BEECOMB 3D VIRTUAL EKSPO PERTAMA DI MALAYSIA

August 29, 2020
Hai korang, hujung minggu ini kita akan meraikan detik bersejarah tahun ke-63 Tanah Melayu yang kini di panggil Malaysia mencapai kemerdekaan. Cerita pasal sejarah memang bukan lah bidang aku. Tapi untuk recall boleh jugak aku buat entry khas nanti hehehe. Tapi bagi orang muda macam kita pasti dalam bulan kemerdekaan seperti tahun sebelum ini, kita memang menantikan jualan Merdeka. hehehe Tak terlepas jugak untuk tahun ini. Walaupun kita sedang dilanda penularan wabak pendamik COVID-19 aku yakin.. Bukan aku je malah kita semua sedang menantikan penjualan Merdeka, bukan? Beri tumpuan dan fokus apa yang aku nak bagitahu ni.. Sebabnya, aku mempunyai berita menarik hanya untuk pembaca setia blog aku.

Merdeka Kali Ke-63 Berkonsepkan Norma Baharu


Sambutan Hari Kebangsaan pada 31 Ogos kali ini pastinya melakar sejarah baharu kepada rakyat Malaysia apabila buat julung kalinya, acara perbarisan dan perarakan mengikut norma baharu akan disiarkan melalui saluran televisyen. Makanya, expo atau karnival serta aktiviti-aktiviti yang kebiasaaan dilakukan akan dikawal selia mengikut SOP yang ditetapkan oleh kerajaan bagi mengekang penularan wabak COVID-19 ini.


Sedih jugak lah, kita dah rancang-rancang nak buat itu ini begitu begini. Macam tahun lepas aku kat Bangkok, Thailand meriah tiket flight offer murah masa tu kau. hahahaha. Tahun ni, duduk rumah pergi mana je boleh? Nak pergi Penang pun tak jadi. Pasar malam pun susah nak pilih makanan. Kalau boleh pilih. Ada yang tak kasi pilih jugak tau.. 
Tapi, aku tak sedih lagi dah dengan adanya BEECOMB 3D Virtual pertama di Malaysia. Aku boleh pergi expo dari rumah je. Berita menarik untuk kau jugak kan ..

BEECOMB tu apa? 

Beecomb Sdn Bhd ditubuhkan bagi menawarkan penyelesaian inovatif kepada industri kepada norma baharu bagi mengikut landskap industri dari semasa ke semasa. Mereka telah mencipta 1 aplikasi yang boleh di muat turun di Huawei AppGallery, Google Play dan AppStore satu platform virtual seolah-olah kita berada di dalam expo.


Hal ini kerana, reka bentuk virtual tu seperti permainan game tembak-tembak tuu. Orang berjalan atau boleh berlari ke arah gerai-gerai pilihan dan boleh buat pembelian secara virtual 3D. Dengan ini mereka telah memperkenalkan cara baru bagi peserta pameran dan pengunjung untuk berinteraksi dengan bantuan teknologi mudah alih & maya.

MENARIKNYA APPLIKASI BEECOMB

Seperti Expo yang pernah kita hadiri, kebanyakan peserta expo terdiri dalam kategori Food & Baverage. Dalam Beecomb apps ini, mereka masih mengekalkan vendor dari F&B yang terkemuka di dalam talian.



Virtual expo ini membolehkan pengunjung mencari promosi dan produk terbaik untuk keperluan masakan mereka. Boleh diakses melalui aplikasi mudah alih kita, ia membolehkan exhibitors & pelawat melakukan transaksi penjualan, berbual, berinteraksi, membeli, membayar dan menghantar produk melalui sistem CRM bersepadu kami (Untuk peserta pameran) dan Aplikasi Beecomb (Untuk pelawat). Antara lain yang korang tak rugi muat turun applikasi Beecomb : 
  • Kesesakan lalu lintas tak perlu ditempohi 
  • Parking kereta tak perlu bayar dan tak perlu nak menapak ke expo 
  • Boleh berjalan melalui gerai seperti expo yang korang pergi tahun lepas 
  • Boleh ke kanan ke kiri ke depan ke belakang. Senang cerita boleh pusing expo tu 360 darjah juga 

Beecomb 3D Virtual Watch Expo

Raikan Merdeka dengan Jualan Ekspo Jam Tangan Virtual Beecomb Super Gempak 831. Bermula dari 27 Ogos 2020 sehingga 31 Ogos 2020. Pelbagai tawaran Super Gempak dari EVO dengan jam bermula dari harga serendah RM52.90 & RM 83.10 !


Dapatkan bundle EVO RM 199 + RM1 kami dan bawa pulang jam tangan lain dengan harga hanya RM 1‼ Bukan itu sahaja, pilih dari pelbagai jam tangan dari 21 jenama terkenal seperti Seiko, Citizen, Raymond Veil, G- Shock, Baby-G dan banyak lagi bermula esok sehingga 31 Ogos 2020.

MUAT TURUN APLIKASI BEECOMB SEKARANG !


