[Part 2] Panjat Gunung bersama Kelab Blogger Ben Ashaari

March 1, 2016
Panjat gunung di Taman Negara, Kuala Tahan. Pada tahun 2014, Taman Negara ini pernah alami banjir teruk yang mengakibatkan keseluruhan Taman Negara ini terjejas. Liputan berkaitan banjir teruk sudah dikeudara. Apabila Taman Negara sudah dibaikpulih, wartawan yang membuat liputan tidak membuat 'cover' semula Taman Negara ini mengakibatkan terjejas dari segi pelancongan.


Bersyukur dapat berpeluang untuk menjejakkan kaki kat sini. Selalu mengidam nak naik gunung walaupun pergi Bukit Broga pun tak kesampaian. Seronok kat sini. Dapat Malim hutan yang guide kami berkaitan hutan dan perjalanan didalam hutan ni. SPAM PIC*
















Syok bila dah kat atas, baru 344m mimin dah tak larat. hahaha. Pancit faktor berat dah naik ni. Kalau maintain kan aktiviti macam ni. Boleh kurus ni. Baca PART 3 apa yang kami buat lepas panjat gunung
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pautan:
Han Rainforest Resort, Kuala Tahan
[Part 1] KBBA di Taman Negara Kuala Tahan 2016
[Part 2] KBBA di Taman Negara Kuala Tahan, 2016
[Part 3] KBBA di Taman Negara 2016

4 beleter:

PeRdU cINta said...

mendekati alam...subhanAllah...

syira yaya said...

waaaa bestnya panjat gunung. teringin nak pegi sana :)

nurnadeea said...

berapa jam daki untuk sampai puncak tu?

Cikk Mimin said...

@nurnadeea sebenarnya tak lama pun. kita yg tak biasa ni punggung berat. tu makan masa sikit nak naik atas. huhu

Powered by Blogger.
Back to Top