MINGGU KELIMA CABARAN JOM KURUS 1 MALAYSIA MUSIM 11

October 16, 2018
Ehh ingatkatkan musim kali ini tak ada sesi Muay Thai. Tapi jangkaan aku meleset. Ternyata ada Muay Thai season kali ini seperti JK1M 10 | TEAM BATU PAHAT (MINGGU KE EMPAT)


APA ITU MUAY THAI?

Sukan ini berasal dari negara seribu pagoda, Thailand. Pada masa ini, sukan Muay Thai sangat dikehendaki. Pakej body shapping yang dibawa oleh Muay Thai membuat sukan ini lebih menarik bagi mereka yang sedang menjalani diet. Muay Thai melakukan banyak pergerakan bulat seperti siku dan tendangan yang berkesan untuk mengetatkan badan sambil membakar lemak tubuh.

10 KELEBIHAN MUAY THAI


Selain berguna untuk melindungi dan melindungi diri mereka dari jenayah, terdapat banyak faedah yang diperoleh daripada melakukan sukan ini, seperti:
1. Mengekalkan berat badan
Bagi mereka yang ingin diet, selain mengawal selia diet boleh mencuba sukan Muay Thai. Latihan ini boleh membakar lemak di dalam badan. Bagi mereka yang ingin mengekalkan berat badan ideal mereka, adalah dinasihatkan untuk melakukan sebahagian daripada latihan dua kali seminggu. Dengan tempoh senaman selama satu jam untuk setiap sesi latihan.

2. Mengekalkan kesihatan
Manfaat latihan muay thai adalah sesuai untuk semua orang bahkan bagi mereka yang tidak muda lagi, tetapi perlu ada pengurangan pergerakan berbanding dengan golongan muda. Ramai yang mengikuti sukan ini dengan alasan untuk mengekalkan kesihatan. Muay Thai dipercayai menekan kolesterol jahat dan menekan tekanan darah tinggi.
3. Meningkatkan stamina.
Muay Thai diajar pada masa Raja Pha Cao Sua untuk melatih tenteranya pada masa itu. Dengan pergerakan yang menggabungkan langkah kaki, tendangan, melompat, pukulan dan teknik siku meningkatkan jisim otot kita. Dengan melakukan senaman muay thai secara berkala boleh meningkatkan stamina.
4. Buat kulit lebih berseri
Pergerakan lincah di muay thai menyebabkan peluh keluar dengan cepat. Toksin yang keluar melalui peluh dan metabolisme badan menjadi lancar dengan faedah sukan muay thai. Lama kelamaan ia boleh menjadikan kulit anda sihat dan lebih berseri.
5. Meningkatkan kekuatan kaki
Sukan Muay Thai sering menggunakan kaki sebagai salah satu teknik pertempuran. Pergerakan kaki ini dapat menguatkan otot badan dan kaki bawah.
6. Membentuk pinggul
Mahu mendapatkan bentuk pinggul yang indah, boleh diperolehi dengan menggunakan muay thai. Pergerakan pada lutut dan tendangan boleh membentuk pinggul.
7. Mengekalkan kesihatan mentalBerikutan sukan muay thai bukan sahaja mengekalkan kesihatan fizikal tetapi dapat mengekalkan kesihatan mental. Muay Thai yang dilakukan secara rutin boleh secara tidak langsung meningkatkan disiplin diri. Latihan keras boleh membentuk keberanian dan peluh yang keluar dari hasil senaman dapat menghilangkan hormon yang menyebabkan kecemasan dari tubuh.
8. Menguatkan sistem imun badan
Faedah latihan muay thai untuk tubuh dapat meningkatkan imuniti. Sistem imun yang lebih kuat boleh menjadikan tubuh lebih tahan terhadap pelbagai penyakit.
9. Tubuh lebih teruja
Latihan Muay Thai menyebabkan peluh berlebihan. Tetapi tubuh tidak menjadi lemah kerana itu. Muay Thai terbukti menjadikan kadar hormon serotonin melonjak. Hormon ini menjadikan tubuh bertenaga dan lebih teruja.

