JK1M MUSIM 10 | TEAM BATU PAHAT (MINGGU KEEMPAT)

March 31, 2018
Daim tak diam, dah masuk ke minggu keempat aku sembang berkaitan Jom Kurus 1 Malaysia dibawah bimbingan Kevin Zahri musim ke 10. Bila kita mempunyai matlamat yang sama iaitu sihat dan kurus, secara tidak langung peserta dalam team yang sama menjadi sebuah keluarga baru. Ternyata aku selesa bergaul dengan mereka. Walupun kami berbeza umur dan kerjaya.  Ternyata mereka memang banyak mulut, Hahahaha makan tuu sudah pasti, sampingannya membawanglah apa lagi. hahahahha

berat naik masa ni. hahahaha

JK1M #10 - Southern Lion Muaythai Club

Sabtu (24 Mac 2018), aku dan peseta JK1M team Batu Pahat. Berpeluang untuk belajar cara beraksi secara Muay Thai (taktahu nak sebut apa) hahahahaha. Seronokm Satu lagi pengalaman yang tak pernah terfikir untuk aku mencubanya. Btw, abam abam Muay Thai dari Southern Lion Muaythai Club ni sado sado uolss. Tergugat mata kite. wakakakka. 


Cara Muay Thai panaskan badan. Sambil-sambil tu kami diajar asas terlalu asas untuk pergerakkan Muay Thai. Agak susah juga buat aku untuk kali pertama. 



Padu kakak Nurul kite ni

Group Photo bersama Southern Lion MuayThai Club
Aku dah macam pondan tengah bertumbuk. Hahahahaha. Tapi takpe sebab memang aku masih di peringkat merangkak. Tak tahu lepas ni bila lagi berpeluang bermuay thai ni.

 JK1M10 Team Batu Pahat - Menawan Bukit Soga

Ahad (25 Mac 2018) - Sebelum ni memang tahu keweujudan Bukit Soga, Tapi tak mencabar sebab ada tangga. Rupanya ada juga jalan selain melalui tangga. Aku baru pertama kali naik untuk kali ini. Wahhh kau mimin.. Semua kali pertama. hahaaha.. 

 
Aku orang terakhir sampai. Diorang dah jalan dulu. Sesampainya aku, aku disambut riang oleh sekawan anjing. Pehh! hampir nak kena kejar dengan anjing anjing ni sekalian. Nasib baik ada Guider tolong halaukan. Guider tu tengok aku macam ada stamina rasanya, Dia bantai jalan jee walaupun aku dah tercungap tak cukup nafas. bayangkan kau berlari atas bukit sebab hampir nak kena kejar dengan anjing. Bila Sampai kat guider tuu. Terus naik dan naik. Berhenti cuma beberapa second je untuk aku cool down. hahahha


Tak sangka dekat Bukit Soga ada mini gua. haahahah. Kecik jee. Itu pun Cina cina dekat taman Soga ni buat sembahyang kat sini. Mintak nombor letteww. Hahahaha ! judgemental.


Pokok ni aku dah lupa nama dia. Tapi besar betul pokok ni, Baru kat Bukit Soga, Batu Pahat. Kalau dekat Gunung Tahan ke kat Gunung Ledang ke mesti lagi banyak pokok kayu bersize besarkan. Okay ! Next Hiking plishh !


Ehemm, Dekat sini ada port baikk weyh. Diorang panggil taman buaian. Taman Buaian tau... Coach Suelopa kami sebut taman Bunian. hahahahhahaa, Seram weyhh kalau boleh nampak.


Sesi group photo di taman buaian. Sebelum turun ke bawah. Hahahaha, aku termain gelongsor masa nak turun weyh. Kelakar giler kalau aku ingatkan balik.. Nasib baik takde yang merakam. Jadi, inilah aktiviti hujung minggu kami pada minggu keempat. Sepatutnya kami perlu naik Bukit payung. Tapi, over tau ! kena cas guider. Terus cancel. Hahahaha. 

-----------------------------------------------------------

Info Lanjut
019 282 7820 (Kaka) atau 013 502 8006 (Page)


Terlepas Baca :



7 beleter:

Akif Imtiyaz said...

Fuyoo menyihatkan . Xtvt sihat patut kita amalkan.. tak gitu min.. seronok nampak Min join xtvt..

mas saari said...

Best aktiviti JK1M ni, kalau akak ada masa memang join dah!

qaseh dalia said...

Semoga teruskan naaa

Akif Imtiyaz said...

Wah bestnya join program2 gini.. kakya ni lau berkesempatan mmg nak jugak join..

Emas Putih said...

amboi amboi kurus lah ni. Tapi bukan mimin dah kurus ke. Nak kurus apa lagi tak tawww

Sue Izza said...

Fuhhhh best lak tgk main sepak2 tu hehehehe

fizafantagirO said...

Bestnyaa min join program gini. Bagi kakfiza sikit kurus tuuu.hihihi

Powered by Blogger.
Back to Top