Muat turun Aplikasi Beecomb kami sekarang untuk mendapatkan baucar RM5 anda dan mula berbelanja di Beecomb 3D virtual Expo F&B. Cepat dan muat turun sekarang dari App Store, Google Play & Huawei App Gallery. Perlukan tutorial ringkas untuk Aplikasi Beecomb? Lihat video tutorial kami dan teruskan untuk menikmati perkhidmatan yang diperkemas sepanjang Ekspo anda.

Lepas 31 Ogos 2020, janganlah padam aplikasi Beecomb ni. Bukan terhenti di Beecomb Ekspo F&B 3D Virtual tau. Mungkin lepas ni lebih menarik dan lebih trending Expo 3D Virtual dalam sama-sama kita bantu untuk menghentikan penularan wabak COVID-19.

KERJASAMA DARI JENAMA TERKEMUKA DI BEECOMB 3D VIRTUAL EXPO


Menampilkan lebih ramai peserta pameran telah bergabung dalam Beecomb Ekspo F&B 3D Virtual. Anda boleh menikmati pilihan yang lebih banyak serta pelbagai tawaran istimewa dari jenama F&B kegemaran anda, yang terdapat secara eksklusif di Beecomb Ekspo F&B 3D Virtual.

PENGALAMAN MIMIN ADAM MENGGUNAKAN APPS BEECOMB 3D VIRTUAL EXPO

Haaa! korang tak sabarkan nak tahu fungsinya apps ni. Ya aku pun tak sabar. Siap jumpa Kak Min Samsudin lagi masa membeli belah di ekspo tu. hahaha! macam mana aku tahu aku jumpa kak min? aku agak-agaknya dia tu kak min. Sebab atas tuu ada nampak nama Bots diorang


Korang dah cukup ke aku kasi sikit je pengalaman aku tuu? okaylah aku ceritakan macam mana cara aku gunakan apps Beecomb ni selepas muat turun di aplikasi GooglePlay dan AppStore di mobile mudah alih. Okay layan gambar lah kat bawah. Baca Caption kalau tak faham.

Selepas register dengan masukan data korang, korang boleh pilih expo mana yang kau nak pergi tu. Macam aku, aku target nak beli jam dekat expo. Maka aku pilih BEECOMB 3D VIRTUAL WATCH EXPO

Taraaa! dah masuk dah dekat expo virtual yang aku nak. Jom masuk
Ehh ! ada gang lah nak tengok expo jam tangan. hehehe
alaaa! event belum start lagi. Esoklah mai semula katanya ada hadiah hebat hebat. Sebab tuu aku nak pergi event EVO Watch ni. Okay usha promosi jam.. tengok gambar bawah



Disebabkan expo jam belum bermula, meh lee kita berbelanja di F&B 3D Virtual Expo
Kalau kau tertarik nak beli barang ni mana-mana kiosk. Korang hanya klik button i je yang ada kat situ. Nanti keluar macam aku nak beli spaghetti. masuk lah cart. pastu buat payment. Lepas tu tunggu abang posmen dok pin pin pin depan pintu okay

Jangan lepaskan Expo Virtual pertama di Malaysia ni.
Pelbagai tawaran hebat menanti korang!

---------------------------------------------------------------------------

Info Lanjut

FacebookEmail | Website | +603-7972 3248
Download Sekarang di Huawei AppGalleryGoogle Play dan AppStore !

SAWAH SAGIL DI AYER HITAM JOHOR

August 12, 2020
Ayer Hitam merupakan sebuah bandar persinggahan yang terletak di Daerah Batu Pahat, Johor, Malaysia. Menurut wikipedia.. Ayer Hitam pada asalnya pekan tersebut sebenarnya diberikan nama Simpang Pulai sempena sebatang pokok Pulai yang tumbuh di tengah-tengah simpang empat yang menghubungkan laluan ke Kluang, Johor Bharu, Batu Pahat dan Yong Peng serta Segamat.


Menurut Ketua Kampung Ayer Hitam Pekan, Amin Sitam, penduduk di kawasan Simpang Pulai kemudian menukar nama itu kepada Ayer Hitam memandangkan terdapat aliran air bukit yang berwarna kehitam-hitaman turun dan mengalir ke sekitar kawasan itu. Sungguhpun tidak dapat dipastikan tahun tepat kawasan itu mendapat nama Ayer Hitam namun dipercayai awal kurun ke-20. 