10. Menguatkan kilat
Tulang kering yang pada awalnya sensitif terhadap perlanggaran akan menjadi kurang sensitif dengan latihan Muay Thai yang biasa.

Haa, amacam? Seronok sebenarnya program Jom Kurus ni. Aktiviti workout akan jadi lebih menarik dalam Jom Kurus 1 Malaysia. Untuk musim ke 11 ni dah tamat. Jangan sedih jangan muram, Sebab selagi korang alert dengan pengumuman dari Kevin Zahri, selagi tu ada peluang lagi untuk sertai. 

------------------------------------------------------------

info Lanjut
019 282 7820 (Kaka) atau 013 502 8006 (Page)
 

MINGGU KEEMPAT CABARAN JOM KURUS 1 MALAYSIA MUSIM 11

October 12, 2018
Seperti minggu-minggu yang lepas, hari biasa kami akan buat latihan secara berkelompok untuk mendapatkan fitness selepas hari demi hari mencatu makanan. hehehe. Latihan kami seperti biasa di adakan di dewan terbuka sekolah rendah di bandar Batu Pahat.

muka gembira kena dera dengan coach Sue

AQUA FLASH WORKOUT (Aquarobic)

Bila dengar sahaja perkataan aerobik, kebanyakan orang membayangkan gimnastik di atas lantai dengan gerakan tangkas yang disertai dengan lagu-lagu yang mengilhami keghairahan. Tetapi pernah tak korang tahu mengenai aerobik air atau akuarobik? Pergerakan aerobik di darat kebanyakannya bergantung pada kekuatan kaki kerana setiap gaya bergantung pada kaki. Sedangkan di akuarobik terdapat tekanan air yang membantu setiap pergerakan agar setiap gaya tidak selalu berada di atas kaki dan lebih ringan


Aktiviti menarik untuk musim kali ini adalah Aqua flash workout yang telah diadakan di Kolam Renang, Pura Kencana Sri Gading, Batu Pahat.

KELEBIHAN AQUA AEROBIK UNTUK TUBUH BADAN


1. Mengekalkan Berat
Secara amnya melakukan aquarobics selama satu jam, boleh membakar 235-345 kalori.


2. Mengekalkan Hati dan Paru-paru
Latihan akuatik boleh meningkatkan sistem kardiovaskular supaya kesihatan jantung dan paru-paru dikekalkan.




3. Melatih Otot
Melakukan aquarobik akan menjadikan badan terlatih seimbang. Di samping itu, tekanan air akan membantu mengekalkan otot badan.


4. Selamat
Sukan ini agak selamat untuk semua peringkat umur. Aquarobik juga disyorkan untuk warga emas kerana ia dapat mengurangkan kesakitan sendi dan kekuatan tulang. Di samping itu, sukan ini mempunyai sedikit risiko.




5. Buat Badan Fit
Aquarobik boleh memperbaiki sistem imun anda. Badan anda akan menjadi lebih kenyang dan kurang berisiko untuk selesema atau sakit kepala.

6. Mengubati sendi
Sukan ini sering digunakan untuk terapi bersama. Malah, dengan izin dari Nya dari kesukaran berjalan boleh disembuhkan kerana sukan ini.


Untuk minggu ni takde lah bosan sangat dengan latihan yang biasa setiap minggu. Nasib baik Coach Sue ada idea kretif macam ni. Dapat juga kami dapatkan fitness dari sudut berbeza dan lebih menarik. Terutama dalam cuaca panas seperti sekarang. 

Haa, amacam? Seronok sebenarnya program Jom Kurus ni. Aktiviti workout akan jadi lebih menarik dalam Jom Kurus 1 Malaysia. Untuk musim ke 11 ni dah tamat. Jangan sedih jangan muram, Sebab selagi korang alert dengan pengumuman dari Kevin Zahri, selagi tu ada peluang lagi untuk sertai. 

------------------------------------------------------------

info Lanjut
019 282 7820 (Kaka) atau 013 502 8006 (Page)

JAMBRI KERETA SEWA MURAH LANGKAWI

October 10, 2018
Tengah merancang nak bercuti ke Langkawi dalam masa erdekat ni boleh rujuk entri Itinerary Trip Langkawi untuk memudahkan korang untuk melancarkan perjalanan dan percutian ketika di Langkawi.


