RESEPI BUBUR PURI KURMA UNTUK MAKANAN BAYI 6 BULAN MESRA TRAVEL

Pada artikel lepas, berkenaan makanan pertama bayi 6 bulan perlu untuk ikut 4 days wait rules.. saranan makanan bayi yang terbaik adalah dimulakan dengan bubur kosong selama 4 hari dan diikuti dengan puri. Puri tu Mommies Daddies haruslah perlbagaikan jenis makanan untuk bayi yang meliputi beberapa jenis kumpulan makanan iaitu bijirin, sayuran, buah serta protein. Penting 4 days wait rules untuk bayi mulakan dengan makanan bayi 6 bulan sehingga 8 bulan.

HANYA 3 MINIT SEDIAKAN MAKANAN BAYI 6 BULAN

Wahhh ! biar betul hanya 3 minit sahaja sediakan makanan bayi ni? Effortless betul nak sediakan makanan untuk bayi. Kalau macam ni memang senang lah nak pergi kerja tak payah lah bangun sebelum subuh nak sediakan makanan bayi. Mudah juga nak bawak pergi travel kalau macam ni caranya

Bahan-bahan

  1. Air masak / susu ebm / susu formula
  2. Fawwaz Berraz Putih Kosong atau Fawwaz Berraz Perang kosong
  3. Fawwaz puri (1 kotak ada 3 puri; Kurma, keledek & pisang)

Cara-cara penyediaan

Ambil 1 sachet atau 1/2 sachet Fawwaz Berraz White Rice Plain atau Brown Rice Plain

Ambil Fawwaz Puri - kurma

masukkan air masak / susu ebm / susu formula

Gaul rata dan sedia untuk beri makan kepada bayi awak


Haaa ! mudahkan. sekejap je dah siap. kalau korang nak dapatkan produk fawwaz ni boleh hubungi mimin okay. Kalau korang dekat Batu Pahat. Mimin boleh pergi Cod pin pin sampai depan pintu rumah korang. Kalau jauh tak ada masalah. Mimin boleh pos kan untuk korang. 

------------------------------------------------
INFO LANJUT

FAWWAZ BABY FOOD BY MIMIN ADAM 

0 Comments