TARIKAN DI AYER HITAM

Bila sebut Ayer Hitam, pasti ramai akan terbayang-bayang apa ada kat sana. Tak kisah lah dari kaum Hawa sehingga ke kaum Adam. Hal ini dapat dikenalpasti bila Ayer Hitam terkenal dengan bandar seramik dan kraftangan dan Kari Kambing 40 Hari.  Bukan itu je, putu bambu Juriah jugak tidak ketinggalan ya. hihi.

sumber google je, sebab tak dan nak beratur. hahahahahha

Dalam entri kali ni, aku tak nak ceritakan pasal seramik. Kalau korang google pasti berduyun-duyun blogger membahaskan bandar seramik ataupun Kari Kambing 40 Hari. Tapi kalau korang nak aku bahaskan, insyaallah akan aku bahaskan kemudian hari. Atau kau nak aku jadi PS seramik dan kraft tangan Ayer Hitam pun boleh jugak. hikhik

SAWAH SAGIL, AYER HITAM

Setakat ni, Johor terdapat 2 lokasi Sawah yang terletak di Ayer Hitam dan di Sarang Buaya. Manakala "Sagil", selain di Ayer Hitam lokasi lain ada terdapat di Tangkak, Muar. Aku awalnya bila kawan aku Eyma cakap petang-petang atau kalau raya dia akan dapatkan view cantik sawah dekat Sagil. Aku mulalah bertub-tubi soalan tanya. Sagil bukan kat Tangkak ke? Sempat ke pergi balik semata pergi? Ada jalan pintas ke ? Lalu Segamat ke? hahahaha! tak tahu. 


Bila Eyma cakap Sawah Sagil tu kat Ayer Hitam. Masa tu aku masih bertunang dengan Madon. Aku ajak Madon pergi lah lokasi yang di sebut-sebutkan tuu. Rupanya memang wujud ya ! hahahahha. Setakat ni aku pernah pergi sawah Sagil tu dalam keadaan cuaca redup. angin kuat, hujan renyai dan tenang,.

Sawah Sagil
 
Pisang Goreng. rojak petis, laksa, Mee Bandung terangkat
Lokasinya yang tenang dan dikenakan dengan pisang goreng panas-panas di sulamkan air teh tarik membuatkan aku pergi berulang kali ! Jom lah sesekali datang bila keadaan tak terpusu-pusu pekena goreng pisang panas-panas. Mengancam tau. Lokasi ni ramai orang jadikan outdoor photoshoot pengantin di sekitar Batu Pahat. 

-----------------------------------
Lokasi : Kampung Sawah Sagil, 86400 Ayer Hitam,

5 LOKASI MENARIK UNTUK MENGADAKAN MAJLIS PERKAHWINAN DI BATU PAHAT

August 3, 2020
Okay, masih tak lari dengan pencarian untuk persiapan perkahwinan korang yang bakal berlangsung lebih kurang setahun, sebulan, seminggu atau sehari lagi kan? Aku pasti, lokasi untuk merakamkan detik terindah kita yang akan kekal abadi dalam ingatan dan gambar adalah paling penting. Sebelum Perintah Kawalan  Pergerakkan (PKP) bulan November dan bulan Disember sudah sinonim dan dilabel sebagai ‘bulan kenduri kahwin’. Salah satu checklist yang perlu diberi perhatian bagi pasangan pengantin adalah lokasi majlis perkahwinan. Penting juga lokasi dengan tema perkahwinan kita supaya nampak menarik dan presentable. Jadi, untuk anda yang mengidamkan majlis perkahwinan berkonsepkan dalam taman, ini antara 8 lokasi sekitar KL dan Selangor yang memang top!

5 LOKASI TERBAIK UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN DI BATU PAHAT


Terima kasih buat pembaca yang telah singgah dan "drop comment" untuk aku cadangkan tempat yang sesuai untuk mengadakan majlis repsesi atau bahasa mudahnya majlis perkahwinan bagi bakal-bakal pengantin.  Sebenarnya, Di Batu Pahat masih konsep buat majlis di rumah atau di dewan terbuka. Tapi, sungguhpun macam tu.. Orang Batu Pahat masih mahukan konsep yang berbeza dari biasa. 

 1. Villa Kemboja,  Peserai  

Aku pun pilih lokasi ini untuk dijadikan kenangan terindah
Alamat : No. 6A, Kampung Parit Lapis Peserai, 83000 Batu Pahat, Johor
No. Fon : +6011-2755 8861

 2. Kamar Tamu, Parit Bilal 
Alamat : No. 106, Jalan Tongkang Pechah, Parit Bilal, 83000 Batu Pahat, Johor
No Fon : 016-719 7070 | 019-2531173 | 013-3632785
 3. Genting Clubhouse, Pura Kencana 


Alamat : Pura Kencana, Sri Gading, 83300 Sri Gading, Johor
No. Fon :  016-303 4775
 4. Rooftop Pinetree Hotel X Firmah Bridal 
Alamat : 36, Jalan Mengkudu, Taman Batu Pahat, 83000 Batu Pahat, Johor
No. Fon : 07-439 3450
 5. 69 Avenue Residence 

Tempat lawa, tapi cuba korang tanya owner dulu boleh tak buat majlis kat sini
Alamat : Lot 69 Jalan Taman Tasek Bukit Pasir, 83000 Batu Pahat, Johor
No. Fon : 012-696 9084

Semoga perkongsian aku kali ni dapat membantu sedikit sebanyak untuk korang yang tengah mencari tercari lagi untuk lokasi Raja Sehari kalian.

Powered by Blogger.
Back to Top