Sebut Langkawi mesti kepala korang tuu nampak gambaran Helang macam dekat gambar atas ni kan. Yaaa, ini di Dataran Lang, amat sinonim dengan Langkawi bahkan kalau ke Langkawi tetapi tidak bergambar di sini pasti rasa tak lengkap percutian tersebut.

PERKHIDMATAN JAMBRI KERETA SEWA MURAH DAN SELESA DI LANGKAWI

Bagi yang merancang nak bercuti ke Langkawi, pengangkutan pasti termasuk dalam salah satu list bajet korang bukan? Ehh! kalau tak fikir mesti bawak masuk kereta sendiri. Bukan apa, Langkawi ni Pulau tau, bukan macam pergi Thailand. ada jalan raya yang menghubungkan Malaysia dan Thailand. Tapi di Langkawi tiada penghubung jalan raya. Hanya menggunakan pengangkutan Udara dan Laut sahaja yang boleh berjaya pergi ke Pulau Langkawi tu. Bawak kereta pun kena bawak naik ferry. gitteww.


Aku tak tipu baq hang! Sepanjang kami kat sana 4 hari 1 malam kami sewa kereta Vios baru auto hanya RM290.00 bersamaan RM72.50 sahaja sehari. Dengan harga serendah itu korang boleh menyewa kereta yang selesa dan menikmati percutian korang di Langkawi. Kan mudah kalau ada transport sendiri. 

jambri kereta sewa murah langkawi
MYVI

Kami tiba di lapangan terbang Langkawi lebih kurang jam 9-10 pagi macam tu. Setibanya kami di Lapangan terbang Langkawi, Eyra terus hubungi Encik Jambri. Encik Jambri mintak untuk tunggu sebenar. Katanya tengah service kereta tersebut.

Jmabri kereta sewa murah langkawi

Bila kereta depan mata, masuk-masuk je memang puas hati. Bersih dan yang paling penting selesa. Encik Jambri mungkin tengah rushing ada urusan pagi tu, dia tidak mintak kami buat bayaran terus dan tiada dokumen di isi ketika itu. Wahh ! yakin Encik Jambri dengan kami. Terima Kasih Encik Jambri atas layanan dan perkhidmatan yang terbaik ini. Pasti akan repeat kalau aku jejakkan kaki di Langkawi ini.

Ehh, mana ada gembira. Kalau jadi apa-apa kat kereta tuu macam mana ? sebab tu masa proses serahan kereta sewa kat kami tu kami ada tanya caj-caj lain sekiranya ada. Biasanya jika kita memerlukan servis penghantaran akan ada sedikit caj tambahan bergantung kepada lokasi. Penting juga untuk bertanya caj yang dikenakan sekiranya lewat pulang kereta atau juga ada sebarang kerosakan.
 
Jambri kereta sewa murah langkawi
Avanza

Okay guys, kau bayangkan ehh. Kereta sewa kat Langkawi ni memang banyak sangat. Kalau korang touch down je dari jeti, korang terus di sambut oleh ejen-ejen kereta sewa. Kalau dari airport, korang boleh lihat kaunter kereta sewa yang berderet di airport. Masing-masing menawarkan kereta dengan caj yang boleh dikatakan agak murah. Namun, hati-hati tau ianya agak berisiko apabila tiada “terma & prosedur” yang jelas berkenaan sewa kereta tersebut. Terutama sekali, kereta sewa yang diuruskan oleh ejen persendirian atau syarikat tempatan. 

Maksudnya, Encik Jambri ni boleh dipercayailah sebab aku dah review perkhidmatan Encik Jambri ni, hehehe

Kami ambil kereta vios auto terbaru antara kereta sewa Encik Jambri ni, tapi harga dia cukup kasi sayang. Hanya RM290 untuk 4 hari 3 malam kami bercuti di Langkawi. Mesti lagi murahkan kalau korang ambil Myvi ke Viva ke kan. Haa, kalau aku cerita sini mesti habis sini je kan. Jadi kau servey lah dulu harga dengan encik Jambri ni. Boleh tengok kat facebook dia untuk testimoni kalau korang ragu-ragu dengan service encik Jambri ni okay. Selamat Bercuti guys!

