5 LOKASI MENARIK UNTUK MENGADAKAN MAJLIS PERKAHWINAN DI BATU PAHAT

August 3, 2020
Okay, masih tak lari dengan pencarian untuk persiapan perkahwinan korang yang bakal berlangsung lebih kurang setahun, sebulan, seminggu atau sehari lagi kan? Aku pasti, lokasi untuk merakamkan detik terindah kita yang akan kekal abadi dalam ingatan dan gambar adalah paling penting. Sebelum Perintah Kawalan  Pergerakkan (PKP) bulan November dan bulan Disember sudah sinonim dan dilabel sebagai ‘bulan kenduri kahwin’. Salah satu checklist yang perlu diberi perhatian bagi pasangan pengantin adalah lokasi majlis perkahwinan. Penting juga lokasi dengan tema perkahwinan kita supaya nampak menarik dan presentable. Jadi, untuk anda yang mengidamkan majlis perkahwinan berkonsepkan dalam taman, ini antara 8 lokasi sekitar KL dan Selangor yang memang top!

5 LOKASI TERBAIK UNTUK MAJLIS PERKAHWINAN DI BATU PAHAT


Terima kasih buat pembaca yang telah singgah dan "drop comment" untuk aku cadangkan tempat yang sesuai untuk mengadakan majlis repsesi atau bahasa mudahnya majlis perkahwinan bagi bakal-bakal pengantin.  Sebenarnya, Di Batu Pahat masih konsep buat majlis di rumah atau di dewan terbuka. Tapi, sungguhpun macam tu.. Orang Batu Pahat masih mahukan konsep yang berbeza dari biasa. 

 1. Villa Kemboja,  Peserai  

Aku pun pilih lokasi ini untuk dijadikan kenangan terindah
Alamat : No. 6A, Kampung Parit Lapis Peserai, 83000 Batu Pahat, Johor
No. Fon : +6011-2755 8861

 2. Kamar Tamu, Parit Bilal 
Alamat : No. 106, Jalan Tongkang Pechah, Parit Bilal, 83000 Batu Pahat, Johor
No Fon : 016-719 7070 | 019-2531173 | 013-3632785
 3. Genting Clubhouse, Pura Kencana 


Alamat : Pura Kencana, Sri Gading, 83300 Sri Gading, Johor
No. Fon :  016-303 4775
 4. Rooftop Pinetree Hotel X Firmah Bridal 
Alamat : 36, Jalan Mengkudu, Taman Batu Pahat, 83000 Batu Pahat, Johor
No. Fon : 07-439 3450
 5. 69 Avenue Residence 

Tempat lawa, tapi cuba korang tanya owner dulu boleh tak buat majlis kat sini
Alamat : Lot 69 Jalan Taman Tasek Bukit Pasir, 83000 Batu Pahat, Johor
No. Fon : 012-696 9084

Semoga perkongsian aku kali ni dapat membantu sedikit sebanyak untuk korang yang tengah mencari tercari lagi untuk lokasi Raja Sehari kalian.

0 beleter:

Powered by Blogger.
Back to Top