk beristirehat di sini.






Harga berbeza untuk hari biasa dan cuti sekolah juga berbeza harga untuk harga harian dan hari hujung minggu.

  • Musim Biasa (Normal Season)
    - mana mana bilik hari biasa (RM 160.00) dan hujung minggu (RM 180.00) 
  • Musim Cuti (Holiday Season)
    - mana mana bilik hari biasa (RM 180.00) dan hujung minggu (RM 200.00) 

KEMUDAHAN THE HUT



Di The Hut, mereka menyediakan kemudahan untuk keperluan dan keselesaan kita sepanjang tempoh kita menginap di sana. antaranya:
  • Bilik berhawa dingin
  • Pemanas air
  • Kelengkapan asas - tv, iron, sabun shampoo dll
Dapur/ruang makan
  • Dapur yang lengkap
  • Tempat BBQ
credit: ohmedia
  • Sewaan Basikal
  • Wifi Percuma
  • Tempat letak kereta
Agak-agak akan ada kekurang lagi tak korang rasa bila menginap kat sini? Kalau setakat takde pengering rambut tu, hangpaa bawak laa sendiri dari rumah. Itu bukan 1 keperluan asas dah. Itu dah 1 kehendak diri sendiri. hahahha

Terima Kasih buat Kak Uzu dengan FF yang kasi rehatkan kepala ni kejap. Tak lupa juga buat The Hut dah kasi tempat yang paling ohsem ni untuk escape. hehehe

Cara tempahan

Untuk membuat tempahan bilik atau tempahan kawasan The Hut untuk majlis keraian korang tu, berikut adalah details nya :

  1. Layari www.thehutmalaysia.com
  2. Hantarkan pesanan whatsapps ke nombor +6012-320 2611
------------------------------------------------------------


Info Lanjut :

Instagram : @thehutmalaysia
Facebook: The Hut
Alamat :  M108, Kampung Serkam Timor, 77300 Merlimau, Melaka

Powered by Blogger.
Back to Top