--------------------------------
Info Lanjut
En Jambri : +6019-555 8679
Facebook Page : Jambri Kereta Sewa 
Facbook personal :  Jambri Mohamad Saat

Herba & Rempah McCormick Berwajah Baharu


PETALING JAYA, 10 Oktober 2018 – Rakyat Malaysia di seluruh negara akan dipersembahkan dengan wajah baharu bagi rempah kegemaran mereka di rak-rak kedai apabila McCormick, pengeluar herba dan rempah yang terkenal di dunia, menyuntik nafas segar ke dalam rangkaian produknya dengan pembungkusan terkini yang lebih menarik dan bergaya.



Dengan logo yang dikemas kini dan warna-warna menarik, pengguna kini dapat mencari produk McCormick kegemaran mereka dengan mudah di rak-rak kedai.



Imej kontemporari dan yang bertumpu kepada penggunaan kod warna baharu hijau, merah dan oren untuk setiap kategori produk, membolehkan pengguna memilih apa yang diperlukan dengan mudah, sama ada mereka menginginkan herba, rempah atau perasa.

Anda mencari inspirasi sambil memasak? Label baharu disertakan dengan pelbagai cadangan dan idea tentang cara untuk menggunakan setiap produk, sama ada untuk ditabur di atas bahan tertentu, digandingkan dengan satu lagi produk McCormick, atau ditambah ke dalam sajian kegemaran.



Menurut Mohan Alagappar, Pengurus Besar GBA Corporation Sdn Bhd, pengedar eksklusif bagi McCormick, “Sebagai pakar dalam pengeluaran herba dan rempah, McCormick memahami pengguna kami dan mengetahui apa yang mereka ingini. Wajah baharu direka supaya lebih jelas dan lebih menarik pandangan, dengan nama produk lebih besar dan maklumat yang jelas untuk kesenangan pengguna kami. Paling penting, pembungkusan lebih menarik ini terus mencerminkan janji jenama kami untuk menambah kesegaran dan kelazatan rasa kepada setiap sajian masakan.”



Banyak produk McCormick sudah berwajah baharu, termasuk rangkaian produk popular seperti Black Pepper Cracked, Oregano Leaves, Paprika Ground, Mixed Herb, Chili Flakes dan lain-lain yang boleh didapati di saluran runcit utama dan juga pasar raya di seluruh negara.


Untuk maklumat lanjut tentang herba dan rempah McCormick atau idea-idea resipi, sila layari laman web www.mccormick.com.


MINGGU KETIGA CABARAN 6 MINGGU JOM KURUS 1 MALAYSIA MUSIM KE 11

Ehh haai, amacam semua ada tak yang sudah tercabar untuk dapatkan berat badan yang ideal dalam masa 6 minggu untuk minggu ketiga ? susah ke senang ke semua tu tak mustahil. Lagi-lagi orang yang macam aku, dalam tahap taknak kurus taknak gemok. Berat maintain kata orang. Bila kau dah tahap macam aku mesti akan rasa give up betul.


CABARAN DALAM JK1M11 TEAM BATU PAHAT

Masuk dalam Jom kurus 1 Malaysia ni bukan satu hal yang mudah. Kena tanamkan mental dan fizikal semasa menyertai program ni. Untuk minggu ketiga ni, slow down sikit beri laluan untuk hari raya haji. Makanya tiada special workout. Hanya workout rutin harian secara berkumpulan dengan rakan-rakan yang lain. 

task JK1M

Tak mustahil

fun workout
Coach sue ada je berikan tugasan untuk kita buat dirumah. Aku yakin tak semua peserta berjaya untuk tugasan tersebut melainkan tugasan yang dilakukan secara berkumpulan seperti gambar-gambar di atas. haa, di samping workout penjagaan makanan harian perlu dijaga okay! Suku suku separuh. Ingat lagi tak ?

TUGASAN MENGOLAH RESEPI #JK1M11


Haa, ini tugasan baru buat kami. Season yang lepas tak ada pun tugasan ini. Jadi macam macam ragam yang aku peratikan sepanjang tugasan diberikan. meh aku share kan antara resepi yang menarik minat aku untuk kongsikan bersama

RESEPI KERABU AYAM SIHAT by NURUL



Bahan-Bahan :

πŸ’• Ayam Seketul (dada)
πŸ’• Bawang Holland
πŸ’• Cili
πŸ’• Tomato
πŸ’• Garam dan Gula Secukup Rasa
πŸ’• Salad (sebagai hiasan)

Cara-cara :

🍴 Rebus ayam hingga empuk dan potong kecil-kecil
πŸ”Ή Potong bawang, cili, tomato
πŸ”Ή Gaul ayam yang telah direbus beserta bawang, cili & tomato yang telah dipotong
πŸ”Ή Letakkan garam dan gula secukup rasa
πŸ”Ή Sedia untuk dihidang dan di makan

 RESEPI NASI GORENG CINA by ROHAYA



Bahan-Bahan :

πŸ’•  Segenggam nasi
πŸ’•  1 bahagian dada ayam di potong dadu
πŸ’•  2 biji bawang merah dihiris halus
πŸ’•  2ulas bawang putih diketuk
πŸ’•  1sudu minyak zaitun
πŸ’•  1sudu kecil sos ikan
πŸ’•  sayur campur secukupnya

Cara-cara:

πŸ”Ή Panaskan minyak zaitun, tumis bawang putih hingga wangi baru tambahkan bawang merah
πŸ”Ή Masukkan ayam hingga masak sebentar
πŸ”Ή Masukkan sayur campur
πŸ”Ή Tambahkan nasi, Gaul bersama dengan sos ikan
πŸ”Ή Sedia untuk dihidang.

RESEPI AYAM KUKUS PANDAN by NURUL



Bahan-Bahan :

πŸ’• Seketul ayam (dada)
πŸ’• 1/2 " halia
πŸ’• 2 ulas bawang putih
πŸ’• Sedikit jintan putih
πŸ’• Sedikit ketumbar
πŸ’• Sedikit serbuk cili
πŸ’• Sedikit serbuk kari
πŸ’• Serbuk kunyit
πŸ’• Daun pandan
πŸ’• Garam secukup rasa

Cara-cara:

πŸ”Ή Potong dada ayam menjadi 3 bahagian
πŸ”Ή Tumbuk halia dan bawang putih
πŸ”Ή Gaulkan dada ayam bersama halia dan bawang putih (yangg sudah lumat), serbuk ketumbar, jintan putih, serbuk lada, serbuk kunyit, serbuk kari hingga sebati
πŸ”Ή Balutkan dada ayam tersebut dengan daun pandan 
πŸ”Ή Setelah selesai membalut, letakkan ayam (yang sudah dibalut dengan daun pandan) ke dalam periuk kukus
πŸ”Ή Kukuskan ayam tersebut selama 10 minit
πŸ”Ή Sedia utk dihidang 

RESEPI BANANA ROLLED OAT PANCAKE by NURUL


Bahan-Bahan :

πŸ’• Banana
πŸ’• Rolled oat 3 tbs
πŸ’• Peanut brand peterpan
πŸ’• Badam hiris (sebagai hiasan)
πŸ’• Kulit limau (diparut)

Cara-cara:

πŸ”Ή Lenyek pisang
πŸ”Ή Masukkan rolled oat ke dalam pisang yang sudah dilenyek
πŸ”Ή Bentukkan ikut saiz besar, sederhana dan kecil
πŸ”Ή Bakar dalam oven
πŸ”Ή Sambil menunggu, bancuh peanut dengan air suam (untuk disiram di atas pancake)
πŸ”ΉSetelah pancake masak, susun pancake di dalam pinggan, dilapis dengan hirisan pisang dan ulang langkah tersebut sehingga menjadi 3 lapisan..
πŸ”Ή Siram peanut yg sudah dicairkan tadi, parut kulit oren atas pancake, tabur beberapa hirisan badam
πŸ”Ή Sedia utk dimakan

Haa, amacam? Seronok sebenarnya program Jom Kurus ni. Bukan sahaja dapat kurus tapi kurus yang tak perlu berlapar dah. Untuk musim ke 11 ni dah tamat. Jangan sedih jangan muram, Sebab selagi korang alert dengan pengumuman dari Kevin Zahri, selagi tu ada peluang lagi untuk sertai. 

------------------------------------------------------------

info Lanjut
019 282 7820 (Kaka) atau 013 502 8006 (Page)

HANYA MINUM SLIMMEWHITE NEXLO BADAN JADI KURUS DAN BERTAMBAH PUTIH

October 8, 2018
Zaman sekarang kebanyakan orang rasa diri masing-masing gemok dengan rasa diri ni hodoh, walhal kurus cantik molek je. ehh! Mimin gemok lahh. hahaha..  Tak kisah lah, lelaki ataupun perempuan. Dah ramai juga yang makin cantik, kurus, putih gebu semualah.. Tapi, tahu tak korang, ada juga orang yang dah cuba bermacam-macam cara nak cantik, nak kurus, nak putih tapi tak menjadi-jadi kan ? Haaa, entri ni memang sangat sesuai lah untuk korang yang nak kurus sekaligus dapat putih terus satu tubuh badan dengan hanya minum Slimmewhite Nexlo.
Camera resolution mengecewakan aiols

Apa itu Slimmewhite?



Slimmewhite adalah produk istimewa untuk membantu anda dapatkan kulit yang cerah berseri dan badan yang kurus yang ideal. Slimmewhite dirumus khas daripada 9 jenis herba berserta ejen pemutih dan tumbuhan berkesan untuk menurunkan berat dan mencerahkan kulit seawal 3 hari. SlimmeWhite dihasilkan dalam bentuk mudah diminum di mana sahaja tanpa perlu dibancuh. Paling penting, ianya selamat digunakan dan standard penyulingan yang diluluskan oleh KKM.

Apa Bahan Yang Terkandung Dalam SLIMMEWHITE (SW) ? 



Apa yang menariknya SW Nexlo ini perisa coffee dan coklat yang confirm sedap dan sekaligus memberikan efek kurus putih dalam masa yang sama.

SW Nexlo dari formula terbaik dari gabungan Garcinia Cambogia, Mango Afrika dan diperkaya vitamin C yang berkesan untuk menurunkan berat dan memutihkan seluruh badan dimana kesan seawal 3 hari.

Menyelesaikan masalah berat badan dan kulit kusam dengan SW Nexlo

Murung, sedih ataupun stress disebabkan oleh masalah berat badan yang menyukarkan anda melakukan aktiviti harian serta memberi kesan badan cepat berasa penat dan lesu lepastu Segan nak keluar rumah dan bersosial bersama keluarga dan rakan-rakan disebabkan masalah kulit yang kusam membuatkan korang rasa malu?


Tak perlu malulah. Kalau korang nak tahu, bagi siapa yang mahu mencuba nexlo ni, korang akan dapat banyak kelebihan tau. Eh, jangan ingat Nexlo ini dapat kurus dan putih je ! Serius, banyak manfaaat kalau korang minumSW Nexlo ni ... Antaranya ialah :

✔ Membantu membakar lemak degil
✔ Membantu mengawal selera makan
✔ Membantu memberi sumber tenaga
✔ Membantu mengawal tahap kolesterol dan gula dalam badan
✔ Membantu mencegah jerawat dan kulit berminyak
✔ Membantu mencerahkan dan melembapkan kulit
✔ Memberikan kolagen sihat kepada kulit
✔ Membantu memperbaiki struktur kulit
✔ Membantu memudarkan parut luka dan jerawat
✔ Membantu menguatkan sistem imunisasi
✔ Melancarkan sistem perkumuhan tanpa sembelit dan cirit birit
✔ Sesuai untuk lelaki dan perempuan 15 tahun ke atas


Banyak betul kelebihan yang kita dapat dengan hanya minum Nexlo SlimmeWhite sahaja kan. Betul! Sekarang memang ramai yang tak ada masa nak buat aktiviti bersenam lagi kan. Masing-masing busy dengan kerja. Lepas tu, ada juga yang jenis malas nak membancuh-bancuh. Dah mudah habis dah ni... Dengan Nexlo ni, tak payah nak bancuh bagai.. Minum saja Nexlo ini di mana sahaja, dah boleh dapat badan kurus yang diimpikan, sekaligus terus putih satu badan. ehemm! Kalau korang bersenam lagi bonus dapatkan bentuk badan ideal.

CARA PENGAMBILAN SW NEXLO


  • 1 botol ada 15 sachet untuk 15 hari penggunaan sekiranya minum sehari sekali
  • Bancuh bersama air suam 150-170 ml sebelum sarapan atau sebelum tidur

PANTANG - seperti supplement kecantikan lain, larangan keras sementaa waktu untuk pengambilan kafein selain Nexlo, alkohol, susu dan air kelapa kerana ia akan MENEUTRALKAN kesan

TIPS - Lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/kencing. Pastikan minum air kosong paling kurang 3 liter sehari 2 botol mineral besar. Anda akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan dan hormon mempengaruhi kesan.

TINDAK BALAS - lemak dan toksin akan keluar melalui peluh/ kencing pastikan minum air kosong paling kurang 3liter sehari 2botol mineral besar. Korang akan dapat rasai perbezaan seawal 3 hari. Kesan bergantung kepada individu. Tahap metabolisme badan & hormon mempengaruhi kesan

LULUS KKM - NO RUJ KKM : 130618/06/106 dibawah pengkelasan makanan.

SW NEXLO TIDAK SESUAI BAGI GOLONGAN

  1. Wanita mengandung, berpantang dan menyusukan anak
  2. Berumur kurang dari 15 tahun
  3. Pesakit jantung, darah tinggi, diabetes dan penyakit kronik yang memerlukan rawatan rapi

 Testimoni Mimin Adam sendiri Selepas Minum SW Nexlo


Mimin bukan pakai camera Oppo, huawei, Honor, Sonny dan lainnya yang rata-rata ada trick kecantikan pada front camera tersebut tahu.. Aku pun dah cuba sendiri minum SW Nexlo ni. Sebenarnya aku tak kurus ya, Dengan berat 53kg dan tinggi hanga 158cm sahaja itu memang dah naik. Border antara normal dan obes. Dah bersyukur sangat dengan berat badan sekarang. hahaha ! Tapi, aku nak jugalah cuba sendiri. Sebab ada orang kata, produk ni memang betul dapat turunkan berat badan.


Dalam masa seawal 3 hari. Tapi, betul ke ? Haaa.. Baru-baru ni, dah seminggu dah aku cuba minum SW Nexlo ni. Fullaaamakk! rasa macam minum milo tahu. Sedap betul. Bukan itu sahaja aku memang dapat turunkan berat badan 2kg dalam seminggu (tak jaga makan ni tau). Kahkah! Kulit pun dah tak kusam macam sebelum ni. Makin cerah dan putih.  


Untuk pengetahuan korang, lepas aku minum SW Nexlo ni, bersahabat baik dengan tandas. Bukan sahaja buang air kecil tapi jua ai besaq tahu. Nafsu makan ada kurang sikit tapi aku tetap makan macam biasa. 4 - 5 sehari ikut ilmu dari Jom Kurus 1 Malaysia. Nasi wajib makan. Bersenam untuk seminggu ni tak sempat teruk, Nak nak hujung minggu lepas Eyma kawin, kompom makan berat. hahaha.. Jadi, memang betullah apa yang diperkatakan testimoni ramai orang, yang produk ni memang betul-betul berkesan..


Paling penting kena minum banyak air putih.. Selalu memang aku amalkan minum air sebanyak 3 liter sehari. Mungkin sebab tu jugalah cepat je aku terasa kesannya.. Aku puas hati dengan SW Nexlo ni nak nak rasanya mirip dengan Milo. Ya aulohh, rasa dah lamanya tak minum manis manis. hehehe.. Nasib la ada SW Nexlo ni. Sedikit sebanyak, dapat juga aku tambahkan tenaga yang dah hilang ni.. 

--------------------------------------------------------------


Info Lanjut :
Ok. Siapa yang berminat nak order produk SW ini atau nak tanya sebarang soalan, 
korang boleh terus ke :

Hotline/Whatsapp : 03-4065 3553 / 013-338 8720
Facebook : SW Dual Effect Malaysia
Instagram : SlimmeWhite_HQ
Website : www.slimmewhite.com
Email : phytorichglobal@gmail.com
Lot G-10, Amara Boulevard & Service Resi
Jalan Raintree Utama, 68100 Batu Caves, Selangor



MINGGU KEDUA CABARAN JOM KURUS 1 MALAYSIA

October 6, 2018
Hai, teruja tak bila kau dicabar hanya 6 minggu untuk kurangkan berat badan? haa tentulah teruja. Kalau kau dibawah coach sue ni, dia bukan sahaja tertumpu kepada workout tapi dia mengutamakan pengambilan makanan yang seimbang. Ehh! kalau korang tak workout tapi jaga pemakanan still ada penurunan berat badan tau. Kau tak payah potong nasi. Maksudnya kau masih makan nasi tapi berat badan kau turun. 

KONSEP SUKU SUKU SEPARUH


Kita sebenarnya dinasihatkan supaya menggunakan konsep 'Suku-Suku Separuh' dalam memilih aneka jenis makanan tak kira makan kat luar atau pun masak dirumah. Kita perlu memastikan suku pinggan diisi dengan nasi, roti atau sumber karbohidrat, suku pinggan dengan sumber protein seperti ikan, ayam, atau daging dan separuh pinggan lagi diisi dengan sayur dan buah-buahan. Air kosong juga merupakan pilihan terbaik berbanding minuman berkarbonat. Amalan ini bukan sahaja membantu mengawal berat badan malah dapat mengelakkan pembaziran makanan

Pengetahuan Grocery yang selamat ketika membeli  

 
 
Belanja di pusat membeli-belah benar-benar menyeronokkan, kerana tempatnya bersih, produknya diatur dengan kemas, banyak pilihan produk dan sering ada program diskaun. Satu perkara yang perlu diingat bukan untuk bersenang-senang ketika berbelanja tapi perlu waspada berkaitan hal-hal nutrition fact. 



Haa bukan main petik jeee masuk dalam troli tau. Tapi setiap yang korang masukkan adakah selamat untuk di masukkan dalam badan kita ni. Haa, untuk grocery season dai coach sue, kami buat dekat Aeon Big Batu Pahat.

Contoh 3in1 yang boleh korang amik. tak semua kopi 3 in 1 ni tak bagus.

Johor Fiesta bersama Kevin Zahri



Seperti season lepas, season kali ini juga peserta Jom Kurus 1 Malaysia dapat berjumpa dengan idola mereka dalam menjayakan turun berat badan mereka. Masuk adalah percuma bagi peserta JK1M11  cuma perlu hadirkan diri bawa badan & soalan soalan yang bermain dalam fikiran untuk kurus.  


Johor Fiesta JK1M ditempatkan di Kompleks Sukan, Hospital Permai Johor Bahru, Johor pada 18 Ogos 2018. Pelbagai aktiviti menarik akan dijalankan bersama Program Jabatan Kesihatan Negeri Johor (Go Slim) & Pelbagai jualan & pameran kesihatan akan berlangsung di sana.

plank

Crunches

gigih muka

muka pirana. ehh ! hahaha

hahaha sejenis mimin muka beriaya

Coach Sue guide kami
Banyak juga aktiviti pada hari tersebut. Morning Walk, Seminar bersama Kevin Zahri, Sharing Success Story bersama, Team Leader Lieza & Isna, Fun & Games bersama Ad Halim, TABATA bersama Coach Nizam, Bhangra Dance bersama Coach Ani, Zumba bersama Zin Zana, Special Performance dari Celebrity Fitness bersama Coach Aliff (Flexibility & Mobility Training). 

-----------------------------------------------------------

Apa kata JK1M musim ke 12 korang pulak rasai semua ni. Seronok tau. Sambil kau capaikan target untuk kurus sambil tuu kau dapat ilmu yang betul untuk capai tubuh badan yang sihat disamping kawan-kawan sama visi dan misi macam kita. giteww.

Info Lanjut
019 282 7820 (Kaka) atau 013 502 8006 (Page)
Powered by Blogger.
Back to Top